1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

İKİ İNTİHAR VE DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ…

İKİ İNTİHAR VE DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ…
Bu haber 18 Ağustos 2019 - 9:53 'de eklendi ve 899 views kez görüntülendi.

İKİ İNTİHAR VE
DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ…

Küresel ısınmanın dünya iklimini, toplumsal baskıların ise, insanların ruhsal dengesini bozduğu günümüzde, üstüne üstlük ekonomik sıkıntılar, işsizlik, umutsuzluk, sevgisizlik, ve hayal darlığı, insanoğlunun yaşamını giderek çekilmez hale getiriyor. Bu olumsuz gidişat, Basın -Yayın organlarının haber kaynaklarında, ilk sıraları alırken ileriye dönükte, çözüm getirici bir umut vaat etmiyor.

Son yıllarda, ülkemizde giderek artmakta olan, kadın cinayetleri, cinsel tecavüzler, aile içi şiddet, çocuk istismarlarının yanı sıra, ölümcül sonuçlara varan gasp ve hırsızlık olmak üzere doğa katliamları da, bu ruhsuzluğun tetikleyicisi olmaktadır.İşsiz genç sayısının, her geçen gün artıyor olmasının yanı sıra, ekonomik verilerin de, mutlu bir geleceği işaret ediyor olamaması, toplumsal düzensizliğin baş aktörleri olmakta ve bunların yarattığı, ruhsal ve psikolojik sorunlar, geride acılar bırakarak sonlanmaktadır. İşte, böylesi olumsuz bir gelişmenin acı gerçeğini, Pozantı’lılar geçtiğimiz hafta içerisinde yaşadılar.

Yaşları, henüz 23 ile 30 arasında ve birbirlerine akraba olan, Eskikonacıklı iki genç, sadece ailelerini değil, tüm Pozantı’lıları da büyük ve derin acıların yanı sıra, çocuklarımızın geleceği açısından da, tedirginlik içerisinde bırakarak, bu fani dünyadaki yaşamlarına, kendi elleri ile son verdiler.
Nedenleri, Savcılık soruşturma aşamasında olan, Eskikonacık’lı Ö.A bayramın 3.Gün,Zafer Mahallesi Yakut Sokakta bir öğleden sonrası, kafasına pompalı ile sıkarak hayatını sonlandırdı. Otopsisinin ardından, yüzlerce kişinin katılımı ile, ağıtlar ve gözyaşları eşliğinde, Eskikonacık Köyü Mezarlığında toprağa verildi.

Ö.A ‘nın intiharının sebebi, iddia şeklinde konuşulurken, bir ikinci acı intihar haberi de, aynı köyden ve akrabası olan, 30 yaşındaki E.Y den geldi.
E.Y, köy evinde av tüfeği ile, başına ateş ederek intihar etti. İki gencimizden, art arda gelen acı ölüm haberleri, Pozantı’lıyı da üzüntüye, meraka ve endişeye sevk etti.
Ö.A’nın sosyal medyadan, E.Y ile ilgili olarak paylaştığı “ Gerçek Ö.A’yım. E.Y farklı değil” şeklindeki paylaşımının, sırrı henüz çözülmüş değil.Bu iki acı olayla ilgili olarak, sadecededikodu şeklinde yapılan konuşmaların, gerçeği ne kadar yansıtıp yansıtmadığını, Savcılığın yaptığı detaylı araştırmalar sonrası, kamuoyu öğrenecek.

ENDİŞELER

Maddi değerler, manevi öncelikleri ve güzellikleri, her gecen gün geride bırakıyor. Aile bireylerinin, zorlaşan geçim şartlarına karşı, geçinme çabası içerisinde olmaları, çocuklarına olan sevgi, ilgi ve alakayı da, azaltıyor.Sonucunda da, Manevi duyguların eksikliği, özellikle gençlerimiz için, birer yaşam pınarı olan sevgiyi, ilgiyi ve duyguların yerini, umutsuzluğa mutsuzluğa bırakıyor.Bu çaresizlik karşısında gençlerimiz, daha yaşamlarının baharında, kendi elleri ile hayatlarına son verdirirken, geride derin acıları da, ailelerine ve sevenlerine bırakıyorlar.Önerimiz, anne ve babalar, çocukları ile çok daha fazla ilgilensinler. Baskıcı değil yapıcı, kırıcı değil, sevgi verici, mutsuzluk değil umut, güzel gelecek aşılayan tutumlarını, çocuklarının üzerinden eksik etmesinler.

BAKANLIK DAN GELİYORLAR

Bu üzücü iki olayı, meslektaşımız Yunus Aytekin ile, paylaştık. Kendisinin, bize ilettiği kadarı ile, sadece Pozantı da değil, tüm Türkiye de yankılanan bu iki gencimizle ilgili üzüntü verici olayla ilgili olarak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından bir heyetin, Pozantı’ya gelerek, incelemelerde bulunacağı, şeklinde oldu.
Diğer gençlerimize de, emsal teşkil edebilecek olan, bu olayın nedenlerini Bakanlığın, kamuoyuyla paylaşacağını umuyoruz.Her iki gencimizde, yüzlerce kişinin göz yaşları arasında, Eski Konacık Mezarlığında son yolculuklarına, büyük bir acı içerisinde uğurlandılar.Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesi olarak, iki gencimize ALLAH’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyor, derin acılarını paylaşıyoruz. Yorum Haber: Tamer ÜNAL)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER