1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

“İMKANSIZLIKLARA RAĞMEN, BÜYÜK OY”

“İMKANSIZLIKLARA RAĞMEN, BÜYÜK OY”
Bu haber 02 Temmuz 2018 - 11:39 'de eklendi ve 910 views kez görüntülendi.

CHP’li Şenol Eroğlu’ndan Açıklama:

“İMKANSIZLIKLARA RAĞMEN, BÜYÜK OY”

Cumhurbaşkanlığı ve Millet Vekilliği Genel seçim sonuçlarının belli olması sonrası, Cumhuriyet Halk Partisi Pozantı İlçe Başkanı, bir değerlendirme yaptı.

BASKIN SEÇİM

CHP Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu, 24 Haziran seçimlerinin baskın ve adaletsiz bir seçim olduğuna değinerek, şunları söyledi:

“ Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da, her konuşmasında belirttiği gibi, “ BASKI ve ADALETLİ” olmayan bir seçime gittik.Devletin bütün imkanlarını kullanan, Cumhurbaşkanı ve Ak Partinin bu avantajı, doğal olarak, seçim sonuçlarını da etkiledi. Eşit şartlarda, seçime gidebilmiş olsaydık, ülkenin asıl gündemi olan, Ekonomi başta olmak üzere, işsizliği, hukuku, dış politikayı, iç politikayı tartışabilseydik, eminim ki vatandaşların tercihi de, farkı olacaktı.

ÇIKMADI

Cumhurbaşkanı Adayımız, Sayın Muharrem İnce’nin ısrarlı çağrılarına rağmen, iktidar temsilcileri, kendisiyle TV’ye çıkmadılar. Eğer çıkmış olsalar idi, yukarıda belirttiğim konular, tartışmaya açılacak ve somut cevaplar alınamayacağı içinde, vatandaş oylarını değerlendirirken, cevapsız kalan bu konuları da, göz önüne alacaktı.

TERÖR

Ülkemizin, en önemli gündem maddelerinden biri olan terörü, başımıza bela edenler, terör temsilcileriyle görüşünler, sanki kendileri değilmiş gibi, bir tavır içerisine girerek, vatandaşları yanıltmışlar, CHP’yi terör içerisinde göstermeye çalışmak gibi, gerçeklerle hiç alakası olamayan, bir tuzak kumpas kurarak, gerçeği kamuoyundan, gizleme uğraşı içerisinde olmuşlardır.

OY DÜŞÜŞÜ

CHP Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu, Ak Parti ve MHP’nin, Pozantı’da Millet Vekilliği seçimlerinde, oy düşüşü yaşadığını belirterek, şu açıklamayı yaptı:

“ Pozantı’da kullanılan ve geçerli olan 12.877 oyun, 2696’sını CHP alırken, 5915’ni Ak Parti, 2042’ni MHP, 233’nü HDP, 10716’nı İyi Parti, 213’ünü Saadet Partisi almıştır. Pozantı genelindeki bu sonuçlara göre, CHP oylarını %20.94’e yükseltirken, Ak Parti % 45.93’e, MHP ise%15.86’a gerilemiştir. İyi Parti ise, önemli bir artışla, %13.33’e yükselen bir oy oranına sahip olmuştur.

KARŞILAŞTIRMA

CHP, Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu oy dağılımlarını, 2011 seçimlerinden itibaren, karşılaştırmalı olarak, şöyle değerlendirdi:

“Ak Parti, Pozantı’da 2011 Millet Vekilliği seçimlerinde, 6059 oy alırken, MHP 30181, CHP ise 2654 oy almıştır. 2015 -7 Haziran seçimlerinde ise, Ak Parti de düşüş başlamış, aldığı oy 5648’e gerilerken, MHP 30370’e yükselmiştir. CHP’nin ise, bu seçimde aldığı oy, sadece 7 adet düşüşle, 2641 olmuştur.Devamında yapılan, 1 Kasım 2015 seçimlerinde ise, CHP 20563 oya gerilerken, Ak Parti 6613 oya yükselmiş, MHP’de ise, oy kaybı yaşayarak, 20876’ya gerilemiştir.24 Haziran 2018 seçimlerinde ise, CHP önemli bir oy artışı yakalayarak, 2696’ya yükseltmiştir.

Ak Parti de ise, önemli bir oy düşüşü olmuş ve alabildiği oy, sadece 5915 olmuştur. Aynı şekilde, MHP’de de büyük oy düşüşü olarak, 2042’ye gerilemiştir. Bu da gösteriyor ki, Ak Parti   Pozantı’da Cumhurbaşkanlığı seçiminde, yakaladığı oy miktarına, Millet Vekilliğinde seçiminde ulaşamadığı gibi, İttifak yaptığı MHP ile birlikte, oy kaybına uğramıştır. Türkiye geneline bakıldığında da, Ak Partinin artık, Parlamentoda tek başına çoğunluğu sağlayamadığı, her geçen seçimde oy kaybına uğramakta olduğu, rakamlarla ortaya çıkmaktadır.

KAZANÇILIYIZ

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Şenol Eroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçim değerlendirmesinde de, şu görüşlere yer vermiştir.Adayımız Sayın Muharrem İnce, 7 Haftada önemli bir performans sergileyerek, Pozantı’da 3415 oy alırken, devletin her türlü imkanını kullanan, Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 7524 oy alabilmiştir.Bu seçimde, oy kullanan seçmen sayısının, 12827 olduğu göz önüne alındığında, Ak Partinin, Cumhurbaşkanlığında aldığı oy miktarının, öyle fazla büyütülecek bir rakam olmadığı, kendiliğinden ortaya çıkmaktadır.Bu da gösteriyor ki, partimizin adayı Sayın Muharrem İnce, çok kısıtlı imkanlarla, kısa sürede büyük oy almıştır.

TEK ÖRGÜTÜZ

Cumhuriyet Halk Partisi, Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu, Adana genelinde oylarını artıran, tek örgüt olduklarını belirterek, şunları söyledi:

“ Oyları ile, Sayın Muharrem İnce’ye, Millet Vekillerimize, İlçe örgütümüze destek veren, tüm seçmenlere, aylardan beri sürdürdüğümüz seçim çalışmalarında, bizlerin her zaman yanında olan, Yönetim Kuruluna, Kadın Kolları, Gençlik Kolları ve Üyelerimiz ile, vatandaşlarımıza yürekten teşekkür ediyoruz.Sayın Muharrem İnce, teşekkür ziyaretlerine hemen başlayarak, Cumhuriyet Halk Partisinin, ülke genelinde oluşturduğu, seçim heyecanını daha da yükseklere taşıyacak olup, geleceğin iktidarının, ALTI OK’un ilkeleri altında gerçekleşeceği, müjdesini de şimdiden veriyorum” dedi.

ÖZEL HABER: TAMER ÜNAL

 

 

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER