1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

İTTİFAKLAR, “ VATANDAŞI KARARSIZ” BIRAKIYOR.

İTTİFAKLAR, “ VATANDAŞI KARARSIZ” BIRAKIYOR.
Bu haber 17 Aralık 2018 - 9:38 'de eklendi ve 1.009 views kez görüntülendi.

İTTİFAKLAR, “ VATANDAŞI KARARSIZ” BIRAKIYOR.

ADANA’DA “SIKINTILI SİYASET”

Yerel yönetimler seçimlerine, damgasını vuracak olan, “CUMHUR ve MİLLET İTİTFAKINDA”, bazı seçim bölgelerinde, henüz sağlanamayan birlik, seçmenleri de kararsızlığa sevk etmekte olup, adeta onları şaşkın hale getirmektedir.
Gazetemizin, yayına hazırlandığı 14 Aralık 2018 Cuma Akşamına kadar Adana’da, Cumhur İttifakında sağlanamayan seçim birlikteliğinin, yerel seçimi sonuçlarını, nasıl etkileyeceği de, merakla bekleniyor.

İmtiyaz Sahibimiz Tamer Ünal’ın, geçtiğimiz haftaki köşesinde yer alan, “ SİYASETE KÖK SÖKTÜREN İL ADANA” başlıklı yazısı, hafta boyunca gündem oluşturmuş olup, bu haftaki gündemde, yine yerini koruyacak gibi görülüyor.

2004 SEÇİMLERİ

Ak Partinin 2002 yılından itibaren, siyaset sahnesine girmesiyle başlattığı, ezici siyasi çoğunluğu, her nedense Adana’da yerel de, yeteri kadar ilgi görmedi.

2004 yerel seçimlerinde Aytaç Durak’ın, o dönemin Başbakanı ve Ak Parti Genel Başkanı olan Recep Tayyip Erdoğan’a, “Bu seçimle, siyaseti noktalayacağım” şeklindeki sözü üzerine Aytaç Durak, bu partinin adayı olarak, seçime giriyor. Ancak, kendi seçmen farkı ile, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı oluyordu.
Bu süreçte, Seyhan Belediye Başkanlığını da, Ak Partiden Azim Öztürk alırken, Yüreğir Belediye Başkanlığını ise, eski bir siyasetçi ve yeni Ak Partili olan, Ömer Topçu alıyordu.

2009 SEÇİMLERİ

Ak Parti, 2009 seçimlerinde, Adana Büyükşehri almak için, sıkı bir çalışmayı önceden başlatıyor, Aytaç Durak’ın yerine, ANAP Eski Millet Vekillerinden, M. Ali Bilici ile, Büyükşehir Belediye Başkanlığı için, hazırlıklarını başlatıyordu.

DURAK MHP’DE
Aytaç Durak ise, bu seçim döneminde, MHP’ye geçiş yaparak, yine kendi seçmen potansiyeli ile seçim sahnesindeki rolünü devam ettirerek, sandıktan Büyükşehir Belediye Başkanı olarak çıkıyordu.
Bu seçimlerde, Yüreğir’ ikiye ayrılarak, Mahmut Çelikcan Yüreğir, Ahmet Zembilci ise, yeni oluşturulan Sarıçam Belediye Başkanlığına, aday gösterilirken, Seyhan da ise, Azim Öztürk’le yola devam kararı alarak sandıktan Ak Partiyi çıkarıyorlardı.
Yine bu seçim döneminde, Seyhan ilçenin, ikiye ayrılarak, Çukurova’nın yeni ilçe seçim bölgesi oluşturulması sonrası, CHP’den buraya aday gösterilen, Seyhan Belediyesi Eski Başkanlarından Yıldıray Arıkan, önemli bir oy farkı ile, bu yeni ilçenin yeni Belediye Başkanı oluyordu.

GÖREVDEN ALMA

Aytaç Durak’ın, 2009 yerel seçimlerindeki Büyükşehir Belediye Başkanlığı ömrü, fazla uzun olmuyor, 2010 yılında İçişleri Bakanlığınca, önce görevden alınıyor, yapılan soruşturma ve duruşmalar sonrası, tutuklanarak Adana Kürkçüler Cezaevine gönderiliyor, yaklaşık iki yıl süre ile, tutuklu olarak kalıyordu.

Bu dönemde ise, Aytaç Durak’dan boşalan, Büyükşehir Belediye Başkanlığına önce, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan seçilerek vekalet etti. Seçimlerdeki usulsüzlük iddiası sonrası, yenilenen seçim ile, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri, MHP’li ve CHP’lilerin ortak oy kullanımları ile, MHP’li Zihni Aldırmaz’ı, Başkan Vekili olarak seçiyorlardı.

VE 2014

Bu tablo içerisinde, Adana 2014 yerel seçimlerine, yine sancılı giriyordu.
MHP’nin, Büyükşehir Belediye Başkan aday arayışı, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün, aday olarak gösterilmesiyle sonlanırken, Ak Partinin 2002 Genel Seçimlerinde, Adana Millet Vekili olan ve sonrasındaki seçimlerde, aday gösterilmeyen Abdullah Torun, lehine yaptığı tercih, sandıkta ters tepiyor ve Hüseyin Sözlü, büyük bir oy farkı ile, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı oluyordu.

DİĞERLERİ

Bu seçimler sonrasında, Adana’nın oy potansiyeli en fazla olan, Seyhan Belediye Başkanlığı da el ve parti değiştiriyor, CHP’li Zeydan Karalar, Ak Partili Azim Öztürk’ten, bu görevi devir alıyordu. Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’ ise, yerini korumaya devam ediyordu.
Sarıçam’da, yine parti değiştiren ilçe oldu. Ak Parti’li Ahmet Zembilci, seçim kaybına uğrarken, MHP’li Bilal Uludağ ise, bu Merkez İlçenin, Belediye Başkanlığına geliyordu.
Bu dönemde, Soner Çetin’de, Çukurova’nın CHP’li Belediye Başkanı olarak, makama oturdu.

VE 2019

31 Mart 2019 yerel seçim hazırlıkları ve mücadelesi, bu tablo ile başladı. Genel seçimlerde, Ak Parti ve MHP’nin oluşturduğu “CUMHUR İTTİFAKINI”, yerel seçimlerde de devam ettirme kararı alan, Erdoğan ve Bahçeli ikilisi, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı konusunda, mevcut Başkan MHP’li Hüseyin Sözlü üzerinde, uzunca bir süre anlaşma sağlayamadılar.
“MİLLET İTİTFAKINDA” ise, İYİ Parti, Adana Büyükşehir ve İlçelerinde CHP’li adayları destekleme kararı alarak, tavrını çok önceden netleştiriyordu.

KULİSLER

Kulislerde konuşulanlara göre, Ak Parti yaptırdığı bir ankette mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı MHP’li Hüseyin Sözlü ile, Cumhur İttifakında, başarı sağlanamayacağı gerekçesi ile Bahçeli’den, bir başka isim önermesini istiyorlardı.
Yine kulislerden yansıyanlara göre, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “ BEN SÖZLÜ’YE, SÖZ VERDİM. DÖNÜŞÜM OLMAZ” şeklinde bir tavır ile, Adana Büyükşehir Belediye Başkanına da, sahip çıkıyordu.

SİYASET KİTLENDİ

CUMHUR ve MİLLET İttifakında, Genel Başkanların yaptığı karşılıklı JESTLER sonrasında diğer İllerin Belediye Başkan adayları belirlenirken, Adana Siyasetindeki kitlenme, diğer Büyükşehirleri de etkiliyor, İstanbul- Ankara -İzmir gibi, önemli metropol şehirlerde, Cumhur ve Millet İttifakının adaylarının açıklanması da, geriye sarkıyordu.

VE POZANTI

2004 yerel seçimlerinde, Pozantı’yı bu defa, Ak Parti ile, büyük bir oy farkıyla kazanan Yılmaz Doğan, 2009 yerel seçimlerini ise, az bir oy farkı ile, Ak Partiden Belediye Başkan aday adayı olan, ancak aday olarak gösterilmeyen ve MHP’ye geçiş yapan, Mustafa Çay’a kaptırıyordu.
Bu dönemde Adem Aydın ise, CHP’den aday gösteriliyor ve seçimi kaybediyordu.

VE 2014

2014 seçimleri de Pozantı da yine hareketli geçti. Mevcut Başkan Mustafa Çay, yine MHP’den aday gösterilirken, bu defa Ak Partideki rakibi ise, Ramazan Demir oldu. CHP’den ise, Abdul Kerim Özkul aday gösterilen isim idi.

Seçimler sonrası, Mustafa Çay yine az bir farkla ikinci defa belediye Başkanlığına devam onayı aldı. Ancak, bu çok uzun ömürlü olmadı. 2016 Temmuz ayında, kendisine düzenlenen hain feto kumpası sonrası, tutuklanarak bir süre cezaevinde kalıyor, 9.5 aylık özgürlüğünün kısıtlanması sonrası, yapılan tutuksuz yargılamalarda, beraat ediyor makamına ise, ancak 22 ay sonra oturabiliyordu.

BAYSAL DÖNEMİ

Bu aralıkta, Pozantı Belediye Meclisi, MHP’li M. Sami Baysal’ı, önce Başkan Vekili olarak seçiyor sonrasında ise Baysal, İçişleri Bakanlığınca KAYYIM olarak atanıyor ve Pozantı’ Belediye Başkanlığını, yaklaşık 22 ay sürdürmeye devam ediyordu. Süreç sonunda, 2018 Temmuz ayı itibarıyla, tekrar Başkan olarak makamına oturan Mustafa Çay, yarım bıraktığı hizmetleri, yerine getirme uğraşı içerisine giriyordu.

VE 2019

Adana ve Pozantı siyasetinde, devam etmekte olan siyasi çalkantılar, Gazetemizin hazırlıklarının, sona ererek basıldığı 15 Aralık 2018 tarihine kadar devam ederken, Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Tamer Ünal’ın, bir hafta önce yazdığı, “SİYASETE KÖK SÖKTREN İL ADANA” başlıklı yazısı ise, bu siyasi gelişmeleri önceden ön gören, gündem oluşturuyordu.

POZANTI’DAKİ GELİŞMELER

31 Mart 2019 Yerel seçimleri için, partiler Adana da olduğu gibi Pozantı’da da, adaylık konusunda, henüz net açıklamalarda bulunamadılar.
Mevcut Başkan Mustafa Çay’ın, Aday adaylığı, adaylığa dönüşmedi. Ak Parti İlçe Başkanlığından, Genel Merkezin, aday gösterileceksin talimatı ile, İlçe başkanlığından istifa eden, Yusuf Arısoy’un, aday adaylığı da devam ediyor.
Aynı şekilde Kürşat Akpınar, Ramazan Demir, Kamil Erbil, Adem Aydın ve Ömer Akün’de Ak Parti de adaylık umutları devam eden isimler arasında yer alıyor.
CHP Pozantı Örgütünde ise, aday adaylığı için, henüz hiç bir isim telaffuz edilmemekte olup, belirsizlik sürüyor.

SEÇMEN ŞAŞKIN

İşte, bütün bu olumsuz gelişmeler, seçmende ise önce kararsızlığa, giderek de yerini şaşkınlığa terk etmeye başladı. Kimlerin, kim için oy kullanacağı kargaşasına ise, henüz bir çözüm getirilemiyor olması, Pozantı siyasi belirsizliği de devam ettiriyor. (ÖZEL HABER TAMER ÜNAL)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER