1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

HEMŞERİMİZ KEKİLLİ’Yİ ÖZLEDİK.

HEMŞERİMİZ KEKİLLİ’Yİ ÖZLEDİK.
Bu haber 29 Temmuz 2019 - 9:57 'de eklendi ve 677 views kez görüntülendi.

HEMŞERİMİZ KEKİLLİ’Yİ ÖZLEDİK.

Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, geçen yıl Belediye Meclisinin de onayı ile verdiği ünvan ile, Pozantı’nın Fahri Hemşerisi ilan edilen, Sanatçı Murat Kekilli’yi, bu yaz sezonunda ilçe de, henüz göremiyoruz. Büyükşehir Belediyesinin çekmekte olduğu, bütçe sıkıntısı nedeni ile, Pozantı’nın en önemli onur günlerinden birisi olan, 25 Mayıs Kurutuluş Yıl Dönümü törenlerinde, Belediye Başkanı Mustafa Çay, yerel olanaklar ile, kurtuluş etkinliklerini, renklendirme uğraşı vermiş idi.

GAZİNİN ZİYARETİ

5 Ağustos, Pozantı için Kurtuluş günü kadar önemli, milli bir günün yıl dönümüdür. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 23 Nisan 1920’de açtığı Türkiye Büyük Millet Meclisi ile, Ulus Devlet olmamız yolunda, büyük adımlar atılmaya başlanması sonrası Gazinin, ilk ziyaret ettiği yer ise, 5 Ağustos 1920’de, Pozantı olmuştur.
Kurtuluş Savaşımızın, başlangıcı olarak kabul edilen, daha düzenli ordular kurulmadan, çete savaşları ile 25 Mayıs 1920’de, Fransızlar ve onların işbirlikçisi Ermenileri Pozantı’dan kovan devamında, Karboğazında onları esir alan Pozantı’lıların bu Kahramanlığı, Atatürk tarafından Ulusal Kurtuluş Savaşının, ilk büyük galibiyeti olarak da, tarih sayfalarına yazdırdı.

YILMADIK

Atatürk, Pozantı’ya verdiği bu tarihi onurla da yetinmedi. 5 Ağustos 1920’de İlçeye gelerek, Pozantı Halkını hem kutladı. Hem de burada, Cumhuriyetin ilanı öncesi,ilk seçimleri gerçekleştirdi. Yetinmedi, Merkez Camii Avlusunda bulunan Ulu Çınarın altında, yaptığı bir konuşma ile, Pozantı Kongresini gerçekleştirdi. Ve böylece Kurtuluş Savaşımızın Meşalesini Pozantı’dan yakmış oldu. Böylesi, onurlu ve milli bir başlangıcın, resmi olarak kutlanışının öncülüğünü Gazetemiz, Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı gerçekleştirdi. Yılmadan yaptığı yayınlar ile, 5 Ağustos 2003 yılından itibaren, devamlı olarak kutlanış yıl dönümlerini sağladı. İşte böylesi bir onur günü olan, 5 Ağustos 2019 Yıl Dönümünün Akşamı, Ünlü Sanatçı, Fahri Hemşerimiz Murat Kekilli’nin, alacağı sahne ile, aramızda olmasını bekliyoruz.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER