1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

İmamoğlu, Kozan, Yumurtalık ve Ceyhan’ın su sorunu çözülüyor

İmamoğlu, Kozan, Yumurtalık ve Ceyhan’ın su sorunu çözülüyor
Bu haber 07 Ağustos 2017 - 10:58 'de eklendi ve 896 views kez görüntülendi.

SKİ Genel Müdürü Hüseyin Oprukçu müjdeyi verdi:

İmamoğlu, Kozan, Yumurtalık ve Ceyhan’ın su sorunu çözülüyor

 

Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Hüseyin Oprukçu, Adana’nın merkezinde önemli ölçüde yenilenmesi ve ilave edilmesi gereken hatların olduğunu belirterek, “Bunlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Hedefimizde Yedigöze İçmesuyu Projemiz var. Arıtma tesisi ile ilgili ihalemiz yapıldı. Bu projenin hayata geçmesiyle birlikte İmamoğlu, Kozan, Yumurtalık ve Ceyhan’ın içme suyunu mutlak surette ve önemli ölçüde çözülmüş olacak.” dedi.

ASKİ Genel Müdürlüğü’nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Oprukçu, göreve geldiği 7 aylık dönem hakkında bilgiler de vererek, “Varlığımızı armağan ettiğimiz milletimize adam gibi hizmet etme şerefini yakaladıysanız, taçlandırmak zorundasınız” diye konuştu.

‘VARLIĞIMIZ TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN’

Basın mensuplarının karşısına ASKİ Yatırımlar Daire Başkanı Kubiley Tuncel ve Plan, Proje Daire Başkanı İlhan Karaköse ile birlikte çıkan ASKİ Genel Müdürü Hüseyin Oprukçu şu konulara değindi:

“Genel Müdürlüğe başlayalı 7 ay gibi bir zaman dilimi geçti. 7 aylık dönemin takriben 2,5 ayı asaleten atanmışlıkla görev başındayım. 7 aydır Adana’nın hiçbir sorunu kalmasın, hiçbir sorunu olmasın ve bu manada Adana’mızın, insanımızın bir olumsuzluk yaşamadan huzuruna katkı sağlayalım diye gece-gündüz samimi bir gayretin içerisindeyiz. Bu 7 aylık süre içerisinde kullandığımız izin yok. Acizane aklımız erdi ereli, hani ilkokuldan itibaren içmeye başladığımız andırımız vardı, ‘Varlığımız Türk varlığına armağan olsun’ diye… Riyasız olarak o andı yaşayan bir insanım. Varlığımızı armağan ettiğimiz milletimize adam gibi hizmet etme şerefini yakaladıysanız taçlandırmak zorundasınız.

‘VAKFEDİLMİŞ BİR ÖMÜR VAR’

Adana’ya 2014 Eylül’ün sonunda, Genel Sekreter Yardımcısı olarak gelmiştim. Sayın başkanımızın ısrarlı davetleri neticesinde kıramayarak, bu manada Genel Merkezimizin muaffakâtı ve talimatlarıyla Adana’ya geldim. Takriben 5-6 ay gibi genel sekreter yardımcılığı görevinden sonra milletvekili adaylığı sürecim oldu. Tekrar milletvekili adaylığımız ve nihayetinde ASKİ’de görevlendirildim. 25 yıllık müfettişliğim var. Gazi Üniversitesi ve Etibank’ta başlayan memuriyet, akabinde müfettişlik, baş müfettişlik, teftiş kurulu başkanlığı, emredilmek suretiyle aday yapıldığım 2009 ve 2014 yılları arasında Konya Ereğli Belediye Başkanlığı… Nihayetinde 2 yıla yakın bir ASKİ’de genel müdür yardımcılığı… 9 Ocak 2017’de sayın başkanımızın emri ile ASKİ’ye Genel Müdür Vekili olarak atanmış bulunmaktayım. O günden bu güne, ne yaptık diye geriye baktığımızda kendimize ayırabileceğimiz ufak bir zaman dilimimizin bile olmadığı bir süreci yaşadığımızı açık seçik ifade edebilirim. Vakfedilmiş bir ömür var. Hizmete odaklanmış bir ömür var. Adana da, bu hizmetin taçlandırıldığı yer olmalı diye değerlendiriyor ve samimi gayretimi o çerçevede ortaya koyuyorum.

‘DÜNYALIKLA İŞİM YOK’

Adana’ya her hangi bir hesabın sahibi olarak gelmiş değilim. Dünyalığa ihtiyacım, dünyalıkla da işim yok. Şerefle tüketilmesi lazım gelen bir ömrün son demine de helal getirmek gibi bir ayıbın sahibi olamam. Çeketim ve şerefimle Adana’ya geldim. Çeketim, şerefimle ve hizmetlerimizle taçlandırılmış, yol arkadaşlığı yapma şerefini yaşadığım, sayın Hüseyin Sözlü Başkan’ın başarısına bir fazla katkı sağlama mecburiyeti değil, mahkumiyetiyle çalışmaya kararlı bir şekilde devam ediyorum. Dedikodu, fitne ve tehditlere aldırmadan yalnızca doğru bildiğimiz, her konuda doğru bildiğimiz ama mutlak surette çözüme odaklanmış bir vaziyette, vatandaşın mutlak memnuniyeti temin ve tesis etmeye kararlı bir şekilde hizmet etmeye devam ediyoruz.

‘YORULMAMAYA KARARLIYIZ’

Yorulmamaya kararlıyız. Yani, Adana hakikaten sevilesi bir şehir. İnsanıyla, doğasıyla ve imkanlarıyla sevilesi bir şehir. Sevmeye mahkum olduğumuz bir şehir. Hizmet etmeye memur edildiğimiz bir şehir. Bu anlamda sayın başkanımın hizmetlerimizle siyasal sürecinde, partimizin bu anlamda başarısına bir fazla katkı sağlamanın şerefiyle mücadele eden bir insanım. Zaman, zaman kimi sosyal medya hesaplarından, kime yazıldığı, ne söylenmeye çalışıldığı, tarafımızca malum olmakla birlikte üzüntüyle karşıladığımız bir çok şeyler yazılıp çizildi. Çok fazla konuya girmek istemiyorum. Hani Akif diyor ya; “Yumuşak başlı isem kim dedi uysal koyunum / Kesilir belki fakat çekmeye gelmez boyunum” uhuletle ve suhuletle, sabırla, hukuki ve ahlaki zemini yitirmeden, sorunları çözülmüş, maksimum memnuniyetin sağlanması için çalışıyoruz. Evirip, çevirmek gibi bir niyetimiz yok. Vatandaşa hizmetle mükellefsiniz. Bir sorun varsa, çözümsüzlüğü dayatamazsınız. Mutlaka çözmek zorundasınız. Bu manada yol arkadaşlarımızla birlikte, Adana’yı içme suyu, akabinde de kanalizasyon sorunu olmayan, kanalları kapatılmış yada kontrol altına alınmış bir kent haline getireceğiz. Eğer bir sorun varsa, mümkünse anında, değilse ertesi gün mutlaka çözülmeli diye kararlı bir duruşumuz var. Arka planımız yok. Hiçbir hesabımız yok. Allah’ın hesabı her zaman galip gelen hesaptır. Onun ötesinde yol arkadaşlığı yaptığımız ne partimiz, ne de Belediye Başkanımız sayın Hüseyin Sözlü’ye ihanet gibi bir ayıbın sahibi asla olamayız. Bunu çok net ifade ediyorum. Dolayısıyla, maddi manevi bütün varlığınızı yitirebilirsiniz ama itibarınızı, istikrarınızı muhafaza ediyorsanız, emin olun ki kazanan sizsiniz, beraber yürüdüğünüz camiadır.

‘AMELE GİBİ ÇALIŞMAYI SEVERİM’

Kendimi bildim bileli çalışırım. Çalışmayı severim. Amele gibi çalışmayı severim. Takım elbise ile elime küreğimi, kazmamı alır, toz, toprak aldırmadan çalışırım. Başarmamak gibi bir ayıbın sahibi de olamayız.

‘ADANALININ GÖNLÜNDE YER BULURSAK, ANCAK ŞEREF OLUR’

Adana’nın gündeminde, ASKİ’nin hizmetleriyle var olmasını istiyorum. Adana’yla sosyal, siyasal ve iktisadi anlamda hesabı olmayan bir adam olarak, ASKİ’nin hizmetlerinin, sayın başkanımızın hizmetlerinin öne çıkmasını istiyoruz. Bu manada da duaya vesile olacak bir fazla hizmeti yapan insan olarak, Adanalının gönlünde yer bulursak, ancak şeref olur. O şerefi de Toroslar’ın ötesine vakti zamanı geldiğinde taşırız.

‘ÖZEL İŞLERİMİ KENDİ ARABAMLA YAPARIM’

Her şeyi yazabilirsiniz, her şeyi söyleyebilirsiniz. Eleştiriden rahatsız olmam. Ama, ne olur yazmadan önce aslını bir sorun. Telefonumuz 7-24 açık. Telefona bakamamış isek mutlaka zamanın bir diliminde o kayıtsız olan telefona döndüğümüz müşade edilmiştir. O manada bir problem yok. Ya yaparsınız, ya bırakırsınız. Bunun başka izahı yok. Eğer, ASKİ’nin genel müdürlüğünü yapıyorsam sizleri muhatap almak zorundayım. Ulaşılamayan bir insan hüviyetinde asla olmadım. Korumam yok, bir şoförüm var. Çoğu zaman kendi arabamla gider gelirim. Özel işlerimi kendi arabamla yaparım. Hüseyin Obrukçu bu.

‘BAHÇE SULAMASINI GECE 12’DEN SONRA YAPIN’

Son bir aydır havalar sıcak gidiyor. Zaman zaman da depolarımızın kifayetsizliğinden ve basınç eksikliğinden kaynaklanan sorun sebebiyle bazı yüksek yerlere su çıkaramıyoruz. Vatandaşımızdan istirhamımız şu; Bahçesini sulasın ama gece 12’den sonra sulasın. Yani, vatandaşın maksimum su ihtiyacı olan bir zaman diliminde bahçeni sulama. Hatta, fırsat buldun, imkan buldun 75 dönüm zeyTinliğini damla-sulama sistemiyle, ‘vatandaş o borunun ucunda su beklerken’ sulama kardeşim. Zeytin kurumaz. Zeytin susuzluğa da dayanıklıdır.Şimdi, 6360 sayılı yasaya göre vatandaşın su parasıyla oynayamıyoruz. Özellikle köyden mahalleye dönüşmüş olan yerlerde 5 yıllık zaman diliminde oynayamıyoruz. Su 60 Krş. ‘Yav, pompayı kursam, kuyuyu açsam, dereden bassam bundan daha ucuza mal edemem’ diyor adam. ASKİ Genel Müdürlüğü olarak su fiyatlarını belirleme imkanına sahip değiliz.

‘HÜSEYİNLER’İN KADERİ ZAHMET ÇEKMEKTİR’

Adana’nın merkezinde önemli ölçüde yenilenmesi ve ilave edilmesi gereken hatlarımız var. Bunlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Hedefimizde Yedigöze İçmesuyu Projemiz var. Arıtma tesisi ile ilgili ihalemiz yapıldı. İmamoğlu, Kozan, Yumurtalık ve Ceyhan’ın içme suyunu mutlak surette ve önemli ölçüde çözmüş olacak. Bu anlamda, kararlı bir şekilde yatırımlar ve hizmetlerimiz devam ediyor. Büyükşehir ve ASKİ’nin başarılı olmasını bekleyin ve ısrarla isteyin. Başarı, kişilerin vesile olduğu ancak memleketlerin kazancı olan bir unsurdur. Yani, ASKİ başarılı olursa Adanalı kazanacak. Büyükşehir başarılı olursa Adana kazanacak. Ha vesile iki Hüseyin olur. Hüseyinlerin de kaderi zahmet çekmektir. Onlar da Allah’ın izniyle seve seve çekiyor zaten.

‘SAYAÇLARIN DEĞİŞTİRİLMESİ YASAL ZORUNLULUK’

Her 10 yılda, ekonomik ömrünü doldurmuş bütün sayaçların değiştirilmesi, yasal zorunluluk. Yani birinci yıl, ikinci yıl, üçüncü yıl ama sekizinci yılda saatin doğru ölçme oranı yüzde 30’a düşüyor. Yani, 10 yılını doldurmuş bir sayaç yüzde 50 su kaçırıyor demektir. Bunun ötesinde teknoloji gelişiyor. Çağımız bilgi çağı, iletişim çağı, teknolojinin hayatımızın her alanına girdiği bir çağ. Dolayısıyla bu çağa ayak uyduruyoruz. Adana ASKİ hizmetleriyle örnek alınacak kurum haline geldi. Uzaktan okumalı sayaçlar 8-10 yıldır hayatımıza girdi. Uzaktan okumanın ötesinde, uzaktan açma-kapama sistemi de hayata geçirilecek. Yeni yapılan binalarda yeni saatler kurulmak zorunda. Yeni saatlerin kurulmasıyla ilgili meclisimizin aldığı bir karar var. Bir de kayıp-kaçakların önlenmesi ve bu anlamda teknolojinin kullanılmasıyla ilgili Çevre Bakanlığı’nın yayınladığı yönetmelik var. O yönetmeliğe göre işlem yapmak zorundayız. Nihayetinde ASKİ Genel Kurulu’nun bütün siyasi partilerin müşterek komisyon ve meclis üyelerinin kararıyla alınmış bir karar neticesinde ekonomik ömrünü dolduran saatler değiştiriliyor, 75 metreküpün üstünde su kullanılan saatler değişiyor. Yüksek tüketimli sayaçlarla bağlı olarak evvelki yıl başlayan bir değiştirme süreci var. Bu değişim sürecinden sonra 1 milyon liranın üzerinde gelir elde ettik. 2 bin 500’ün üzerinde yüksek tüketimli sayaç değiştirildi. 20 bine yakın normal sayaç değişimi gerçekleştirildi, değiştirilmeye de devam ediyor. Saatiniz 10 yılı doldurduysa, mecburen değiştirmek zorundayız. Ücretini 12 taksitte, vatandaşı mağdur etmeyecek şekilde tahsil ediyoruz. 840 bin abonemiz var.

ÇATALAN ARITMA TESİSİ’Nİ KURANLARDAN ALLAH RAZI OLSUN’

Adana’ya içme suyu sağlayan en önemli sistem, -kuranlardan Allah razı olsun- Çatalan Arıtma Tesisi ve Çatalan Suyu. Adana’da karpuz yenir. Adana’da su çeşmeden soğuk içilir. Yani bunun altını çiziyorum: Adana’da musluklarınızdan 15 dereceye kadar suyu akıtma imkanımız var. Bunu Çatalan Barajı’ndan su alma ünitemizin, farklı kodlardan almak suretiyle suyu soğutma imkanı var. Biz, suyu soğutarak veriyoruz. Günlük olarak 450 bin metreküp su alıyoruz. Sıcak havalarda 480 bin metreküp su veriyoruz. Günlük 500 bin metreküp de su arıtma tesisimiz var.”

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER