1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

İBRA DEDİKLERİ…

İBRA DEDİKLERİ…
Bu haber 18 Eylül 2023 - 12:57 'de eklendi ve 398 views kez görüntülendi.

ÇGC Eski Başkanı Erdoğan Varol’un Kaleminden   

İBRA DEDİKLERİ…

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti üye kayıt defterini önüme alıp, hayatta olan cemiyet üyelerini anlatmaya başlayacaktım bugün. Ancak aklıma gelen garip bir mahkeme olayı,  olay, bu niyetimi öteledi.

Hangi genel kurul olduğunu anımsamıyorum. Ancak 1982 yılında yapılan ve başkanlığını “Hokey” lakaplı rahmetli Osman Yereşen’in yönettiği olağan genel kurul olabilir. Not tutma alışkanlığımız olmadığı için, tarih bir iki sene oynayabilir. Neyse. O genel kurulda yönetim kurulunun yaptıkları, hazirun tarafından onaylanmadı. Yani Yönetin Kurulunun faaliyetleri “İbra” edilmedi. Yeni deyimle “Aklanmadı”.

O tarihlerde Cemiyet’te sıkı da bir muhalif grup vardı. Şimdi kaç kişi ve kimler olduklarını anımsamıyorum. Ancak muhalif grubun üyelerinden olan Çetin Remzi Yüregir, yönetim kurulu üyelerinin “İbra-Aklanma” oylamasına katılamıyacaklarını söyledi .Ve hal böyle  olunca, yönetim kurulu faaliyetleri ibra edilmedi. Yapılan seçimde de aynı yönetim kurulu yeniden seçildi.

O tarihlerde genel kurul toplantıların da, “Hükümet Komiseri” adı altında  Dernekler Masasından bir  görevli bulunur ve genel kurulda olanlar Devletin önemli bir kuruluşu olan, Dernekler Masası yetkili ve ilgililerine rapor edilirdi.

Tabii bu olay da rapora yazılmış.. Neyse uzatmayalım, bir gün Adana Asliye Hukuk Mahkemesi’nden bir celp geldi. Ve biz tüm yönetim kurulu üyeleri, hakim huzuruna çıktık. Duruşmada kimlik tespiti yapıldıktan sonra, hakim “son genel kurulda ibra edilmemişsiniz. Faaliyetleriniz hazurun tarafından uygun görülmemiş. Hükümet Komiseri raporunda böyle yazıyor.” diye konuşmaya başladı. “Ancak yapılan seçimlerde, aynı yönetim kurulu hiç eksiksiz yine yönetime seçilmiş. Yani genel kurul biraz önce ibra etmediği kişileri, yine yönetime seçmiş. Yani zımmen aklamış. Bu yüzden suç oluşmamış, suç yok!” dedi ve davayı düşürdü. Biz de ceza almaktan kurtulduk.

Bu olayda, Genel Kurul Başkanı ve geçtiğimiz yıllarda hayata veda eden, Merhum Osman Yereşen’in yazdığı, “Genel Kurul Raporu” da büyük rol oynadı.

Ekte bana imzaladığı bir fotoğrafını gördüğünüz Osman Yereşen’i rahmet ve hürmetle anıyorum.Kim ne derse desin. Osman Yereşen kendine has özellikleri olan bir gazeteci ve yazardı.

Bu seferlik de bu kadar.

Kalın Sağlıcakla.

Pozantı Gazetesi’nde beni okumaya devam edin.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER