1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

iNŞAATLAR DURDU İŞÇİLER İŞSİZ

iNŞAATLAR DURDU İŞÇİLER İŞSİZ
Bu haber 21 Temmuz 2019 - 13:01 'de eklendi ve 986 views kez görüntülendi.

İNŞAATLAR DURDU İŞÇİLER İŞSİZ

Ekonomik gidişattan etkilenen en önemli sektör ise, İNŞAATÇILIK oldu.
Ak Parti İktidarının, kalkınma modeli olarak benimsediği, dikey kentleşme artık eski günlerini arıyor konumda.İnşaat müteahhitlerinin, ultra zengin olduğu, lüks rezidansların ve çok katlı binaların yarattığı görüntü kirliliği, ekonomik gelişmeye kurban edildi.

Kredi faizlerin yüksek oluşu, elektrik, doğalgaz, demir, çimento, mazot ve benzine yapılan art -arda zamlar, inşaat maliyetlerini de ulaşılmaz hale getirdi.
Bankaların verdiği, konut kredilerindeki faiz oranlarının da yüksek oluşu, vatandaşın alım gücünü de çok zora soktu. Büyük yerleşim merkezlerinde, binlerce konut alıcı beklerken, müteahhitler de peş – peşe, inşaatlarına kilit vurmaya başladılar.Bu olumsuzluğun örnekleri, Pozantı’da da yaşanıyor. Çok katlı konutlar, alıcı bulamazken, inşaatları yarım kalmış olan apartmanlar ise, adeta çürümeye terk edilmiş durumda.

İŞCİLER İŞSİZ

İnşaat sektörünün yıldızlaştığı günler, artık çok gerilerde kaldı. Buna paralel olarak da, inşaat işçileri de, artık iş bulamaz hale geldi.
Yevmiyelerinin altında, ücret talep etmelerine rağmen, sektörün durma noktasına gelmesi, inşaatçılık alanında da, maddi krizin yanı sıra, işsizliği de büyük ölçüde, etkilemeye devam ediyor.

PARASI OLANLARA UCUZ EV
Konutların, daha inşaat başlamadan, temelinden veya proje üzerinden satıldığı günler, artı çok gerilerde kaldı. Bu arada, nakdi bol olan bazı varlıklı kişiler ise, sektörün bu kötü gidişatını, kendi lehlerine çevirme gayreti içerisine girdiler. Nakit sıkıntısı içerisinde bulunan müteahhitlerle, irtibat kuran cüzdanları şişkin bazı isimler apartman dairelerini, değerlerinin çok altında, peşin para ile satın alarak, ileriye dönük önemli bir yatırım içerisine girdiler.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER