1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

HEM SEFERBERLİK BAŞLATTI.

HEM SEFERBERLİK BAŞLATTI.
Bu haber 26 Şubat 2018 - 9:05 'de eklendi ve 780 views kez görüntülendi.

 

  HEM SEFERBERLİK BAŞLATTI.

POZANTI’DA OKUMA-YAZMA BİLMEYEN KALMASIN

Pozantı İlçe Halk eğitim Müdürlüğü eğitim çalışmaların yanı sıra ekonomik getirisi olan toplumsal faaliyetleri ile de büyük bir dikkat çekiyor. İlçe Halk Eğitim Müdürü İbrahim Taytaş’ın öncülüğünde yapılmakta olan bu çalışmalar vatandaşlar tarafından da ilgi ile takip edilmekte ev hanımları özellikle bütçelerine maddi katkı sağlayacak olan çalışmalara daha çok ilgi göstermektedir.

SEFERBERLİK BAŞLATILDI.

Anayasa´da eğitim hakkı ve özellikle yetişkin okuma yazma eğitiminin hayat boyu öğrenmenin temelini oluşturduğu yer alır. Eğitim ve öğretim hakkından yararlanamayan ve temel okuma yazma eğitimini tamamlamayan kişilerin, yasaların kendilerine verdiği diğer hak ve özgürlüklerden de yeterince yararlanamadıkları görülmektedir.

2017 TÜİK verilerine göre 80 milyon 810 bin olan Türkiye nüfusunun 60 milyonunun 14 yaş ve üzerinde olduğunu; bu nüfustan, örgün eğitim çağı dışına çıkmış olanlardan 2 milyon 462 bin 613´ünün (yüzde 4,09) halen okuma yazma bilmediğini belirlendi.Bu amaçla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşleri Hanımefendi Sayın Emine Erdoğan´ın himayelerinde, Okuryazarlık Seferberliği başlatılması planlanmıştır.Seferberlik kapsamında okuma yazma bilmeyen vatandaşların birinci kademe yetişkin okuma yazma kurslarına katılmaları sağlanarak okuryazar hale getirilmesi ve ilkokul düzeyinde öğrenim görmelerini sağlayacak olan ikinci kademe yetişkin okuma yazma kurslarına yönlendirilmesi amaçlanmaktadır.

Seferberlik çalışmalarının bakanlık merkez teşkilatında Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve taşra teşkilatı bünyesinde illerde valiliklerin, ilçelerde ise kaymakamlıkların sorumluluğunda, kampanyaya ilişkin çalışmaların valilerin ve kaymakamların ihtiyaçlar doğrultusunda görevlendireceği il müdürleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve diğer görevliler tarafından uyum içinde yürütülecektir.

Kurslar 5 Mart´ta başlıyor

Genelgeye göre, Okuryazarlık Seferberliği çalışmalarının ilk dönemi 5 Şubat-15 Mayıs 2018 tarihleri arasını kapsayacak. Bu kapsamda,

5-19 Şubat 2018 tarihleri arasında halk eğitimi merkezlerince il ve ilçelerdeki okuma yazma bilmeyenlerin tespiti için gerekli alan tarama çalışmaları yapılması.

Başlatılan çalışmaların etkin duyuru ve tanıtımı yapılması. Kurslar, 5 Mart´ta başlatılacak ve en geç 11 Mayıs´ta tamamlanacak.Birinci kademe okuma yazma kurslarını başarıyla bitirenlere törenle “Okur Yazarlık Belgesi” verilmesi.Okuma yazma kurslarında kursiyerlere gerekli olacak eğitim araçları Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından İlçe Halk Eğitimi Merkezleri aracılığıyla verilmesi planlanmaktadır.

Seferberlik kapsamında ilçe Kaymakamımız Sayın Taner TENGİR’in bilgileri doğrultusunda:Pozantı Halk Eğitimi Merkezi olarak gerekli afişler yaptırılarak ilçemizin muhtelif yerlerine asıldı.

Belediye başkanlığına müracaat ederek kurslarımızın açılacağı ile ilgili anons yaptırıldı. Yaptırdığımız afişlerin ilçemiz köylerinde muhtarlık binalarına, camilerine, okullarına ve vatandaşlarımızın diğer ortak kullanım alanlarına asılması sağlandı.Bu seferberliğin daha geniş kapsamlı olmasını sağlamak Pozantı Halk Eğitimi Merkezine gelemeyecek olan kursiyer adaylarının kayıt olabilmeleri için tüm muhtarlıklara ve okullara kayıt formlarını ulaştırıldı.Okuma yazma kurslarına katılmak isteyenlerin kayıt olabilmesi için kimlik belgeleri ile Pozantı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne, tüm muhtarlıklara ve okul müdürlüklerine başvurmaları yeterlidir.” dendi.

Haber: Hayriye EROĞLU

 

 

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER