1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

HOBİ OLARAK BAŞLADI, EKONOMİK KALKINMAYI YAKALADI.

HOBİ OLARAK BAŞLADI,  EKONOMİK KALKINMAYI YAKALADI.
Bu haber 03 Ocak 2018 - 12:31 'de eklendi ve 1.104 views kez görüntülendi.

Pozantı’lı GÜLSÜM EROĞLU Kadınlara Örnek Oldu.

HOBİ OLARAK BAŞLADI, EKONOMİK KALKINMAYI YAKALADI.

Gülsüm Eroğlu, doğaya ve tabiata, sadece gözleri ile bakan değil, onu yaşayarak seven bu sevginin, kendisini son derece diri ve bir o kadarda, insanlarla barışık kıldığını, mantar yetiştiriciliğinin de, bu doğa sevgisinden kaynaklandığını, bu hobinin kendisini ticareti hayata da da yönlendirdiğini, Pozantı’da ilk mantar yetiştiren girişimci bir bayan olarak da, adından söz ettirmesini bilen ekonomik getirisi ile de, yaşam mücadelesine önemli katkı koyan bir bayan olduğunu, kendisiyle yaptığım sohbette öğrenmiş olduk.

NASIL BAŞLADI?

Gülsüm Eroğlu’na ilk sorumuz, mantar yetiştiriciliğine nasıl başladığı, şeklinde ve cevabı şöyle oldu:

“İlk etapta, mantarın yetişebileceği ağaçlar olan, Kavak ve ladinin dikimi ile işe başladım. Bu arada, Pozantı Halk Eğitim İlçe Müdürlüğünde, yaklaşık 192 Saati bulan, Mantar Yetiştiriciliği Kursuna gittim. Bu süre zarfında, edindiğim bilgi ve deneyimler bana, Mantar yetiştiriciliğinin, ekonomik gelir kaynağı olacağını da, gösterince, bu işin seri üretimine geçmeyi kafama koydum.

TEŞEKKÜR

Yetiştirdiği Mantarı, Üreticiden-Tüketiciye sloganı ile, bizzat vatandaşın ayağına kadar götürerek, semt pazarlarında tezgah kurarak, aracısız satışını gerçekleştiren Gülsüm Eroğlu, kendisini de bu konuda teşvik edenlere de teşekkür ederek, şunları söyledi:

“İlçe Kaymakamımız Sayın Taner Tengir, Mantar Yetiştirme konusundaki çabalarımı öğrenince beni çağırarak, bilgi aldı. Nasıl bir destek istediğimi sordu? Ve sonuçta, bir buhar makinası ile, mantar tohumunu bana, ücretsiz olarak sağladı. Bu başlangıç, moralimi yükseltti. Heyecan aşıladı. Ve bende, hobi olarak başladığım mantar yetiştiriciliğinde, her geçen gün giderek, daha profesyonel oldum. Ayrıca, Belediye Başkanımız Sayın Mahmut Sami Baysal’da, önemli katkı koyan yöneticiler arasında yer alıyor. Kendisi, satış yeri olarak kullandığım iş yerinin kirasını karşılayarak, böylece beni önemli ölçüde desteklemiş oldu.

Yanı sıra, Tarım İlçe Müdürümüz   Sayın Abdul Kadir Bey’de bir üretim çadırı sözü vermesi de, büyük bir moral kaynağı oldu. Bu vesile ile, her üç değerli yöneticimize de minnet, şükran ve teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

POŞETLİ ÜRETİM

Pozantı da, ilk defa mantar üreticiliği yaparak, dikkatleri üzerine çeken Gülsüm Eroğlu’na, mantar yetiştiriciliğinin, başlangıçtan bu güne kadar olan, sürecini sorduk. Cevap şöyle oldu:

“Öncelikli olarak, üretim sahasını ayarladım. Üç katlı kapalı bir alanı rafladım. Sonrasında hazırladığım, KOMPOS tabir edilen, saman karışımını poşetlere doldurdum. Tohumları bu karışıma ektim. Devamlı, kontrol ve bakım sonrası,   yaklaşık 35 günde mantar toplanacak hale geldiğini bu ilk deneyimle öğrenmiş oldum. Bir defalık hasatta, ortalama 150Kilo ürün alıyorum. Bu her ay tekrarlandığında, yılda yaklaşık, 1800 Kilo mantar yetiştirmiş oluyorum. Satışını da, aracısız olarak kendim yaptığım için, aylık ortalama, 4 Bin Lira gibi bir gelirim oluyor. Buda benim için iyi bir rakam”dedi.

HEDEFİM BÜYÜTMEK

Gülsüm Eroğlu, Mantar yetiştiriciliğini, yaklaşık üç yıldan beri yapmakta olduğunu, artık püf noktaları çok iyi öğrendiğini belirterek, hedefleri ile ilgili de, şunları söyledi:

“Tarım İlçe Müdürlüğünün vereceği Çadır, benim için çok önemli. Burada, raf sistemi   ile, çok daha geniş bir üretim sahasına kavuşacağı düşünüldüğünde, Pozantı mantarını önce, Adana ve sonra Türkiye de genelinde pazarlamanın yollarını araştıracağım. İş istihdamını genişleteceğim. İnanıyorum ki, hem ben kazanacağım, hem de Pozantı ekonomisine, önemli katkı sağlayacağım” dedi.

KAYMAKAM YERİNDE İNCELEDİ.

Pozantı’lı, mantar girişimcisi, Gülsüm Eroğlu’nun bu çalışmalarını, dikkatle izleyen Kaymakam Taner Tengir beraberinde, İlçe Tarım Müdürü Abdul Kadir ve Ak Parti Pozantı İlçe Kadın Kolları Başkanı Büşra Durmuş ile, bizzat üretim alanına giderek incelemelerde bulundu ve sonrasında aşağıdaki açıklamayı yaptı:

“Kaymakamlık olarak, Kadın Girişimcilere önem veriyoruz. Devletimizin verdiği imkanlar ölçüsünde, her zaman yanlarında olacağız. Çalışan ,üreten ve ülke ekonomisi ile istihdama katkı sağlayacak, her türlü girişimciliği desteklemeye devam edeceğiz dedi. Tengir, ayrıca ziyarete eşlik eden, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Büşra Durmuş’ da Kadın girişimcilere verdikleri destek ve yol gösterici olmalarından dolayı da, Durmuş’a teşekkür etti.

ÖZEL HABER: TAMER ÜNAL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER