1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

HOLLANDA’LI OLDULAR AMA POZANTI’YI UNUTMADILAR.

HOLLANDA’LI OLDULAR AMA POZANTI’YI UNUTMADILAR.
Bu haber 03 Ekim 2022 - 8:35 'de eklendi ve 420 views kez görüntülendi.

Yıllar Sonra Çocukluk Anılarını Yaşadılar.

HOLLANDA’LI OLDULAR AMA POZANTI’YI UNUTMADILAR.  

Çok sayıda Pozantı’lı, yıllar önce çeşitli ülkelere başlattıkları gurbet yolculukların da, artık o ülkelerin vatandaşları oldular. Çalıştıkları işyerlerinden emekli oldular. Çocuk- torun sahibi oldular. Ama, Türkiye’yi ve Pozantı’yı da unutmadılar.

VASİYET

 Bu konumda olup da, Hollanda’da yurt -yuva kuran, bir Pozantı’lı aile gazetemizin konuğu oldu.

Araştırmacı -Eğitimci Kemal Önal’ın Merhum Ağabeyi Mehmet Önal, yıllar önce çocukları  daha çok küçücük iken, Hollanda’yı ikinci vatan yaptı.  Oradan emekli oldu. Vefatı sonrasında da, cenazesi Pozantı’ya getirilerek toprağa verildi.

Merhumun çocukları babalarının, “TÜRKİYE’yi ve POZANTI’yı ASLA UNUTMAYIN” şeklindeki vasiyetini, geçtiğimiz ay içerisinde üç kız kardeş Pozantı’ya gelerek, manevi sorumluluklarını yerine getirdiler.  Çok küçük yaşta ayrıldıkları Pozantı’da, eş -dost -akraba ziyaretinde bulundular. Çocukluk anılarını da yaşama fırsatını da elde ettiler.     

YİĞENLERİ

Araştırmacı- Eğitimci Kemal Önal’ında yeğenleri olan, Nuriye Yoldaş ve Eşi Sedat Yoldaş,  Sibel Köse, Ülkü Önal  gazetemizi  de, ziyaret ettiler.  Üç kız kardeşin ikisi, Hollanda da çalıştıkları işyerlerinden emekli olduklarını, en küçüklerinin ise Hollanda’nın Amsterdam şehrinde, bir şirkette yönetici sekreter olarak çalışmaya devam ettiğini belirttiler. Birlikte başlattığımız  Hollanda ve Türkiye  sohbetinde de, karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk.

İZLİYORUZ

Dört konuğumuz, Türkiye’yi  TV’lerden izlediklerini  belirterek, aşağıdaki ortak açıklamalarda bulundular:

“Avrupa Ülkelerinde, emeklilerin geçim sıkıntısı yok.  Bağlanan emekli aylıkları, insanları kimseye muhtaç olmadan geçindirmeye yetiyor. Hele kirada da oturmuyorlarsa, hiçbir sıkıntıları olmuyor. Hollanda da enflasyon oranı %5 aştığı zaman, ülke halkı tedirgin olmaya başlar. Bunu da çeşitli aktiviteleri ile, hissettirirler. Biz, Türkiye deki enflasyon oranın %75 civarında olduğunu, TV  yayınlar aracılığı ile öğreniyoruz. Bunu Hollandalılarla paylaştığımızda, bu onarının bu kadar çok yüksek olduğuna inanamıyorlar. Bizde uzun süredir gelmediğimiz ülkemiz de,  bu enflasyon oranın boyutlarını ve yarattığı etkilerini görünce hüzünlendik

Türk Lirasının değerinin son derece düşük olması, ülkemizdeki yaşam şartlarını çok zora sokarken, yurtdışından gelen turistler için ise, adeta bedava bir yaşam ülkesi olmuş.  

Alışveriş yapanları gözlemlediğimizde ise, Türk ailelerinin istediklerinin önemli bir bölümünü, alamadıklarını gördük.

Hollanda da böyle bir durumla karşılaşmadığımız için, bu bize hem düşündürdü hem üzdü.  İnancımız ve beklentimiz odur’ki, ülkemizde de yaşam şartları, Avrupa ülkeleri gibi olsun. Ama  gördüğümüz  kadarı ile de, bu beklentimiz kısa bir süre içerisinde gerçekleşmeyecek gibi görülüyor. Biz Türk Milleti olarak, çok zorlukları aştık. Bunu da yine hep birlikte Türk Ulusu olarak,  aşacağımıza inanıyoruz” dediler.

TÜRK MUTFAĞI

 Üç kız kardeşten,  Nuriye Yoldaş’ın eşi Sedat Yoldaş da aslen Adana’lı olup, 13 yaşındaki iken 1970 yıllarda, ailesi ile birlikte  Hollanda’ya giden bir gurbetçi. Kendisi, Hollanda’da bir gece kulübünde, sanatçı olarak yaşamını sürdürüyor. Nuriye – Sedat Yoldaş çifti, yeni bir atılıma başlamanın hazırlığı içerisinde olduklarını söylediler.

Türk Mutfağı ağırlıklı bir restoranı, açma çalışmalarını sürdürüyorlarmış.  Sedat Yoldaş da, zaman- zaman Hollanda’nın çeşitli kentlerinde düzenlenen festivallerde, Türk Müziği üzerine konserler vermeye devam ederken, özel etkinliklerde yer alıyormuş.

GELECEĞİZ…

Nuriye Yoldaş, Sibel Köse ve Ülkü Önal, Pozantı’dan ayırılacak olmalarından dolayı hüzünlendiklerini, ama çocukluk anılarını da yeniden yaşama imkanı bulduklarından dolayı mutlu olduklarını, gelecek yıllarda çocukları ile birlikte, tekrar Pozantı’ya geleceklerini söyleyerek, sohbetimizi noktaladık.  ( Söyleşi : Tamer Ünal)   

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER