1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

KAR MECLİSİ BASTI

KAR MECLİSİ BASTI
Bu haber 09 Ocak 2017 - 10:40 'de eklendi ve 1.038 views kez görüntülendi.

Aylık olağan toplantıda kapalı yollar gündem oluşturdu

Kar MECLİSİ bastı

Pozantı Belediye Meclisi 2017 yılının ilk olağan toplantısı 04 Ocak Çarşamba günü saat 14.00’de yapıldı.

İmar tadilatlarının ağırlıklı olduğu gündem maddelerine geçilmeden önce Ak Partili meclis üyeleri Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal’ı karla kaplanan ve kapalı durumda bulunduğunu ileri sürdükleri yollarla ilgili olarak çeşitli sorular yönelttiler. Meclis üyelerinden Duran Ali Değirmenci, Mehmet Yurtçu, Mehmet Bölge ve Nigar Kartal’dan oluşan ekip, Belediye Başkanı Baysal’ı adeta kıskaca aldı.

Dört meclis üyesi vatandaşların kapalı yollar nedeni ile kendilerine açtıkları telefonlarla bakamadıklarını, karşılaştıkları bazı vatandaşların ise kendilerine adeta dövme noktasına kadar gelen ağır bir üslupla eleştirdiklerini belirterek, belediyenin bu konuda neden yeterli çalışma yapmadığını, Adana‘daki merkez ilçe belediyelerinden yardım alınıp alınmadığını, kaç aracın nerelerde ve hangi şartlarda çalıştığını bilmedikleri için muhatap oldukları soruları cevaplayamadıklarını belirttiler.

AK Partili meclis üyeleri, kar yağışının yoğun olmasının bir sürpriz olmadığını, metorolojinin günler öncesinden bu konuda devamlı açıklayıcı hava tahmin raporları yayınladığını dile getirerek, belediyenin neden kar yağışına karşı tedbirsiz yakalandığını, kiralık araç tutulup tutulmadığını, meclis üyeleri ve belediye bürokratlarından oluşan bir kriz masanın neden kurulmadığını, kendilerine açıklayıcı bilgi verilmediğini söyleyip, Belediyenin kar konusunda yeterli çalışma yapmadığını belirtiler.
İzmir masaj salonu
Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal, dört meclis üyesinin bu şikayetlerini dinledikten sonra yaptığı toplu açıklamada şunları söyledi:

“Öncelikli olarak bu kar yağışının 25 yıla aşkın bir süreden beri ilk defa bu kadar yoğun bir şekilde yağdığı, bunun adeta bir afat olduğunu göjzönüne alarak, öncelikli olarak yolların kardan tıkanmasına bu gözle bakılmasında yarar var. Kaldı ki; belediyemiz araçlarının da böyle bir kar felaketi ile mücadele edebilecek ne sayı fazlalığı nede teknik alt yapı yeterliliği vardır. Elimizdeki kar temizleyici araçlar zaten eskimiş durumdalar. Tamir ettiriyoruz tekrar bozuluyorlar. Kar zinciri alıyoruz parça parça oluyorlar. Bizi en çok meşgul eden dağda mahsur kaldıklarını ileri süren davar çobanlarına ulaşmak oluyor. Gittiğimizde de kendileri durumlarından memnun olduklarını ifade ediyorlar. Böyle bir yere gidiş geliş için günde 1.500 litre mazot kullanıyoruz. Kar yağışı devam ettiği için açtığımız yol bir süre sonra yeniden kapanıyor. Büyükşehir Belediyesi imkanları ölçüsünde dozer ve greyder konusunda bize yardımcı oluyor. Ancak Adana’da kar yağmadığı için bu araçların zinciri yok dolayısıyla geldiklerinde de yeterli verimi alamıyoruz. Zincir istiyoruz 4 günde geliyor. Bu Pozantı Belediyesi’nin kaynaklarının yetemeyeceği bir çalışmadır. Aynı şekilde merkezdeki yolları zaman zaman ihmal ediyoruz. Bu konuda da vatandaşlardan tepki alıyoruz. Özellikle ana caddelerde esnaf kendi araçlarını iş yerlerinin önüne çekip kar da mahsur halde bırakmışlar. Greyder burada yolu açmak için çok sıkıntı çekiyor. Devamlı anons yaptırıyoruz aracını çeken yok. Ben ve kar temizleme ekibim nerede ise sabaha kadar kardan tıkanan yolları açmak için uğraşıyoruz. Biz temizliyoruz kar arakamızdan kapatıyor. Elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Başkan Baysal’ın bu açıklaması sonrası gündem maddelerine geçildi. Hesapları kontrol edecek olan Denetleme Kurulu’na asil üye olarak Mehmet Erdem, Nigar Kartal, Ebru Doğucu, İsmail Çörekçi, Muzaffer Özdemir seçildi. Yedeklere ise Zeki Bülbül ve Mahmut Sezer seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan meclisin gündeminde yer alan maddeler arasında meclisin yıllık tatilinin Temmuz ayı içiresinde aylık olağan toplantıların yine aynı şekilde ayın İlk perşembe günü yapılması kararlaştırıldı.

İmar Tadilatını Belediyeye ait hisseli arasa satışlarının yetki verilmesine ilişkin bazıları imar komisyonuna gönderildi. Ve gelecek ay görüşülmek üzere karara bağlandı.

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER