1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

İLANIMA DOKUNMA VE CEMİYETLER…

İLANIMA DOKUNMA VE CEMİYETLER…
Bu haber 10 Haziran 2019 - 7:59 'de eklendi ve 807 views kez görüntülendi.

İLANIMA DOKUNMA VE CEMİYETLER…

Önümüzdeki günlerde meclise bir yasa tasarısı getirilecek. Adalet Bakanlığının hazırladığı tasarıya göre ‘Adalette reform’ yapılacak.Adalet konusu benim ilgi alanıma girmiyor. Konunun uzmanları oturup tartışırlar. Onların sağlıklı tartışma ortamından çıkaracakları sonuç meclisten çıkar. Bizler de uymak durumundayız. Görevimiz orada biter.

Lakin ilgi alanıma giren ve müdahil olacağım yasa tasarısının içerisinde bir madde var. Bu madde yerel gazetelerin adeta kapılarına kilit vurulmasına neden olacak bir madde.
Konu ile ilgili basın kuruluşları ‘CILIZ’ sesler çıkarmış olsa da bu maddeye isyan etmek gerekiyor. Topyekun tüm yerel basın kuruluşları ‘İCRA İLANLARINA DOKUNMA’ kampanyası başlatmak zorunda.
Tatile çıkan, tatilden dönemeyen, özel işlerinden mesleğin sorunlarını göremeyen, görmek istemeyen basın kuruluşlarının temsilcileri olan cemiyetlerin seslerini yükseltmeleri gerekiyor. Şehrinin milletvekillerine, bakanlarına ‘sizler yerel basını sona erdirip ortadan kaldırmak mı istiyorsunuz?’ sorusunu onlara yöneltmeleri gerekiyor.
Eğer yasa teklifindeki bu madde içerisinden çıkarılmaz ise tüm icra ilanları yerel gazeteler yerine internet sitesinde yayınlanacak ve böylelikle yerel gazetelerin BİK marifeti ile aldığı resmi ilan haklarında da yüzde 60 oranında azalma olacak.

Zaten zor koşullar altında yaşamaya çalışan yerel basında böylelikle ‘kapısına kilit vurup’ bir kenara çekilecek. Sanırım siyasi iktidarın da istediği bu olsa gerekir.
Kendi eksenleri etrafında dönerek elde ettikleri başkanlık koltuğuna sıkı sıkıya sahiplenen cemiyet başkanlarının bu konuda bir tek adım attığı da yok işin özünde. Hoş, adım atsalar da ne yapabilecekler? Her biri siyasi iktidarın karşısında muhalefet yapan CHP’nin arka bahçesi gibi davranınca söylemlerine de kimsenin itibar ettiği yok…
Ben bu anlamda yerel gazete sahiplerinin acilen bir araya gelerek bu konuda bir çıkar yok aramaya çalışmaları gerektiğine inanıyorum. Türkiye genelindeki tüm yerel gazetelerin ortak kampanya başlatarak ‘ilanıma dokunma’ eylemi içinde olmaları gerekiyor.Gazeteler üzerinden yüzde 15 komisyon alan Basın İlan Kurumu’nun da harekete geçmesi gerekiyor. Tıpkı Mehmet Atalay döneminde ilan konusunda başlatılan ‘ilanıma dokunma’ hareketi gibi.

Basın İlan Kurumu’nun bu yasa tasarısı karşısındaki tavrını bilmiyoruz. Bir yetkilisi çıkıp bu konuda da bizleri bilgilendirmiyor. Ne yaptıklarını, yapacaklarını bizlere yazılı ya da şifahi olarak anlatmıyor. Durum böyle olunca da insanız elbette ve endişemiz bir kez daha artıyor.
Yerel gazetelerin ilan haklarına vurulmak istenilen bu darbe karşısında AK Parti iktidarının da yanlış bir yol içinde olacağını bir kez daha buradan dile getirmek gerekiyor. Eğer yerel gazetelerin varlığından bu iktidar rahatsız ise ki öyle gözüküyor, yerel gazetelerin de bu anlamda ortak noktada buluşması gerekiyor.

Yoksa bu iş CHP’nin arka bahçesi konumundaki cemiyetler ile olmayacak!
Cemiyet yöneticileri takılmışlar bir CHP’li milletvekilinin arkasına. Maaşlarını meclisten aldıkları için cemiyetin önemli toplantılarına dahi gelme zahmetinde bulunmuyorlar. Umurlarında değil yani yerel gazetelerin konumu…

Dolayısıyla ben Adana’daki ve tüm Türkiye genelindeki yerel gazetelerin ortak hareket noktasında buluşarak ‘Yerel gazeteme ve ilanıma dokunma’ diye ortak çıkış noktalarında buluşmaları gerektiğini düşünüyorum. Bu çağrımızda yerel gazetelerimize olsun.
Geç kalmayın… Konuk Yazar Özcan Aladağ

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER