1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

Kamu Taşınmazı Hazine Arazileri Yerli ve Yabancılara Tahsis Edilecek.

Kamu Taşınmazı Hazine Arazileri Yerli ve Yabancılara Tahsis Edilecek.
Bu haber 04 Nisan 2024 - 12:10 'de eklendi ve 265 views kez görüntülendi.

Kamu Taşınmazı Hazine Arazileri Yerli ve Yabancılara Tahsis Edilecek. 

Ülkemizin, ağırlıklı olarak Batı Kıyılarında bulunan kamu taşınmazlarının büyük bir bölümünün, turizm amaçlı yatırım yapmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığınca, yerli ve yabancı girişimcilere tahsis edileceği duyuruldu.  

Konuyla ilgili olarak, Sözcü Gazetesinde 04 Nisan 2024 tarihinde yayınlanan ilan metninde  belirtildiği kadarıyla, yerli ve yabancı  turizm yatırımcılarının bu ihaleye katılabilmeleri için,  kamu tahsisi şartnamesinde belirtilen ücret 50 Bin Tür Lirası olup, tahsis şartnamesi ücreti başvuru olup olmadığına bakılmaksızın, hiçbir şekilde geri iade edilmeyecektir.

Kültür ve Turizm Bakanlığının Sözcü Gazetesinde yayınlanan şartname ilanına göre, Hazine Orman ve Hazine Arazisi olmak üzere toplam 32 taşınmazın  büyük bir bölümünün, dört veya beş yıldız  otel yapılmasının yanı sıra, 5’nin ise personel lojmanı, 1’ninde günü birlik tesis alanı olarak yapılması şartı ilanda yere alıyor.

Turizm teşvik kanunu ve kamu taşınmazlarının, turizm yatırımlarının tahsisi hakkındaki  yönetmelik ve tahsis şartnamesi hükümleri uygulanacak olan, Kültür ve Turizm Koruma  ve gelişim bölgesi ile, turizm alan ve merkezlerini kapsayacak olan ihale ilanındaki hazine arazilerinden 9’u Antalya, 8’i Aydın, 7’si Muğla, 3’ü İzmir,  1’i  Kayseri, 1’i Çankırı, 1’i Trabzon 1’i Çanakkale, 1’i de Adana İlinde bulunmakta olup, yerli ve yabancı girişimcilerin katılacağı bu hazine arazilerinin ihalelerine katılabilmek için son başvuru tarihi  30-4-2024 mesai bitimi gününe kadardır.  ( Haber: Tamer Ünal)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER