1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

İŞİSAĞ’DAN: “ ELEKTRİK İSYANI”

İŞİSAĞ’DAN:  “ ELEKTRİK İSYANI”
Bu haber 30 Eylül 2019 - 9:30 'de eklendi ve 751 views kez görüntülendi.

TARİHÇİ AHMET NADİR İŞİSAĞ’DAN:

“ ELEKTİRİK İSYANI”

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, yoğun gayretleri ve sürdürülmekte olan restorasyon çalışmaları ile, tarihin geçmişini günümüze ve geleceğe taşıyor olması, Belemedik’i her gecen yıl, artan bir cazibe merkezi haline getiriyor.

ELEKTRİK SIKINITISI

Belemedik’te, özellikle yaz mevsiminde, yaylacıların gelmesi ile, önemli bir nüfus artışı oluşurken, yaşam ihtiyaçları da buna paralel olarak artıyor. Bu sezonda, elektriğin büyük bir sorun haline geldiği, yetersiz enerjinin, elektrikli ev aletlerini çalışamaz hale getirdiği, iddia ediliyor.

PAYLAŞTI

Belemedik Köyü – Yaylası Güzelleştirme Dayanışma ve Yaşatma Derneği Başkanı, Tarihçi Yazar Ahmet Nadir İşisağ, elektrik sıkıntısının giderilmesi konusunda, ENERJİ SA Adana Müdürlüğüne yazdığı bir dilekçeyi, gazetemiz aracılığı ile kamuoyuyla paylaşarak, şu görüşlere yer verdi:

BOZULUYORLAR.

“Son bir aydır, kesilen ve düşük voltta gelen elektrik enerjisi sonucu, başta buzdolapları olarak, televizyon, çamaşır makinası, bilgisayar ve diğer elektrikli ev eşyalarında, sorunlar yaşanmakta ve aletler de bozulmalar meydana gelmektedir. Elektrik enerjisi kesintisi, bu sıcak ve bunaltıcı yaz günlerinde, buzdolaplarında bulunan gıda maddelerinin bozulmasının yanında, düşük ve tek fazla gelen enerjinin, arızaya neden olması, zaten mağduriyet yaşayan yöremizde, gıda maddelerinin de bozulmasına yol açmaktadır.

YÖREDE ESNAF YOK

Yanı sıra, bakkal, manav, kasap olarak herhangi bir esnafın olmadığı yöremizde, ikamet eden her hanenin de, Pozantı’ya ulaşacak otomobili bulunmamakta olup, hemen gıda maddesi temin etme imkanı da yoktur.

İLETİŞİM SIKINTISI

Yöremizde, bazı bölgelerde cep telefonlarının çekmemeside, ayrıca bir sorun olsa da, iletişim kurmak aksayarak temin edilmekte, elektrik enerjisi arızalarında da, bu iletişimin eksikliği, aksaklıklara neden olmaktadır. Şimdi, son bir aydır yukarıda belirttiğimiz şekilde, elektrik enerjisinin getirildiği 1988 yılında,  25 haneyi zor bulan yöremizde, şuan 135 den fazla abone olan konut bulunmaktadır.

VOLTAJ DÜŞÜKLÜĞÜ

Bu sıcak yaz aylarında, zorunlu olarak buzdolapları, daha fazla kapasite ile çalıştırılmak durumundadır. Hemen, hemen her hanede bulunması gerekli, elektrikli ev aletlerinin ve Pozantı Belediyesinin hizmete soktuğu, lokanta ve çoğaltılan sokak lambaları ile, sulanan çimlerin motorlarının çektiği güç, voltaj düşüklüklerine ve enerji kesintilerine neden olmaktadır. Bu genel sorunun tek çözümü, mevcut trafonun kapasitesinin yükseltilmesi, enerji hattının, dağ üzerinde alınıp yol kenarına indirilmesi, bazı Bölgelerde şebekenin yenilenmesidir” şeklinde  iddialarını dile getirdi.

( Haber: Tamer ÜNAL)

 

 

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER