1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

İSTİKLAL MARŞI’NIN YIL DÖNÜMÜNÜ VE MEHMET AKİF’İ ANIYORUZ

İSTİKLAL MARŞI’NIN YIL DÖNÜMÜNÜ  VE MEHMET AKİF’İ ANIYORUZ
Bu haber 11 Mart 2024 - 14:34 'de eklendi ve 266 views kez görüntülendi.

İSTİKLAL MARŞI’NIN YIL DÖNÜMÜNÜ  VE MEHMET AKİF’İ ANIYORUZ

İstiklal Marşı’nın Kabulünün 103. Yıldönümü,  her yıl olduğu gibi bu yıl da yurt genelinde  ve Pozantı’da da  çeşitli törenlerle anılacak ve kutlanacak.

12 Mart 2024 Salı günü kutlanacak olan bu anlamlı günde, “İstiklal Şairi” Mehmet Akif Ersoy da anılacak. Marşı’nın yazıldığı dönemin bir kez daha anılacağı bu günle ilgili video sunumları yapılacak  İstiklal Marşını en güzel okuyan öğrencilere ödülleri verilerek şiirler okunacak.

Bu özel gün, İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından Milli Marş olarak kabul edildiği 12 Mart 1921’in 103. Yıldönümü olacak olup, aynı zamanda Marşın Şairi Mehmet Akif Ersoy’un anısına da adanmıştır. Mehmet Akif Ersoy, Türk Milletinin Bağımsızlık Mücadelesinin en zor zamanlarında İstiklal Marşı’nı yazarak, milletin duygularına tercüman olmuş ve Ulusal bilincin pekişmesine katkı sağlamış bir şair ve yazardır. İstiklal Marşı, Milli Mücadele döneminde Türk Halkının bağımsızlık ve özgürlük tutkusunu, vatan sevgisini ve kararlılığını anlatır.

POZANTI

Bu yıl 103. Yıldönümünü anacağımız İstiklal Marşımızın Kabulü ve Mehmet Akif”i Anma törenleri Pozantı’da da 12 Mart 2024 Salı günü başlayacak törenlerle  kutlanacaktır.  ( Haber Merkezi)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER