1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

İSPAHA’YI YALNIZ BIRAKMADILAR

İSPAHA’YI YALNIZ BIRAKMADILAR
Bu haber 04 Haziran 2017 - 11:36 'de eklendi ve 1.777 views kez görüntülendi.

İspaha’yı yalnız bırakmadılar

 Adana basınının tanınmış kalemlerinden biri olan, uzun yıllar MHP İl Basın Danışmanlığı görevinde bulunan İbrahim İspaha, geride kalan meslek yılları adına bir yemek düzenledi.

Basının demokratik kültüre sahip toplumlarda çok önemli bir misyon üstlendiğine dikkat çeken İbrahim İspaha, uzun mesleki yaşamı boyunca unutamadığı bir çok olayla karşılaştığını, milliyetçi-mukaddesatçı bir kimliğe sahip olması nedeniyle de, ülkemizdeki siyasi çalkantılar ve gelişmelere şahit olduğunu söyledi. İspaha, mesleki kaygılar ve yaşam gailesinden uzakta kalarak, Ülkücü camiaya yakın olması nedeniyle vatan-millet ve bayrak aşkıyla hareket ettiğini ifade etti.

22 yıl MHP İl Basın Danışmanlığında bulunduğunu söyleyen İspaha, ‘Önce vatan’, ‘Önce Millet’ diyerek, vatan ve millet sevgisini herşeyden üstün tuttuğunu dile getirerek, “İnsani değerlerin aşındığı, ilişkilerin zayıfladığı, dostlukların yıprandığı  zor günlerden geçiyoruz. Ancak bugün burada yaşadığımız tablo, birliktelik, dayanışma ve dostluk beni gelecek adına daha umutlandırdı. Ülke olarak sıkıntılı ve çalkantılı bir dönemden geçiyoruz. Tek ülküsü vatana ve millete hizmet etmek olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü’ye yönelik algı operasyonları ve yıpratma çalışmalarını ibretle izliyoruz. Adanalının sandığa yansıyan iradesine yönelik bu saldırılar asla amacına ulaşamayacaktır. Sayın Sözlü Adanalılar için bir şanstır. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanmış hortumları kesmiş, Bütünşehir Yasası ile birlikte Adana’nın geneline hizmet götürmeye, yılların kangrenleşmiş sorunlarına çözüm üretmeye çabalamakta, alt ve üstyapı yatırımlarıyla geleceğe hizmet etmektedir.

Binbir zorluk yaşayan, ayakta kalma mücadelesi veren, Adana’nın basın-İlan ve reklam pastasından aslan payını kapan yaygın basın karşısında zor günler yaşayan yerel basına el uzatan Sayın Hüseyin Sözlü, yerel basınımız için de bir şanstır. Bugüne kadar hiçbir belediye başkanının yapmadığı kadar destek vermiş, nefes almasını sağlamıştır. Eleştiriler elbette olacaktır. Önemli olan yapıcı olmak, halkın sesi-kulağı ve gözü olarak yol gösterici olmaktır. Adana’daki değişimlerin aynı hızla devam edeceğine inanıyor ve bu yemeğimize katılan Sayın Başkanımız Hüseyin Sözlü’ye teşekkür ediyorum” dedi.

Gecede bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana’nın devasa sorunlarla karşı karşıya olduğunu, aldığı göçle birlikte sorunlarının giderek arttığını, metro kamburu yüzünden zor şartlar altında sorunların çözümü için hizmet üretmeye çalıştıklarını belirterek, ‘Bu zor ve zahmetli mesaiden fırsat bularak, bugün burada bulunuyoruz. Uzun yıllardır tanımaktan şeref duyduğum, ülkücü camiaya senelerder hizmet eden, milliyetçi çizgisinden ödün vermeyen ve bu yolda bedel ödemekten geri kalmayan İbrahim İspaha’nın gecesine katılan siz değerli misafirlerimize de teşekkür ediyorum. Basın doğası gereği elbette eleştirel bakacaktır. Ancak bu eleştirilerin yapıcı olması gerekir. Özellikle yerel basının içinde bulunduğu zor koşulların farkındayım. Basın çalışanlarının yaşam kaygısı, özlük haklarının yokluğu, çok zor şartlar altında mesleği sürdürme çabası içinde olduklarını biliyorum. Biz de bu düşünceden hareketle yasal prosedürler çerçevesinde elden geldiğince destek olmaya, sorunlarına çözüm üretmeye gayret ediyoruz. Ancak her meslekte olduğu kadar, basın mesleğinde de kirlenmiş, şantaja bulaşmış, mesleğin etik değerlerini ayaklar altına alan, kendi kişisel menfaatini ön planda tutan, egosunun kurbanı olan insanlar mevcut. Gerçek basın emekçileri, bu tür kirli işlere bulaşmış meslektaşlarını kendilerinden uzaklaştırmalıdırlar.

Yaptığımız hizmetlerin halka ulaştırılmasında olduğu kadar sorunların varlığı ve çözümü noktasında yol gösterici olması gereken basına hepimizin ihtiyacı vardır. Basınla ilişkilerimiz halka hizmet temelinde olmak zorundadır.

Ben basın sektöründe tüm zorluklarına ve sorunlarına rağmen uzun yıllar ayakta kalan, İbrahim İspaha’yı kutluyor, geceye katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Beldetaş Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Fatih Karayandı ve MHP İl Başkanı Sertan Duran da, gazeteci İbrahim İspaha’ya karşı olan duygularını geceye katılanlarla paylaşarak, halka hizmet etme noktasında yetkili konumda olanların teşvik edilmesi, yapıcı eleştirilerle yol gösterilmesi, hizmetlerin halka ulaştırılmasında basının önemine dikkat çektiler.

DSİ Baraj Tesisleri’nde verilen yemeğe başta Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, MHP İl Başkanı Sertan Duran, Belediye Meclis Üyeleri Av.Müslüm Susar, Sefer Tatlı, Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü İsmail Taymaz, Gençlik ve Spor Daire Başkanı Halil Hızlısoy, Başkan Danışmanlarından Ahmet Erdoğan, Fikret Doğan, Beldetaş Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Fatih Karayandı ile yönetim kurulu üyeleri Hüseyin Tumlukolcu ve Ahmet Eroğlu, ASKİ Genel Müdürü Hüseyin Obrukçu, Genel Müdür Muavini Yüksel Durna ile Büyükşehir Belediyesi üst düzey bürokratları, Beldetaş Muhasebe Müdürü Tuna Müftüoğlu ile çalışanlar, Halkbankası Bölge Müdürü Mustafa Atlı, Ziraat Bankası Bölge Müdürü Ertuğrul İspaha, gazeteciler ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Yaygın TV’lerde de programlara katılan, 10’dan fazla kaset çıkaran, Adana’nın son yıllarda giderek yükselen yıldızı konumundaki sanatçısı Ali Turaç’da (Yetim Ali) birbirinden hareketli ve beğeni kazanan şarkılarıyla geceye renk kattı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER