1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

İMAR, YUMUŞAK KARIN

İMAR, YUMUŞAK KARIN
Bu haber 09 Nisan 2018 - 10:21 'de eklendi ve 944 views kez görüntülendi.

İMAR, YUMUŞAK KARIN

Belediyelerin, en yumuşak karnı, İmar Komisyonudur. Kent olgusu ve estetiği bakımından, yapılacak olan konutların, kat irtifaları başta olmak üzere, çevre düzenlemesi, otopark ve diğer sosyal ihtiyaçları kapsayan, kullanım alanlarının belirlenmesi, yeşil alanların korunması ve genişletilmesi, hep bu komisyon üyelerinin, alacakları kararlar sonrası, meclis toplantılarını getirilir ve burada da yapılacak oylama ile, karara bağlanır. Genelde, Belediyeler de bu Komisyon Üyelerinin, teknik donanımlarının, yeterli olup olmadığı, tercih edilme nedenlerinin, başında gelir.

Nitekim, Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal, Mustafa Çay döneminde, Büyükşehir Belediye Meclisinde de, Pozantı’yı temsil eden, meclis üyesiyken de, İnşaat Müteahhitti olması dolayısıyla da, Büyükşehrin İmar Komisyonunda görevli idi. İmar Komisyonu Üyelerinin, yapacakları bir hata, olası gözden kaçıracakları kat irtifaları ve benzeri gibi, önemli konuları içeren kararları, başta Meclis Başkanını ve sonrasında da, meclis üyelerini kapsayacağından, yanlış alınacak olan kararların adresleri ise, YASALAR olacaktır.

VE GÜNDEM

Belediye meclisinin, gündemindeki diğer maddeler ise, şöyle idi. Ecrimisil bedellerinin, metre kare başına 5.00 TL olmasına bazı üyeler verdikleri önerge ile karşı çıktılar. Ancak aynı üyeler 2017’de yapılan Ecrimisil ücretlerinin artışı konusunda da alınan karara imza atmışlardı.

Başkan Baysal, bu kararın alınmasındaki nedenin, vatandaşların işgal ettikleri arsaları, satın almaları açısından, menfaatlerine olacağı gerekçesi ile, bu kararın alındığını ancak, yine bu kararda imzası bulunan üyelerin ise, bu defa Ecrimisil bedelinin, düşürülmesi yönündeki taleplerini, anlayamadığını belirtti, ve şu açıklamayı yaptı:

Bu, tezat kararı almamız halinde, Belediyenin kararlılığı da, vatandaş bazında tartışılır hale gelir. Almış olduğumuz kararı, inkar etmiş oluruz. Benim önerim, bu maddenin, gündeme alınmaması şeklinde oylanmasıdır” dedi.Yapılan oylamada, karar oy birliği ile gündeme alınmadı.

AVM’LER KOMİSYONDA

AVM’lerle ilgili görüşme ise, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yunus Aytekin’nin mecliste yaptığı açıklama ile görüşüldü. Aytekin, bilgilendirme konuşmasında bazı ilçelerde, AVM’lerin şube açmalarının, Belediyeler aracılığı ile sınırlandırıldığını, Pozantı Belediyesinin bu konuda mutlaka bir mazeret bularak, Türkiye’nin en büyük A-101 alışveriş merkezinin, Pozantı’ya açılacak olmasının, önlenmesi gerektiğini dile getirdi.Belediye meclis üyeleri de, bu konuyu destekler görüş belirttiler.

Konunun, müşterek komisyona havale edilerek, gelecek ayki olağan meclis toplantısında, görüşülmesine karar verildi.Gündemin diğer önemli maddesi ise, Akçatekir ve Pozantı’nın 1/1000’lik İmar Planı Tadilatları ile ilgili oldu. Çeşitli mahallerde, Belediye ait işgal edilmiş olan arsaların, satışların Encümene ve Başkana yetki verilmesi talebinin, bazıları kabul edildi. Bazıları ise, müşterek komisyonlara havale edildi. Bu gelişmelerin gösterdiği bir başka gelecek ise, Meclis toplantılarının artık, bundan böyle çokta sakin geçmeyeceği izlenimi doğdu.

KOMİSYON SEÇİMLERİ

5393 Sayılı Belediyeler Kanunun 24. Maddesine istinaden Meclis Üyeleri arasından, 5’er üyeden oluşmak üzere komisyonlar seçildi. Bunların an önemlisi ise, Belediyelerinde en yumuşak karnı olarak nitelendirilen Kentsel gelişimin bel kemiğini oluşturacak olan İmar Komisyonundaki Üyelerden 4’ü yenilendi buna göre geçen yıl, Yalçın Gürgen, Hasibe Gültepe, Mehmet Yurtçu, Mehmet Bölge ve İsmail Çörkekçi bu Komisyonda yer alırken, yeni seçilen İmar Komisyonunda sadece CHP’li Hasibe Gültepe yerini korudu. Diğer dört üyenin yerine ise, Adil Çakmakçı, Murat Kutlu, Mehmet Erdem ve İlkay Pancar seçildiler.

Diğer Komisyonlardaki seçimler ise şöyle sonuçlandı.

Plan ve Bütçe Komisyonuna İsmail Çörekçi, Ebru Doğucu, Mehmet Bölge, Mehmet Yurtçu, Hasibe Gültepe,

Eğitim ve Kültür Komisyonuna ise, Zeki Bülbül İsmail Çörekçi, Nigar Kartal, Mahmut Sezer, Muzaffer Özdemir.

Çevre ve Sağlık Komisyonu Ebru Doğucu, Zeki Bülbül, Nigar Kartal, Mehmet Yurtçu, Muzaffer Özdemir,

Kırsal Kalkınma Tarım ve Hayvancılık Komisyonuna Murat Kutlu, Adil Çakmakçı, Duran Ali Değirmenci, Mehmet Erdem ve Muzaffer Özdemir seçildiler.

Haber: Tamer Ünal

Fotoğraflar: Hayriye EROĞLU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER