1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

‘İnsanlık tarihi’ için çok önemli

13. yüzyıldan kalma antik kent Nimrud için Paris’te toplantı düzenlenecek.

‘İnsanlık tarihi’ için çok önemli
Bu haber 20 Aralık 2016 - 10:33 'de eklendi ve 2.515 views kez görüntülendi.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO), IŞİD tarafından yıkılan Irak’taki antik kent Nimrud’un korunması için acilen önlem alınması çağrısında bulundu. UNESCO Genel Müdürü Irina Bokova, Nimrud’un “insanlık tarihi” için önemli olduğunu vurguladı.

Irak ordusu, Musul’un yaklaşık 30 kilometre güneydoğusundaki Nimrud’u geçen ay IŞİD’in elinden kurtarmıştı. UNESCO’dan yapılan açıklamada, IŞİD savaşçılarının antik kentteki bina kalıntılarına ve rölyeflere patlayıcı madde ve buldozerle “ciddi hasar” verdiği belirtildi. Antik kentteki kalıntıların yeni yağmalardan korunması için “acilen önlem” alınması gerektiğine dikkat çekildi.

Deutsche Welle Türkçe’deki habere göre UNESCO, Nimrud antik kentindeki hasar tespit çalışmaları ve restorasyon planlarında Irak’taki ilgili kurumlarla birlikte çalışacaklarını açıkladı. Bunun için şubat ayında Fransa’nın başkenti Paris’te Nimrud’un restorasyonu için bir toplantı düzenleneceği kaydedildi.

Milattan önce 13’üncü yüzyılda Dicle Nehri’nin kıyısına kurulan Nimrud, kültürlerin beşiği olarak adlandırılan Mezopotamya Bölgesi’ndeki en ünlü antik kentler arasında bulunuyor.

IŞİD Nimrud’un yanı sıra Irak’taki Hatra ve Suriye’deki Palmira antik kentlerine de büyük ölçüde zarar verdi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER