1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

İMAM FARUK DOĞAN’DAN ÖNEMLİ GİRİŞİM

İMAM FARUK DOĞAN’DAN ÖNEMLİ GİRİŞİM
Bu haber 13 Mayıs 2019 - 9:07 'de eklendi ve 763 views kez görüntülendi.

İMAM FARUK DOĞAN’DAN ÖNEMLİ GİRİŞİM

Öğrencilere Üretim ve Satış Desteği

ÖZEL HABER: HAYRİYE EROĞLU

Geçtiğimiz 23 Nisan Törenlerini haberleştirmeye giderken, bir gurup öğrencinin, bir standın önünde oldukları dikkatimizi çekti. Başlarında, tandık bir sima olan Merkez Cami İmamı Faruk Doğan’nı da, görünce ilgimiz daha da arttı. Yaptığımız ayak üstü söyleşi de, İmam Faruk Doğan’ının çok önemli bir girişimi başlattığını öğrendik. Ve bunu da unu da haberleştirdik.

BİRARAYA GELDİK

Bilgilendirme amacı ile sorduğumuz soruları, İmam Faruk Doğan açık ve net bir şekilde cevaplayarak, şunları söyledi:

“Gençleri hep izliyorum. Bazı uğraşlarda bulunmak istiyorlar. Ancak, gerekli ortamı bulamadıklarından dolayı, bu düşüncelerinin heves olarak kaldığını gözlemledim. Kendileriyle, Merkez Camiimizde bir araya geldim. Neler yapmak istediklerini sordum? Düşüncelerini öğrendim. Yeteneklerini değerlendirme konusunda, çok heyecanlı olduklarını gördüm.

NELER YAPABİLİRİZ?

Dört kız ve dört erkek öğrenciden oluşan liselilerin, böylesi gayretli olduklarını öğrenince, bende harekete geçtim. Kendileriyle birlikte, üretime yönelik projelerimizi oluşturduk. Fikirlerimizi karşılıklı olarak değerlendirdik. Bana, atölye çalışmasının yanı sıra, sosyal etkinliklerinin organizasyonunu da düzenleyebileceklerini ifade ettiler.”

KAYMAKAMDAN DESTEK

Merkez Camii İmamı Faruk Doğan, Pozantı Kaymakamı Muammer Sarıdoğan’ı, öğrencilerle birlikte ziyaret ettiklerini belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

“Öğrencilerimiz, Sayın Kaymakamımıza düşüncelerini ve neler yapabileceklerini anlattılar. Ancak, desteğin şart olduğunu söylediler. Sayın Kaymakamımız bu konuda, elinden gelen her türlü imkanı kullanacağını belirtti. Öğrencilerimizin ve benim heyecanıma ortak oldu. Bu girişimi resmileştirerek, beni bu çalışmanın koordinatörü olarak görevlendirdi.

HALK EĞİTİM

Destek arayışımıza, Halk Eğitimi ziyaretle devam ettik. Eğitici Eğitmen, Zeynep Hocanın da, desteğini aldık. Sonrasında, Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Çay’ı, ziyaret ettik. Kendisi de, bize her türlü desteğin ve imkanın sağlayacağını belirtti.

İMKANLAR

Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Çay, gençlerin el becerilerinin yanı sıra, sosyal aktivitelerin organizasyonunda, yardımcı olacağını söyledi.

Akçatekir Belediyesi önünde ve Belemedikte, bu amaçlı olarak, ücretsiz stant açabileceğimizi, buradan elde edilen maddi gelir ile, öğrencilere ekonomik katkının yanı sıra, özgüvenlerinin artacağını ifade etti.   Bu moral yüksekliği içerisinde, İlk denemeyi Pozantı’da, 23 Nisan törenlerinde, küçük bir stant açarak başlattık ve başarılı olduk.”

KARNAVAL

Pozantı Merkez Camii İmamı ve İlçe Gençlik Koordinatörü Faruk Doğan, Adana da düzenlenen, Portakal Çiçeği Karnavalında da stant açtıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Dört erkek ve dört kızdan oluşan, girişimci gurup olarak adlandırdığımız, bu oluşumun en büyük deneyimini Karnavalda kazandık. Öğrencilerimizin, yaptıkları el ürünlerini satarak, ekonomiye nasıl dönüştürüleceğinin ilk imtihanını, Karnaval Çiçeği festivalinde verdik. Binlerce insanın katıldığı bu karnavalda öğrencilerimiz, satış konusunda tabi ki deneyimsiz ama heyecanlı idiler. Cesaret kazanımları sonrası, el ürünlerini satma konusunda, özgüvenleri oluşarak, adeta usta birer tezgahtar haline geldiler. Bu maddi tecrübe kazanımı, kendilerini daha da heyecanlandırdı. Ve hep birlikte, uzun adımlar atarak, başarıyı yakalayacağımıza inandık.”

DEVAM

Merkez Camii İmamı ve Pozantı İlçe Gençlik Koordinatörü Faruk Doğan, yaz programı ile ilgili de, şu bilgileri verdi:

“Okullarımızın tatile girmesi sonrası, gurubu oluşturan öğrencilerimiz, tatilde de birlikteliklerini sürdürerek, çalışma ve üretime devam edeceklerini belirttiler. Ben de, bu konuda kendilerine destek olmaya, devam edeceğimi belirttim. Zaman- zaman da, Merkez Camiimizde toplanarak, gelişmeleri değerlendirme kararı aldık.”

TEŞEKKÜR

Pozantı da, bir Camii İmamı’nın, ilk olarak uygulamaya başlattığı, İlçe Gençlik Koordinatörlüğüne, önemli destek sağlayan Kaymakam Muammer Sarıdoğan ve Belediye Başkanı Mustafa Çay’a, teşekkür eden İmam Faruk Doğan, böyle bir hayırlı bir gelişime öncülük etmekten dolayı da, son derece mutlu olduğunu belirterek bu girişimi, Pozantı halkının da destekleyeceğine, inandığını sözlerine ekledi.

DAVET

Sevgili Gençler Pozantı Kaymakamlığı ve Pozantı belediyesi olarak “ÜRETEN GENÇLİK PROGRAMI” açıyoruz Girişimcilik benim ruhumda var Benim zamanım kıymetli diyorsanız. Pozantı’mız için bende bir şeyler yapmak istiyorum.Pozantı’m için bir fikrim var diyorsanız işte size fırsat. BİZE ULAŞIN…Faruk Doğan (İlçe Gençlik Koordinatörü)Zeynep Seyrek (İlçe Kız Gençlik Koordinatörü)Bilgi ve başvuru için  Tel: 0507 122 8826 – 0544 426 9578

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER