1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

İMAR BARIŞI ÖNEM ARZ EDİYOR.

İMAR BARIŞI ÖNEM ARZ EDİYOR.
Bu haber 09 Temmuz 2018 - 10:04 'de eklendi ve 1.134 views kez görüntülendi.

İMAR BARIŞI ÖNEM ARZ EDİYOR.

Resmi Gazetede yayınlandıktan sonra yürürlüğü giren, “İMAR BARIŞI” ile ilgili olarak, çok önemli bir açıklama yapıldı.Geçtiğimiz Hafta, Belediye Meclis toplantısı sonrası, Çukurova Danışmanlık ve Başvuru Hizmetleri Ofisi yetkilisi Hasan Dinçsoy’un, önemli bilgiler verdi.Buna göre, Çevre ve Şehircilik ile, Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan “İMAR MEVZUATINA AYKIRI” yapılar ile, Hazine arazilerinin, ilgili kanuna göre, izinsiz veya ecri misil karşılığında, kullanılması hususu bu yerler için, “ YAPI KAYIT BELGESİ” verilmesine ilişkin, usul ve esaslar ile, alınacak tedbirler konusu yer aldı.

Çukurova Danışmanlık ve Başvuru Hizmetleri Ofisi yetkilisi Hasan Dinçsoy, açıklamasında, 31 -12 – 2017 tarihine kadar, İmar Mevzuatına aykırı ve uygun olmayan, iskan izni almayan ve imar kanuna aykırı eklentilerin, bu yasa ile, kayıt altına alınıp, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce, “YAPI KAYIT BELGESİ” verileceğini belirti. Açıklamada, ayrıca bu yapılarla ilgili, belediyelerce haklarında yıkım kararı bulunan ve para cezaları kesinleşen tüm yapılar, bu yasa kapsamında affa uğrayacak olup, ileride yapılacak yeni düzenleme ile, bu tür yapılar tamamen yasal hale getirilecektir.Ayrıca, hazine arazisi üzerinde yapılan ve günümüze kadar, ecri misil ödenerek kullanılan, tüm yapılar ve arazilerde, bu af kapsamında olup, “ MÜLKİYET VE KİRA” konusunda, hazine ile olan anlaşmazlıklarında çözümlenmesi sonrası, bu tür bina ve araziler yasal konuma dönüştürülecektir.

Çukurova Danışmanlık ve Başvuru Hizmetleri Ofisi yetkilisi Hasan Dinçsoy,   bu konularla ilgili olarak, sorunların çözümü konusunda, bilgi paylaşımında bulunmak isteyenlerin, 0530 791 68 11/ 0535 520 54 93 Nolu telefonlardan, bilgi alabilecekleri gibi, Turgut Özal Bulvarı Gökkuşağı Kavşağı Civarında, Ortak Köy Çorbacısı Üstü, Parlak Gümüş Apartmanı, 1. Katına gelerek, görüşme yapabileceklerini de ifade etti.

ÖZEL HABER: Tamer ÜNAL

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER