1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

KALBİMİZDESİN ATA’M

KALBİMİZDESİN ATA’M
Bu haber 09 Kasım 2023 - 10:54 'de eklendi ve 224 views kez görüntülendi.

KALBİMİZDESİN ATA’M

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü, Cumhuriyet’in 100. Yılında tüm yurtta olduğu gibi Pozantı’da da çeşitli etkinliklerle 10 Kasım 2023 Cuma günü, ulusca anılacak.

Türkiye Cumhuriyeti’mizin kurucusu ve Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, aramızdan ayrılışının ve bu güzel yurdu bize emanet edişinin 85. Yıldönümünü, yine ilk günkü heyecan ve duygu içerisinde Milletçe anacağız.

10 Kasım 2023 Cuma günü, Saat 09.05 geçe iki dakika boyunca sirenler çalacak. Şanlı Bayrağımız yarıya indirilecek. Çelenkler konulduktan sonra İstiklal Marşımızı söyleyerek, ebedi saygı ve sevgimizi ULUS olarak, kendisine bir kere daha göstereceğiz.

Sadece Türkiye Cumhuriyetimizin değil, dünyanın da büyük saygı duyduğu böylesi ulu bir öndere sahip olmamasın onurunu, yüreklerimizde her geçen gün daha da alevlendirerek, bize emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti Devletini meşalesini de yine sonsuza kadar yakmaya devam edeceğiz.

ÖMRÜ MÜCADELE İLE GEÇTİ

10 Kasım 1938 günü saat 09.05’te yaşamını yitiren, Türkiye’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk anısına her yıl tutulan ulusal yastır. Mustafa Kemal Atatürk’ün 57 yıllık ömrü, büyük bir imparatorluğu çöküşe götüren ve onun yerine milli bir devletin kurulmasını sağlayan savaşlar, arkasından kurulan yeni devleti muasır medeniyetler seviyesine çıkarma ülküsü ve azmi uğrunda verdiği mücadele ile geçti.

HATAY SORUNUNU SONUÇLANDIRMAK KARARINDAYDI

Milli çıkarlar ve devlet işlerinde son derece titiz olan Atatürk, varlığını yüce milletine adamış; yaşamı boyunca kendi sağlığına gerektiği kadar özen göstermemişti. Nitekim bunun bir sonucu olarak 1937 yılına gelindiğinde yorgunluk belirtileri ortaya çıkmaya başlamıştı. Buna rağmen Atatürk, Cumhurbaşkanlığı görevini aksatmadan yürütmek ve bilhassa kişisel bir meselesi gibi algıladığı Hatay sorununu sonuçlandırmak kararındaydı. Türkiye’nin bu konudaki kesin kararlılığını göstermek için 20 Mayıs’ta Mersin’de askeri birliklerin geçit törenini izlemiş ve 24 Mayıs’ta Adana’da askeri birlikleri denetlemişti. Ankara’ya döndüğünde ise rahatsızlığı artmıştı. Deniz havasının kendisine iyi geleceği ümidiyle 26 Mayıs’ta İstanbul’a hareket etti. Ancak hastalığının üçüncü evresi başlamıştı ve herhangi bir çare de bulunamamaktaydı.

ORDUYA MESAJLA SESLENDİ

5 Eylül’de vasiyetini yazdı. Daha önce de bütün taşınmaz mallarını hazineye ve belediyelere bağışlamıştı. Durumu zaman ilerledikçe nazikleşmekteydi. 29 Ekim’de bağrından çıktığı orduya bir mesajla seslendi. Ardından 10 Kasım Perşembe günü saat 09.05’te hayata veda etti. ( Haber: Hayriye Eroğlu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER