1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

“İŞİ BİLEN ELEMAN BULAMIYORUZ.”

“İŞİ BİLEN ELEMAN BULAMIYORUZ.”
Bu haber 30 Temmuz 2018 - 12:41 'de eklendi ve 731 views kez görüntülendi.

Ziraat Odası Eski Başkanı Şevki Akkaya:

“İŞİ BİLEN ELEMAN BULAMIYORUZ.”

Türk Hava Kurumu, Pozantı Şube Başkanı, deneyimli siyasetçi, Ziraat Odası Eski Başkanlarından Şevki Akkaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün, ziraat ve tarımsal alanlarda, üretime dönük olarak yaptığı çalışmaların, büyük bir takdirle karşıladığını belirtti. Aşağıdaki görüşlere yer verdi:

“ Büyükşehir Belediye Başkanımız, Sayın Hüseyin Sözlü’nün, Pozantı Gazetesinde yayınlanan, Saimbeyli ve Pozantı’ya yapılan bağcılık başta olmak üzere, tarımsal ve zirai amaçlı katkı ve destek çalışmalarından dolayı Ziraat Odası Eski Başkanı olarak, kendisine teşekkür ediyorum.Kırsal kesimde, hayatın zor şartlarına göğüs geren, dar gelirli vatandaşların yüzünü güldüren, Kırsal Kalkınma projeleri ile, cinsleri yenilenen ve verimleri artırılan, fidan dağıtımları çok önemlidir.Yanı sıra, teknik bilgilerin de, yine Büyükşehir Belediye ekipmanları aracılığı ile, üreticilerin bire-bir bilgilendirilmesi de, önemli bir gelişmedir.Bu sene, yağışların hem aşırı, hem de uzun sürmesi, tarımsal ve zirai mücadelede de yeterli etkiyi yaratamadı.

Başta, Akdeniz beyaz sineği olmak üzere, meyve ve sebzelere dadanan haşerelerle de, baş edebilmek gerçekten zorlaştı. Ancak, bu geçici bir zarardır. Kalıcı olan ise, Büyükşehir’in kalitesi ve verimi artırılmış, meyve fidanlarına çok iyi bakılarak, gelecek yıllardaki verimlerinin artırılması için, bakım gübreleme ve ilaçlamalara daha da hız vermeliyiz” dedi.

İŞÇİ YOK

Şevki Akkaya, bağ ve bahçelerde çalışacak işçi bulmanın, her geçen zorlaştığına değinerek, şunları söyledi:

“32 Dönüm üzüm bağım, 5 dönüm de elma bahçem varken, bunların tamamın da, üretime dönük bir çalışma yapamıyorum. Ben yaşım itibarıyla, bakım yapamıyorum. İşçi arıyorum, çalışacak işçi de bulamıyorum. Bulabildiklerim den de, yeterli çalışma performansını alamıyorum.Bu da, hayvancılık başta olmak üzere, tarım ve ziraat te olumsuz bir tablo yaratıyor. Faturası da tüketiciye çıkıyor” dedi.

Haber: Tamer Ünal

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER