1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

İSTİFALARINI CEPLERİNDE TAŞIYORLAR…

İSTİFALARINI CEPLERİNDE TAŞIYORLAR…
Bu haber 27 Mayıs 2019 - 8:27 'de eklendi ve 1.099 views kez görüntülendi.

İSTİFALARINI CEPLERİNDE TAŞIYORLAR…

Pozantı siyasetinde, günümüzün yeni modası, istifaları cepte taşımak oluyor.

Zafer Mahallesi Eski Muhtarı, Pozantı Muhtarlar Derneği Başkanı ve bir önceki dönem, Pozantı Belediyesinin Kayyım Meclis Üyesi Mehmet Bölge, 2019 yerel yönetimler seçiminde makamından oldu. Ve Ardıçlı’ların başlattığı “ Birlikte Dirlik” oluşumu sonrası, muhtarlık koltuğunu, Nuh Yıldız’a kaptırdı.Mehmet Bölge, bu gelişme sonrası yaptığı açıklamada, kendisinin artık, etik olarak, Pozantı Muhtarlar Derneği Başkanlığını yapmaması gerektiğini, dolayısıyla da istifa edeceğini, gazetemiz aracılığı ile, kamuoyuna duyurmuş idi.

BEKLENİYOR

Bunun üzerine Pozantı’lı Muhtarlar, Başkanlık için arayış içerisine girerek, Dağdibi Muhtarı Refik Günan üzerinde anlaşma sağlayarak, Başkan Mehmet Bölgenin istifasını beklemeye başladılar. Bölgenin, istifa kararının gecikmesinin nedenlerini, 25 Mayıs Kurtuluş törenlerinde karşılaştığımız, Pozantı’lı Muhtarların Başkan Adayı Refik Günan’a sorduk. Aldığımız cevap aynen şu şekilde oldu:

BEKLETİYOR

“ Başkanımız Mehmet Bölge, Zafer Mahallesi Muhtarlığını kaybetmiş olması dolayısıyla, artık kendisinin süresinin sona erdiğini, bu nedenle istifa etmesi gerektiğini bizzat açıklayarak, biz muhtarlardan, yeni başkan seçimi için, hazırlık yapmamızı istedi.Diğer muhtar arkadaşlarımın da önerisi ve desteği ile, ben de başkan adaylığına hazırlandım. Ancak, mevcut başkanımız Mehmet Bölge, bilemediğimizden nedenlerden dolayı, çevresine yaptığı konuşmada, istifasının cebinde olduğunu, fakat bunu işleme koyup koymama konusunda, çok düşünmeye devam ettiğini açıkladığını öğrendik. Biz de, kendisinin   istifasını vermesini bekliyoruz” dedi.

YILDIRIM’IN DA CEBİNDE

İstifasını cebinde taşıyan bir diğer siyasi ise, CHP İlçe Başkanı Hasan Yıldırım. Dört yıl önce, Şenol Eroğlu’nun İlçe Başkanı olması sonrası, başlattığı çalışmalar özellikle kırsal kesimlerde, partiye olan sempatiyi artırırken, merkez mahallelerinde CHP’yi toparladı. Yapılan her seçimde, Eroğlu partisine oy artışı sağlayan, Adana’da en önemli ilçe başkanlarından biri konumuna da yükseldi.

31 Mart 2019 yerel seçimleri için, Genel Merkez tarafından Belediye Başkan Adaylığını, Pozantı’dan koyması için adı ilk açıklanan Şenol Eroğlu, partisinin bu talimatını yerine getirerek, İlçe Başkanlığından istifa etti. Yerine, bizzat kendisinin önerisi ile, Hasan Yıldırım’ın atandı. Ve Eroğlu da, yerel yönetim başkanlığı için çalışmalarına başladı.Bu gelişmeler sonrasında, Şenol Eroğlu’nun yerine atanan Hasan Yıldırım, seçim süreci boyunca, çalışmalar da yer aldı. Seçimler sonrasında ise, ilçe yönetim kurulu ile ters düşen, zaman -zaman yapılan tartışmalı toplantılarda, başkanlıktan istifası istendi.Bu konuda da, bir tutanak tutuldu. Hasan Yıldırım’da, kendisinin görevden ayrılması konusundaki bu tutanağa, imza atan isim oldu.

Ancak, aradan geçen süre zarfında Hasan Yıldırım, İlçe Yönetim Kurulunun bu kararını, İl Başkanlığına teslim etme yerine, cebinde taşımayı yeğledi. İlçe yönetim kurulu üyeleri tarafından, kendisine sorulan soruları ise, “VERECEĞİM” şeklinde cevapladı. Ancak, bir türlü eli iç cebine gidip istifayı, İl yönetimine teslim etmedi. Yıldırımın, bu tutumu ilçe yönetiminin yanı sıra, Pozantı İlçe Örgütü tarafından da, tepki ile karşılanırken, CHP’nin Pozantı’daki, sosyal ve ulusal günlerdeki etkinliklerindeki tanıtım zayıflığı da, örgüt tarafından üzüntü ile izleniyor.

HAREKETLİLİK

Hasan Yıldırım’ın, bu konudaki tavrının, İl Örgütünce de dikkatle izlendiği,Ramazan Bayramı sonrası, CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi ile birlikte, Adana Millet Vekillerinin Pozantı’ya gelerek, Hasan Yıldırım başta olmak üzere, İlçe Örgüt Yönetimi ve partililerle bir toplantı yapacağı öğrenildi.Mevcut belirsizliğin görüşüleceği, ilçe yönetim kurulunun aldığı kararın, Adana İl Başkanlığına teslim edilmediğinin, nedenlerinin araştırılacağı ve Pozantı da Partinin, yine Şenol Eroğlu’nun ilçe Başkanlığında yeniden oluşturulacağı, kısa bir süre sonra da, kongreye gidilerek Eroğlu’na, “ YOLA DEVAM” onayı verileceği kulislerde konuşulmakta. ÖZEL HABER: TAMER ÜNAL

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER