1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

İSTİKLAL MARŞIMIZI VE COŞKUSUNU AKİF’LE YAŞADIK

İSTİKLAL MARŞIMIZI VE COŞKUSUNU AKİF’LE YAŞADIK
Bu haber 18 Mart 2019 - 16:51 'de eklendi ve 980 views kez görüntülendi.

İSTİKLAL MARŞIMIZI VE
COŞKUSUNU AKİF’LE YAŞADIK

İstiklal Marşımızın Kabulü ve Yazarı Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, anma günün yıl dönümü olan, 12 Mart Pozantı’da törenlerle kutlandı.
Saat 10.00’da Atatürk Kültür Merkezinde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan anı etkinliklerinde, İmam Hatip Ortaokulu Din Kültür ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Müslüm Türkkal, “ Milletin Sesi Mehmet Akif” temalı konuşma yaptı.

Fatma Nilgün Kayar Anaokulu Öğrencisi Mihribah Arslantaş’ın, küçücük yüreğine sığdırdığı, İstiklal Marşımızın tamamını okurken, gösterdiği duygusal davranışlar, mimikleri ve vücut dili ile, büyük bir performans sergilemesiyle, büyük bir alkış aldı.

Kaymakam Muammer Sarıdoğan’nın, günle ilgili video sunumu da yine takdirle karşılandı.Şehit Zafer Sabancı Anadolu Lisesi, Öğretmen ve Öğrencileri tarafından hazırlanan, İlçe halkından da görüntülerin yer aldığı, “Pozantı, Tek Ses- Tek Yürek” konulu Sine vizyon gösterisi de, büyük ilgi gördü.

İmam Hatip Ortaokulu Öğrencisi Esin Nur Alıklı tarafından, Mehmet Akif Ersoy ‘un yazdığı “ Atiyi Görerek Azmi Bırakmak” adlı şiirini okudu.
Kamışlı, Fatih Ortaokulu Öğrencileri tarafından hazırlanan,“ Asker Marşı” gösterimi yapıldı.İlçe genelinde, İstiklal Marşını en iyi okuma yarışmasında birinci olan, İmam Hatip Ortaokulu Öğrencisi, Muhammet İbrahim Ergin Marşımızın tamamını okundu. Devamında, kürsüye gelen Pozantı Kaymakamı Muammer Sarıdoğan, İstiklal Marşımızın önemini Mehmet Akif Ersoy’un düşünceleri ve yaşamı ile ilgili yaptığı konuşma, büyük takdir gördü.Son bölüm de ise, İstiklal Marşımızın okunmasında, dereceye giren Öğrencilere Kaymakam Muammer Sarıdoğan, Cumhuriyet Savcısı Murat Tokay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdaverdi Yıldız tarafından, ödülleri verildi. Anı günü resim sergisiyle son buldu. (Haber ve Fotoğraflar: Hayriye Eroğlu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER