1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

KAMIŞLI ESNAFINA A-101 DARBESİ Mİ?

KAMIŞLI ESNAFINA A-101 DARBESİ Mİ?
Bu haber 07 Mayıs 2017 - 10:04 'de eklendi ve 1.517 views kez görüntülendi.

Belediye Meclisinden İki ZIT Karar

KAMIŞLI ESNAFINA A-101 DARBESİ Mİ?

Pozantı Belediye Meclisinin, 4 Mayıs 2017 Perşembe gün, Akçatekir İrtibat Bürosu toplantı salonunda yapılan, olağan toplantısında, 15 maddeli gündemin, 3’ncü Sırasında yer alan, “ Kamışlı Mahallesi “A-101 Yeni Mağazacılık A.Ş” ile ilgili, maddenin, görüşülerek oylanıp, karara bağlanması, beraberinde bazı soruları da birlikte getirdi.

BAŞLANGIÇ

Kamışlı esnafını hayli zora sokacak olan, A-101 satış mağazasının, yayla sezonunda açılması için, Pozantı Belediye Meclisine geçen yıl ruhsat talebi ile, ilgili verilen dilekçe, küçük esnafı zora sokacağı gerekçesi ile, üyelerin oy birliği ile “ RED” kararı ile sonuçlanmıştı.Ancak, Kamışlıda, meclis kararı ile, RED edilen ruhsat talebine karşılık, Akçatekir’de dördü A-101 olmak üzere, altı alışveriş merkezinin, sadece yayla sezonunda açılıp dönem sonunda bitimi ile ilgili, hiç bir ruhsat talebi, Pozantı Belediye Meclisine taşınmamış, Kamışlı ile ilgili ruhsat talebinin ise, neden mecliste oylandığı gözlerden ve dikkatlerden kaçan bir gelişme olmuş idi.

TEKRAR GÜNDEM

A-101 Genel Merkezi, Pozantı Belediye Meclisinin almış olduğu, “RED” kararını yerel mahkemeye taşımıştı. Mahkeme, Belediye Meclisinin aldığı, ruhsatın “ RED”i kararını haklı bulmuş, ilgili firmada, kararı Yargıtay’a taşımış idi.

Yargıtay’ın, bu konudaki kararı henüz belli olmamışken, Pozantı Belediye Meclisinin, 4 Mayıs 2017 olağan toplantısın da, gündemin 3. Maddesi, yine aynı alışveriş merkezinin, Kamışlı Mahallesinde, iş yeri açma talebinin, bir yıl sonra, alınan İLK karar, yargı safhasında iken, yeniden görüşülmesi gündem oldu.

Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal, bu maddenin açıklamasını ise, meclis üyelerine, şöyle özetledi:

“Bu firmanın ruhsat talebinin, neden geçen yılki mecliste görüşüldüğünü, henüz anlamış değilim.Bugüne kadar açılan, iş yerlerinin hiç birinin ruhsat talebi, mecliste görüşülmedi. Biz ise, geçen yılki görüşmede, ruhsat talebinin “REDDİ” yönünde karar almış olup, İlgili firma da, meclisimizin bu kararı ile ilgili yerel mahkemeye başvuruda bulundu.

Pozantı Mahkemesi de, Belediye Meclisimizin iradesi olan, “ RED” kararını onaylamış oldu. Firma bu defa kararı Yargıtay’a taşıdı. Henüz karar dönüşümü olmadı. Ancak, meclisimizce alınan bu kararın, üyelerimizi zora sokacağı, ve tazminat ödeme durumu ile karşı, karşıya, kalacakları ilgili firmanın, avukatı tarafından, bizlere sözlü olarak bildirildi. Ben arkadaşlarıma, her hangi bir ceza ödetmek istemiyorum.   Bu talebi yeniden meclise, bu nedenle getirdim. Kaldı ki, ruhsat taleplerini belediye veriyor. Böyle bir açılma talebi geldiğinde, nasıl cevap bir cevap alacakları, şimdiden belli” şeklinde konuştu.

ÇÖREKÇİ, “ANAYASAYA AYKIRI”

Pozantı Belediye meclisinin, Akçatekir kökenli, Belediye Meclis Üyelerin den İsmail Çörekçi, bu madde ile ilgili, olarak görüşlerini şöyle özetledi:

“Geçen yılki aldığımız karar, anayasanın eşitlik ilkelerine aykırı. Kaldı ki, bu firmanın, ruhsat talebi ile ilgili, eksiklikleri varmış. Bunları tamamladıktan sonra, yeniden görüşelim” şeklinde oldu.

FİRELİ OYLAMA

A-101’in Kamışlı’ya ruhsat verilmesi talebi ile ilgili, başka bir görüş beyan eden olmadığından, yapılan oylamada, üyelerden MHP’li Adil Çakmakçı, CHP’li Muzaffer Özdemir ve KAYYIM olarak atanan, Ak Partili Mehmet Bölge çekimser oy kullanarak bir anlamda da önceki oylamada vermiş oldukları “RED” kararını da tekrar desteklemiş oldular.

Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal başta olmak üzere, Ak Partili Mehmet Yurtçu, aynı partiden Mehmet Erdem, Mahmut Sezer, Duran Ali Değirmenci, Nigar Kartal, İlkay Pancar, MHP’den Ebru Doğucu, Yalçın Gürgen, İsmail Çörekçi, ile, CHP’den ise, aynı zamanda Belediye Başkan Yardımcısı da olan, Hasibe Gültepe de, geçen yılki “RED” kararlarının aksine, bu oylamada ise, tamamen tersi olan, kabul oyları için parmak kaldırdılar. Meclisin diğer üyelerinden Zeki Bülbül ise, mazeretli olduğu için bu toplantı da hazır bulunamadı.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Pozantı Belediye meclisinin, geçen yıl aldığı ruhsat talebinin “RED” kararının iptali içi, A-101 firma yetkililerince açılan davada, yerel mahkeme, belediye meclisini haklı bulan bir karar vermiş idi.Yargıtay’a taşınan, bu kararın sonucu henüz netlik kazanmazken, bu defa Pozantı Belediye Meclisinin, yukarıda belirtilen gerekçeler ile, aldıkları önceki kararın, yargıca da onanmasına rağmen, Mayıs ayı olağan toplantısında aldıkları tamamen ters bir karar ile, sanki bir anlamda, alışveriş merkezinin, faaliyetine de, açık kapı bırakır şeklindeki zıt kararı, onaylaması da ilginç bir gelişme oldu.

Bu durumda, şayet Yargıtay da yerel mahkemenin kararını onarsa, bu defa belediye meclisinin Mayıs ayı, olağan toplantısında, aldığı kararın geçerliliği ise, tartışılır hale gelecektir. A-101 Firması, Yargıtay’da, karar bekleyen davasından vaz geçer ise, Kamışlı’ya alışveriş merkezinin faaliyete geçmesi ise, sadece Belediye’ye yapacağı bir ruhsat talebinden ibaret kalacaktır.

Haber: Tamer Ünal

Foto0 Hayriye Eroğlu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER