1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

İLK TÖREN, İLK ÇELENK, İLK KONUŞMA.

İLK TÖREN, İLK ÇELENK, İLK KONUŞMA.
Bu haber 24 Eylül 2018 - 12:30 'de eklendi ve 824 views kez görüntülendi.

Kaymakam Mehmet Soylu Görevine Başladı.

İLK TÖREN, İLK ÇELENK, İLK KONUŞMA.

Görevine, geçtiğimiz hafta 18 Eylül 2018 Salı gün başlayan, Pozantı’nın yeni Kaymakamı Mehmet Soylu, ilk çelengini, 19 Eylül 2018 Çarşamba gün, Gaziler günü dolayısıyla, Atatürk Anıtına koydu. Aynı zamanda da, yine tören alanında, ilk konuşmasını yaptı.

Ulu Önder, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, 1. Meclis tarafından, Mareşallik ve Gazilik Unvanını verildiği 19 Eylül 1921’in, kutlanış yıl dönümü Pozantı’da da, törenlerle kutlandı. Sunuculuğunu ise, Pozantı İmam Hatip Orta Okulu Müdür Yardımcısı Ramazan Durmaz yaparken, İmam Hatip Orta Okulu Öğrencilerinden, Fatima Nur Esen şiir okudu. Görevine yeni başlayan, Kaymakam Mehmet Soylu ve Belediye Başkan Yardımcısı Ebru Doğucu’nun, Saat 14.00’de Çelenklerini koymaları sonrası, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde, Şanlı Bayrağımız göndere çekildi.

KONUŞMALAR

İlçe Jandarma Komutanlığından, Jandarma Asb. Çvş Adem Dinç’in, günün anlam ve önemi ile ilgili yaptığı konuşma, duygusal ve bir o kadarda etkileyici oldu. Dinç özetle şunları söyledi:

“ Sakarya Meydan Muharebesinin kazanılmasına takiben, Baş Komutan MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’e, TBMM’nin 19 Eylül 1921 tarihinde, Mareşallik Rütbesi ve Gazilik Unvanı verilmesinin, bir yıl dönümünü daha, büyük bir coşku ile kutluyoruz. Bugün, Türkiye Cumhuriyetinin yanı sıra, Kore Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin, varoluş mücadelesinde ve iç güvenlik hareketi sonucunda kazanılan Gazilerimizi, onurlandırdığımız gündür. Kahraman Türk Ordusu,   Milli Bağımsızlığımız, Vatanın ve Milletin, Bölünmez Bütünlüğünü, Muhafaza etmek maksadı ile, vatanımızın her karış toprağına kanlarını akıtan, Türk Tarihine altın sayfalar yazdıran, gazilerimizin ve can veren şehitlerimizin, hatıralarını yüceltmek, onlara olan minnet ve şükran duygularımızı, ifade etmek, milli görevimizdir. Gazi Atatürk’ün bu sözleri, Gazilerimiz için, tescil edilmiş en büyük gurur ve onur kaynağı olup, aynı zamanda Atatürk’ün bir vasiyeti olarak, kabul edilmelidir.

Başta, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, bu vatan için toprağa düşen, tüm şehitlerimizin ve ebediyete intikal eden, Gazilerimizin manevi huzurunda saygı ile eğilir, Kahraman Gazilerimize sevgi ve şükranlarımızı sunarım.” Dedi.

Büyük takdir toplayan bu konuşma sonrası, Pozantı’nın yeni Kaymakamı Mehmet Soylu, programda olmamasına rağmen, yaptığı sürpriz konuşma ile, hitabet gücünü ortaya koyarken, söylemlerinde yer alan, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili bölümleri de, törene katılanlar tarafından, büyük takdir görerek alkışlandı. Kaymakam Mehmet Soylu’nun, 19 Eylül Gaziler günü dolayısıyla yaptığı konuşma, aynen şöyle :

“Aziz milletimizin, asırlardır Anadolu toprakları üzerinde verdiği varoluş mücadelesinin şifresi “Ölürsem Şehit, Kalırsam Gazi” deyişinde saklıdır.

Yüce dinimizden aldığımız ilhamla milletimizin cesareti birleşmiş ve gaza ruhu, bu topraklar üzerinde ölümsüzleşmiştir. Gazilik, milletimizin gönlünde öyle bir yere sahiptir ki, bütün unvanların önüne geçer. Osmanlı İmparatorluğu’nun Kurucusu Gazi’dir. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi’dir, ilk meclisimiz Gazi’dir. Bu vatan için kim canını ortaya koymuşsa, kim “gaza niyetiyle” ayağa kalkmışsa, makamların en yücesine, bu milletin gönlüne yer etmiştir ve bundan sonra da öyle kalacaktır. Gazilerimizin varlığı, onların aziz hatırası, bizim şerefimizdir.

Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Çanakkale’den Kurtuluş Savaşı’na Kore’den Kıbrıs’a ülkemizde teröre karşı verilen mücadeleye kadar ve özellikle, 15 Temmuz’da bu milletin, bu devletin bekası için yüreğini er meydanına getirmiş bütün Gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, Gaziler günü’ nü tebrik ediyorum.

Konuşmamın başında bahsetmiş olduğum varoluş mücadelesi, cesaret ve gaza ruhunun somutlaşmış halini, 31 Temmuz 2015 tarihinde ilçemizde sergileyerek, şehitlik makamına ulaşan aziz kahramanlarımızı da, ayrıca huzurlarınızda tekrar yad ediyorum. Onlar üzerlerine düşeni fazlasıyla yaptı. Rabbim bizi onlara layık eylesin” şeklinde oldu.

SOHBET

Kaymakam Mehmet Soylu, tören sonrası Öğretmenler Lokalinde, Pozantı protokolü ile, bir araya geldi. Yaptığı ilk sohbet konuşmasında, bundan sonraki kutlanacak olan, Ulusal günlere vatandaşın katılımının mutlaka sağlanmasının yanı sıra, ev ve işyerlerine Şanlı Bayağımızın asılması konusunda, bürokratlara gerekli talimatı verdi. Bu arada, Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Tamer Ünal ile de, genel bir sohbet yaptı.

Kaymakam Mehmet Soylu’nun, Ulusal günlerimize verilecek olan değerler konusunda, başta tüm kamu görevlileri olmak üzere, siyasi ve sivil toplum Kaymakam Soylu, konuşmasında Pozantı’ya hizmet konusunda, makamının kendisine tanıdığı, tüm yetkileri kullanacağını, bu çalışmada da, birlikte görev yapacağı bürokratlar başta olmak üzere, siyasi parti sivil toplum örgütü temsilcileri ile, basın yayın kuruluşlarının yanı sıra, Pozantı halkından destek beklediğini ifade etti.

SOYLU KİMDİR

İlçemiz Kaymakamı Mehmet SOYLU, 1992 yılında Ankara ilinde doğdu. Gazi Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat bölümünden, 2014 yılında mezun olduktan sonra, Muğla İli Sıtkı Koçman Üniversitesinde, Yüksek Lisans yapmaya başladı. 9 Eylül 2017 tarihinde gerçekleştirilen, 106. dönem Kaymakam Adaylığı sınavına katılarak, sınavda başarılı olup, Nevşehir Valiliğinde, Kaymakam Adayı olarak göreve başladı.

Kaymakam refikliği stajını, Osmaniye İli Düziçi İlçesi Kaymakamlığında tamamlayan, Soylu, daha sonra Zonguldak’ın Devrek İlçesine sonrasında da Pozantı’ya Kaymakam Vekili olarak atandı.

Bekar olan Kaymakam Mehmet SOYLU, iyi derecede İngilizce bilmektedir. Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesi olarak, Kaymakam Mehmet Soylu’ya Hoş geldin diyor, yeni görevin de başarılar diliyoruz.

Haber ve Fotoğraflar: Hayriye Eroğlu

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER