
HEM’İN ÜNİVERSİTE KURSU
3 MART’TA BAŞLIYOR
Pozantı İlçe Halk Eğitim Müdürlüğünce, iki dönem olarak düzenlenen ve ilki Ocak ayı içerisinde sona eren, ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK Kurslarının İkinci Dönemi ise, 3 Mart 2018 Cumartesi günü başlıyor.
İLGİ GÖRMÜŞTÜ
Pozantı’da, Üniversite Hazırlık Kursu bulanmaması nedeni ile, öğrenci ve velilerinin, çok zor durumda kalmaları nedeni ile, Ülke Genelinde, Bakanlık Genelgesiyle, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerince başlatılan, “ÜNİVERSİYETE HAZIRLIK” Kursları, Özellikle Dershanelerin bulunmadığı yerleşim yerlerinde, büyük rağbet görmektedir.İki dönem olarak, düzenlenen ve birinci dönemi, 2017 yıl sonunda biten, ÜNİVERSİTİYE HAZIRLIK Kurslarının, ikinci döneminin Pozantı da, eğitime başlamasının geciktiği, öğrenci velilerince, Gazetemize iletilmiş ve bu konuda, Milli Mücadelenin Kalesi, Pozantı Gazetesinin desteği istenmiş idi. Başlattığımız araştırmalar sonrası, Pozantı İlçe Halk Eğitim Müdürlüğünce,
Altı Öğretmenin, Yirmi Öğrenci ile başlattığı, Üniversite Hazırlık Kurslarının ilk dönemi büyük bir ilgi görmüş ve ara tatili sonrası, İkinci dönemin her hangi bir gecikmeye meydan verilmeden, başlatılacağı öğrencilere tebliğ edilmiş olduğunu, öğrenmiş olduk. Ancak, ara sürenin gecikmesi, beraberinde değişik yorumları da gündeme getirdi. Kamuoyunda dillendirilen bu gecikmede, İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü, eleştirilerin odak noktası haline getirilmişti. Konuyla ilgili yaptığımız araştırmalarda, söylentilerin gerçeği yansıtmadığını, Bakanlık Genelgesinin, yetkililerce uygulanarak, Üniversiteye Hazırlık Kurslarının, İkinci Döneminin, 3 Mart 2018 Cumartesi günü başlayarak, 3 Haziran 2018 Pazar günü sona ereceğini öğrenmiş olduk.Hiç bir aksamaya meydan verilmeden, eğitimine devam edecek olan, ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK KURSLARININ, Halk Eğitim İlçe Müdürlüğü aracılığı ile, Öğrenci ve Velileri de rahatlatacağı ortaya çıkmış oldu.
Özel Haber : Hayriye EROĞLU