1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

KARAKIŞLAKÇI ÖĞRETMEN LOJMANLARI YÜREKLER ACISI

KARAKIŞLAKÇI ÖĞRETMEN LOJMANLARI YÜREKLER ACISI
Bu haber 19 Eylül 2022 - 10:57 'de eklendi ve 926 views kez görüntülendi.

Gittik … Gördük… Yazdık…

KARAKIŞLAKÇI ÖĞRETMEN LOJMANLARI YÜREKLER ACISI

Gazetecilik mesleğinde, hangi haberin ne zaman karşımıza çıkacağı, hiç belli olmaz. Bunun bir örneğini, önceki hafta içerisinde yaşadık.

Karakışlakçı BAL ve ÇİLEK Festivaline gittiğimiz 10 Eylül 2022 Cumartesi gün, bizi gören mahalle halkı, hemen etrafımızı çevirdiler. Bizi öğretmen lojmanı olarak kullanılan binaya götürdüklerin de ise, gözlerimize inanamadık. İki bölüm halinde, yan -yana bulanan öğretmen lojmanlarının hali, yürekler acısı idi. Bırakın içinde yaşamayı, nefes almak bile mümkün değildi.

DÖKÜLÜYOR

Duvarların sıva ve boyaları, nemden yer -yer dökülmüş olup, tabanı ise adeta delik deşik idi. Tavandan da   akan yağmur sularının kalıntılarının, izleri görülüyordu. Mutfak- banyo ve tuvalet ise, kullanılmayacak kadar harabe idi. Veliler, buraya biri kadrolu diğeri ise, sözleşmeli iki öğretmen gönderildiğini, ancak bu iki eğitimcinin de, öğretmen lojmanlarının bu halini gördükten sonra, köyde bile kalmayarak, tekrar Pozantı’ya dönüş yaptıklarını anlattılar.

Bizim, bu virane görüntü karşısında nutkumuz tutuldu. Üstelikte, okulların 12 Eylül 2022 Pazartesi gün  ders başı yapacak olmasına rağmen, bu lojmanlarla ilgili en ufak bir onarım yapılmamış olması karşısında,  şaşkınlığa uğradık. Mahalle halkına,  bu  çok önemli sorunu BAL ve ÇİLEK FESTİVALİ için,  biraz sonra  Karakışlakçıya gelecek olan, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a, ileteceğimize söz verdik.   

KARALAR ÇÖZÜYOR

Festival programında, verilen kısa bir aradan faydalanarak, beraberimiz de Karakışlakçı Muhtarı Harun Yetkin ile birlikte,  Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile bir görüşme yaptık. Öğretmen lojmanlarının,  bu virane halini  anlattık. Tadilat ve onarımı için  Karakışlıkçı halkının, kendisinden  çözüm beklediğini Başkana ilettik. 

Başkan Karalar, Muhtar Harun Yetkin’den da aynı bilgiyi aldıktan sonra, bize yaptığı cevabi açıklamada,  Fen İşleri Daire Müdürlüğüne gerekli talimatı vererek,  bu sorunu hemen çözeceğini  ifade etti. Biz de, bu açıklamasını yaza bilirmiyiz şeklindeki sorumuza ise,  “ Tabiki yazabilirsiniz” karşılığını verdi.  Geçen haftaki gazetemizde de, bu görüşmeyi haberleştirdik.

GELDİLER

Karakışlakçı Mahalle Muhtarı Harun Yetkin, geçen hafta büromuzu ziyaret etti. Bal ve Çilek festivali haberinin yanı sıra, öğretmen lojmanlarının onarım ve tadilatı konusunda gösterdiğimiz yayın ve ilgiye teşekkür etti.  Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Müdürlüğünden bir teknik ekibin gelerek, gerekli incelemelerde bulunduklarını ve en kısa zamanda da, onarıma başlayacaklarını söyledi.  Giden öğretmenlerin yerine ise, mahalleden iki öğretmenin sözleşmeli olarak, eğitim vermeye başladıklarını da belirtti.

SORDUK?

Virane bir halde bulunan, bu öğretmen lojmanlarının tadilat ve onarım konusunda, geçmişte her hangi l bir çalışma  yapıp -yapmadığını,  Karkışlakçı Mahalle  Muhtarı Harun Yetkin’e sorduk? Bize cevabı aşağıdaki şekilde oldu:

İMKANSIZLIKLAR

Bu iki lojman 1965 yılında yapıldı. Zaman – zaman onarım ve tadilat gördü.  Ancak, bina çok eski olduğundan, yapılanlar yeterli olmadı. Ben, pencere ve kapılarını kendi cebimden yaptırdım. Yetinmedim, duvarlarını da kendim boyadım.  Okullar açılmadan birkaç gün önce, asaleten atanan bir bayan bir erkek öğretmen lojmanların bu haline görünce, derhal Pozantı ya geri dönüş yaptılar. Yeni eğitim yılında ise, mahallemizde oturmakta olan iki öğretmen, sözleşmeli olarak eğitim vermeye başladı. Okulumuzda 24 öğrenci var. Veliler sözleşmeli değil, asaleten ve kalıcı olarak öğretmen istiyorlar. Yoksa çocuklarını okula göndermeyecekleri şeklinde de,  bazı duyumlarım var.

BİLDİRDİM

“Bu durumu, Pozantı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdaverdi Yıldız’a defalarca ilettim.  Bana verdiği cevapta ise, lojmanların tadilat ve onarımı için, devlet ödeneği olmadığını söyledi.  Bizim mahalleli  olarak, bu lojmanları yenilemeye maddi gücümüz yetmiyor. Ben, eğitimi her zaman için ön planda tutan bir muhtarım. Karakışlakçı’lı  gençler de, okumaya çok hevesliler. Şu anda Tıp ve Hukuk Fakültelerinde, 13 öğrenci eğitim görüyor. 

Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesinin, bu konudaki duyarlılığına yanı sıra, lojmanların onarım ve tadilat konusun da da, verdiği sözü hemen hayata geçiren, Adana Büyükşehir  Belediye Başkanımız Sayın Zeydan Karalar’a da, teşekkür ediyorum” dedi.  

SORUYORUZ?

 Yörenin sorunlarını ve çözümünü, hep ön planda tutan Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesi olarak, Pozantı İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Hüdaverdi Yıldız başta olmak üzere,  diğer yetkililere soruyoruz?

“Siz, Karakışlakçı Mahallesinin öğretmen lojmanlarının, bu virane halini gördünüz mü? Sizde bir eğitimcisiniz . Siz gidip o lojmanlarda kalır mıydınız?” ( Özel Haber: Tamer Ünal Fotoğraflar Hayriye Eroğlu)    

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER