1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

HÜNERLİ ELLERDEN,BÜYÜK ESERLER…

HÜNERLİ ELLERDEN,BÜYÜK ESERLER…
Bu haber 28 Mayıs 2017 - 9:02 'de eklendi ve 945 views kez görüntülendi.

Halk Eğitim Yıl Sonu Sergisi, Beğeni Topladı.

HÜNERLİ ELLERDEN,BÜYÜK ESERLER…

Türk Kadını, Dünyada eşine rastlanmayan, bir asalet timsalidir.

Kurtuluş Savaşımızda, elleri cepheye mermi taşımaktan nasırlaşan, kağnı ile, cepheye mermi taşırken, yağmurdan ıslanmasın diye, çocuğunun üzerindeki battaniyeyi, top mermisinin üzerine örten ve tarihin genlerine aşıladığı asalet ile, tüm hemcinslerinden farklılık gösteren, asil kadınlarımızın, Tarih’teki ve günümüzdeki yerleri, asla inkar edilemeyecek büyük bir onur ve olgunluk timsalidir.

Bugün artık bu narin eller, top mermisi taşımıyor. Ama yine de, bağlarda toprağı kazan, ağaçlardan meyve toplayan parmakları, Pozantı İlçe Halk Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği, yıl sonu sergisinde ise, birer sanat şaheseri yaratan hünerli ellere dönüştü.Pozantı’nın, Düşman İşgalinden Kurtuluşunun, 97. Yıl Dönümü arifesin de, İlçe Halk Eğitim Müdürlüğünün açmış olduğu, yıl sonu el ürünleri sergisinde,el emeği göz nuru çalışmalarını bu duygular içerisinde izledik.

Halk Eğitim Merkez Müdürü İbrahim Taytaş’ın, bütün yıl süren gayretlerine, öğretici eğitmelerinde, bitmeyen ve tükenmeyen enerjileri, kursiyerlerin başarısında, çok önemli etken oldu.El işleri ürünlerinin çeşitli bölümlerinde, birer sanat şaheseri yaratan kursiyerler, bunların satışlarından da, elde edilecek olan gelirler ile de, aile bütçelerine önemli bir gelir kaynağı sağlamış oluyorlar.

 

BİR EKSİKLİ AÇILIŞ

 

Serginin açılışını, İlçe Kaymakamı Taner Tengir, Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal, Ak Parti İlçe Başkanı Yusuf Arısoy açılışı birlikte yaptılar.Sergiye bayan ağırlıklı kalabalık bir izleyici gurubu katıldı. Esreleri dikkatle izlediler. Yapımcılarından nasıl yapıldıklarına dair fikir aldılar. Ve gelecek yılki Halk Eğitim Kursuna, nasıl katıla bilecekleri konusunu da   ilgililerle görüşerek bugünden karara bağladılar.Büyük bir beğeni içerisinde gerçekleşen serginin, katılımcıları ve izleyicileri arasında, bürokratlar başta olmak üzere, sivil toplum örgütü temsilcileri ile, kursiyerlerin yakınları, bazı belediye meclis üyeleri ve siyasi parti temsilcilerinden, CHP İlçe Başkanı Şenol Eroğlu, hazır bulundu.

Sergide dikkat çeken ise, açılış töreni oldu.

İlçe Kaymakamı Taner Tengir, Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal ve Ak Parti İlçe Başkanı Yusuf Arısoy, açılışı birlikte yaparken, o anda da orada hazır bulunan, CHP İlçe Başkanı Şenol Eroğlu’nun, bu kesim töreninde neden yer almadığı oldu.Konuyu kendisine sorduğumuzda ise, Eroğlu şöyle cevapladı:

“Tabi ki bir davet bekledim. Ancak, gelmeyişi hiç de hoş olmadı. Ama, ben siyasi etik ve şahsi nezaketim gereği, bir tepki koymaya gerek duymadım. Sergi çok güzeldi. Çok başarılı idi. Halk Eğitim İlçe Müdürü İbrahim Taytaş’ı, Eğitmenleri ve Kursiyerleri, kutluyor ve başarılar diliyorum” dedi.Halk Eğitim Merkezinin, yıl sonu sergisini, büyük bir dikkatle, tek, tek, gezerek bilgi alan, Kaymakam Tengir ve Belediye Başkanı Baysal, HEM Müdürü İbrahim Taytaş’ın yanı sıra, eğitici öğretmenleri ve kursiyerleri de başarılarından dolayı kutladılar.

YEVMİYE ALACAKLAR

Kaymakam Taner Tengir, yeni eğitim sezonu ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:“Bu kurslara devam eden kursiyerlerimiz, yeni sezondan itibaren, günde 25 TL alacaklar. Ayrıca, kendilerine malzeme yardımı da yapılacaktır.Kaymakamlık olarak, bu çalışmaları sadece Pozantı Merkezinde değil, diğer tüm mahallerde de, değişik el becerileri şeklinde, uygulamaya başlayacağız.Bütün bu çalışmalarımızdaki tek amaç, bayanlarımızın aile bütçelerine ekonomik katkı sağlaması şeklinde hedeflenmiştir.

 

BAYSAL, BİZDEN DE DESTEK

Pozantı Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal’da, kursiyerlerin ve eğiticilerin, değişik el ürünlerinden oluşan, sergiyi gezdikten sonra, şunları söyledi:“Belediye olarak, bir kursa önemli bir destek vermiş idik. Gelecek sezondan itibaren, bu desteğimizi bütün bölümlere yayacağız. Her türlü maddi destek bizden. Başarılar ve ekonomik kazançlar ise, kursiyerlerimizin ait olacaktır.” şeklinde konuştu.

Haber Foto: Hayriye Eroğlu

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER