1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

KAR ECEL OLUP GELDİ. KILIÇ ve BEKTAŞ Görev Şehidi

KAR ECEL OLUP GELDİ.  KILIÇ ve BEKTAŞ Görev Şehidi
Bu haber 13 Ocak 2020 - 10:13 'de eklendi ve 703 views kez görüntülendi.

KAR ECEL OLUP GELDİ. KILIÇ ve BEKTAŞ Görev Şehidi

Adana’nın Pozantı ilçesi Çamlıbel Mahllesindeki bir maden Ocağına düşen, çığ da iki görevli şehit oldu.  

Pozantı ilçesine bağlı, Çamlıbel Mahallesi Çatalpınar mevkisin de, krom maden ocağında çalışanlardan, çığ düşmesi sonucu evli şoför Yasin Kılıç hayatını kaybetti. Olay üzerine bölgeye jandarma, AFAD, 112 sağlık ekipleriyle, iş makineleri sevk edildi. Ekiplerin, maden ocağına ulaşılması sonrası, Kılıç’ın cenazesi bulunarak, otopsi için, Adana Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. Yapılan otopsinin ardından Kılıç’ın cenazesi, sabah saatlerinde yakınlarına teslim edildi. Bu arada, yaralanan Bekir Çalım ve Eray Mimik hastanelere sevk edildi kayıp olan Veli Bektaş’ın arama çalışmalarına devam edildi.

ARAMALAR
Kaybolan Veli Bektaş‘a ulaşmak için, 96 personel ve maden şirketinin 62 çalışanın iz, takip ve kadavra köpekleri ile sürdürdüğü arama çalışmalarında ekipler, krom madeni yakınlarında çığın düştüğü bölgede kar altında Veli Bektaş’ın cesedine de ulaştılar. Yaklaşık, 4 metrelik kar kütlesinin altında bulunan veli Bektaş’ın cenazesi adili morga gönderildi.

CENAZE TÖRENİ

Adana Adli Morgundan alınarak, Pozantı Çamlıbel Mahallesi’ne getirilen Yasin Kılıç’ın cenazesi kalabalık bir katılım eşliğinde toprağa verildi cenaze törenine   Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Pozantı Kaymakamı Muammer Sarıdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Pozantı Belediye Başkan Vekili Durmuş Taşpınar, Ak Parti Pozantı İlçe Başkanı Doğan Türkyılmaz, CHP İlçe Başkanı Şenol Eroğlu, MHP İlçe Başkanı Şeref Dinç, bazı Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri ve  kalabalık bir vatandaş topluluğu ve Kılıç’ın yakınları katıldılar.

SONRASI

Diğer görev şehidi olan, Kahramanmarşın Göksun ilçe Nüfsuna Kayıtlı Veli Bektaş’ın cenazesi ise, gönderildiği Adana Adli Tıp Kurumundan ailesi tarafından alınarak memleketi olan, Göksun da toprağa. Verildi.

SORUYOR VE TAKİPÇİSİYİZ.

Milli Mücadelenin Kalesi, Pozantı Gazetesi olarak, görev şehitlerimizin alilerine Başsağlığı kendilerine Yüce Allah’tan Rahmet diliyor ve sorularımızı da kamuoyuyla paylaşıyoruz:

“Yağan karın getireceği felaketler biliniyordu. İşveren, bütün bunlara rağmen, maden ocağında çalışmalara neden ara vermedi? Koruyucu tedbirleri neden almadı. Bu ve benzeri  soruların takipçisi olup, görev şehitlerinin haklarını, sonuna kadar savunacağımızı kamuoyuyla Paylaşıyoruz.”

İKİ GÜN KARDA BEKLEDİ.

Pozantı Kaymakamı Muammer Sarıdoğan, bu felaketin getirdiği sonuçlara karşı, Devletin tüm imkanlarını kullanan, çok değerli bir yönetici olduğunu, bir kere daha gösterdi. Çığ haberinin duyulması ile birlikte, doğa şartlarının tüm güçlüklerine rağmen,  Kaymakam Muammer Sarıdoğan iki gün boyunca Çamlıbelde, kar içinde Karargah kurdu. Mahalle halkının yanı sıra acılı ailelere, Devletin şefkat ve koruyucu elini uzatan ve sonrasında da, Adana Valisi Mahmut Demirtaş ile birlikte, bu gücü cenaze namazı  sonrası, görev şehidi Yasin Kılıç’ın toprağa verilişine kadar, Çamlıbel halkına devlet şefkatini gösterdi. ( Haber: Tamer Ünal)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER