1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

KADINLAR GÜNÜN DE POZANTI’DAKİ ETKİNLERLER

KADINLAR GÜNÜN DE POZANTI’DAKİ ETKİNLERLER
Bu haber 15 Mart 2021 - 12:00 'de eklendi ve 793 views kez görüntülendi.

KADINLAR GÜNÜN DE POZANTI’DAKİ ETKİNLERLER

Sekiz Mart Dünya Kadınlar Günü, Pozantı’da Kaymakamlık, Belediye, Siyasi Partilerce  çeşitli etkinlikleriyle kutlandı.

KAYMAKAM

Pozantı Kaymakamı Emrah Akduman, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” münasebetiyle, Şehit Anneleri ile Emekçi Kadınlara karanfil takdim ederek duygularını, şöyle dile getirdi:

“Huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşları olan, varlıklarıyla hayatın her alanında fedakarlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız, sonsuz sevgi ve hoşgörüyle yetiştirdikleri nesillerle, geleceğimizin şekillendirilmesinde, önemli bir rol oynamaktadır.

Hayatın ağır yüklerini taşıyan, elinin emeğini, gözünün nuru ile birleştiren kadınlarımız, insanlığın kalbidir. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün, tüm dünyada ve ülkemizde, kadınların eşitlik, özgürlük, daha huzurlu ve insan onuruna yakışır kaliteli bir yaşam, özlem ve isteklerini dile getirdikleri ve elde ettikleri, birlik ve beraberlik günü olarak kutlanmasını temenni ediyor, bu vesile ile, tüm dünya kadınlarının “8 Mart Dünya Kadınlar Gününü” kutluyor, saygılarımı sunuyorum.” Dedi.

BELEDİYE

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’da, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde, Belediye de  çalışan kadınların bir pasta ile  günlerini kutlayarak, aşağıdaki açıklamayı yaptı:

“Bizim için, her gün kadınlar günü. Kadınımız, bizim için her gün değerli. Evimizde iş yerimizde de bu şekildedir. 8 Mart Dünya Kadınlar günü olarak, kutlandığı için biz de bugün, Pozantı Belediyemizde emekçi kadınlarımızla birlikte, sırf beraber olabilmek, bu mutluluğu paylaşabilmek ve kendilerine değer verdiğimizi ifade etmek adına, pasta yaptırarak birlikte kestik. Ben, kendilerine sağlık, huzur ve mutluluk diliyorum.  Ayrıca, Kadına şiddetin ve hunharca saldırıların olmadığı, temiz ve saygılı bir dünya ümit ediyorum.” Dedi.

AK PARTİ

 8 Mart Dünya Kadınlar günün dolayısıyla, Pozantı’da da kadınlara yönelik ziyaretler ve etkinliklerle kutlandı. Ak Parti Pozantı İlçe Başkan Vekili Necati Şen, Dünya Kadınlar gününde beraberinde, Ana Kademe, Kadın Kolları, Gençlik Kolları ile birlikte, esnafları ve bazı kurumları ziyaret ederek, Kadınlara karanfil takdiminde bulundular. 

Ak Parti İlçe Başkanı Vekili Necati Şen, gün ve karanfil takdimi sırasında yaptığı konuşmalarda, Kadınlara saygının, yaşamın merkezi olduğunu belirterek, Kadınların siyasette de giderek daha etkin olmasının, demokrasinin de vazgeçilmezi olduğunu belirtti. Kendilerine mutlu yaşamlar diledi.

 CHP

Dünya Kadınları günün dolayısıyla, CHP Pozantı İlçe Örgütü Başkanı Şenol Eroğlu, eşi Kurultay Delegesi Pelin Eroğlu ve bir gurup partili ile, Pozantı’da Kadınlar Gününü kutladılar.

Kadın esnaflar başta olmak üzere, pazar yeri ve halk eğitim merkezi ile, çeşitli kurumlara ziyarette bulunan Eroğlu ikilisi, kadınlar gününü, birer karanfil ile kutladılar.

İlçe Başkanı Şenol Eroğlu ve eşi Kurultay Delegesi Pelin Eroğlu, yaptıkları ortak açıklamada özetli şunları söyledi:

“Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, büyük destekler verdiği kadınlarımız, dünyada ilk defa ülkemizde, seçme- seçilme haklarına kavuşmuşlardır. Yine aynı şekilde, Türkiye Büyük Millet Meclisinde, kadınlara kontenjan açılarak, kendilerine millet vekilliği de verilmiştir. Özgürlüğün ve Demokrasinin simgesi olan kadınlarımız, çağdaş Türkiye’nin de fikir öncülüleri olma mücadelesini sürdürmektedir.  

Kadına yönelik ayrımcılık ve şiddetin son bulduğu, kadın emeğinin karşılıksız kalmadığı, kadınların hayatın her alanında, özgürce yer aldığı bir Türkiye, bir Dünya dileğiyle; tüm kadınlarımızın, 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutluyoruz” dediler.  

ÜLKÜ OCAKLARI

Pozantı Ülkü Ocakları da, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, çeşitli ziyaretlerde bulunarak, kadınlara birer çiçek takdim ettiler.

Pozantı Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Çalık, bu ziyaretlerde yaptığı konuşmalarda, öncelikli olarak, şehit annelerin ve bütün kadınların günün kutlayarak, şunları söyledi:

“Bilge Liderimiz, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin de,  konuşmalarında belirtildiği gibi, kadının yok sayıldığı, hor görülerek dışlandığı, ötekileştirdiği toplumlar, ilkel toplumlardır. Gericidirler.  Türk toplumlarında, kadına daima ayrı bir öncelik ve özellik verilerek, kendileri her zaman baş tacı edilmişlerdir. Bu vesile ile, tüm Kadınlarımızın, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü de kutluyoruz” dedi.   

ÇUKUROVA GAZETECİLER CEMİYETİ

Varlığıyla dünyayı şereflendiren, hayatımıza anlam katan kadınlarımızı ağırladık;…

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen etkinliğe; Ç.Ü.İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Nüket Elpeze Ergeç, Eğitim-İş 1 Nolu Şube Başkanı Seher Emre ve Yönetim Kurulu üyeleri, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Adana Şube Başkanı Sibel Özgümüş, Yüreğir Emekliler Derneği Adayı Serpil Bektaş Çerçioğlu, Türkiye’nin Tek Kadın Kepçe Operatörü Perihan Kaya, Ağaçaltı Tatlıcılık Şenay Civael ile ÇGC’nin kadın üyeleri katıldı.

Yüreğir Belediye Başkanı M.Fatih Kocaispir’in çeşitli hediyeler yolladığı etkinliğe; Gardenkoala Çiçekçilik, Ağaçaltı Tatlıcılık, Arı Yemekçilik ve Levent Börek de katkı sundu. Başkan Cafer Esendemir başta olmak üzere Başkan Yardımcısı Engin Kanber, Yönetim Kurulu üyeleri A.Vahap Ünkat ve Mustafa Akköse’nin servis yaptığı etkinlikte bir konuşma yapan ÇGC Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Esendemir, “Varlığıyla dünyayı şereflendiren, emeği ve alın teriyle hayat anlam kazandıran, tebessümüyle mutluluk saçan, bitimsiz şefkatiyle sarıp sarmalayan ve mesleğini tam anlamıyla yapan başta şehit ve gazi anneleri olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum” diye konuştu.

GAZETEMİZ

Pozantı’da 21 yıldan beri yayın yapmakta olan ve  kadrosunda iki  kadın muhabirinde görev yapmakta olduğu, Milli Mücadelenin Kalesi  Gazetesi olarak,  Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Dünya da ilk olarak  seçme ve seçilme hakkı vererek, kendilerini cihana örnek gösterdiği, tüm emekçi kadınlarımızın, 8 Mart Dünya Kadın Günün kutluyor, kendilerine daha özgür bir gelecek dileğiyle, saygılarımızı sunuyoruz. ( Haber Derleme Hayriye Eroğlu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER