1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

KARAKIŞLAKÇI PARSELLERİ SATIŞA ÇIKIYOR.

KARAKIŞLAKÇI PARSELLERİ SATIŞA ÇIKIYOR.
Bu haber 16 Eylül 2019 - 9:43 'de eklendi ve 1.000 views kez görüntülendi.

Milli Emlak Müdürlüğü İhale Edecek.

KARAKIŞLAKÇI PARSELLERİ SATIŞA ÇIKIYOR.

Pozantı’nın, yıllardır yerleşim alanı sıkıntısı çeken ve bu nedenle ev değil, ağır bile yapılamayan, konut yetersizliğinden gençlerin bile evlenemediği, Karakışlakçı Köyünün, bu kötü kaderi artık geçmişte kaldı.

Yaklaşık, yedi yıl önce satış çalışmaları başlatılan, 2014’de Bütünşehir Yasası ile, mahalle statüsüne kavuşan Karakışlakçı’ının, bu talihsizliğine çare bulanlar ise, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay ve Büyükşehir Belediyesi önceki dönem Başkanı, Hüseyin Sözlü oldu.

PROJE ÇALIŞMASI

Pozantı Belediyesinin, 100 Bin Lira ile başlattığı, projenin tamamlanması sonrası, Büyükşehir önce 1/5000’lik İmar Tadilatı yaptı.Devamında,Pozantı Belediyesi 1/1000’lik İmar Tadilatını yapıp kabulü sonrası, Karakışlakçı’da arsa sıkıntısı sona erdi. Ve Hazineye ait olan 185 Parsel arsanın, satışına karar verildi.

TOPLANTI

Geçtiğimiz hafta içerisinde, 13 Eylül 2019 Cuma gün Saat 14.00’de, Karakışlakçı Mahallesinde, vatandaşlarla bir toplantı yapıldı.
Pozantı İlçe Milli Emlak Müdürü Mücahit Akçay ve Yardımcısı Zozan Hanımın, Başkanlığında yapılan toplantı da, Karakışlakçı Halkına geniş açıklamalarda bulunuldu.
Buna göre, 500- 700 ve 1000 Metre Karelik 185 parsel metre karesi 25.000 ile 35.000 TL arasın dan, satışa çıkarılacağı açıklandı.

PAHALI

Milli Emlak Müdürü Mücahit Akçay’ın, yaptığı açıklamalar arasında yer alan, arsaların metre kare fiyatı, vatandaşlar tarafından çok fazla bulundu.
Akçay, bu fiyatın normal olduğunu, daha önce mahalle arasındaki 340 metre karelik bir arsanın, toplam 12.500 TL’ye satıldığını ve bunun emsal olarak alınıp, fiyatların ona göre tespit edildiğini söylemesine rağmen, vatandaşlar fiyat indirimi için, Pozantı Kaymakamlığı, Adana Valiliği ve siyasi partiler nezdinde harekete geçeceklerini ifade ettiler.

MUHTAR “ALT YAPISI” YOK

Dört dönemdir, Karakışlakçı Mahallesi Muhtarlığını yapmakta olan “En büyük hedefim, arsa sorunumuzu çözmekti. bunu da başardım”şeklinde konuşan Harun Yetkin, satışa çıkarılan arsaların metre kare fiyatlarının, yüksek olmasının yanı sıra, diğer eksiklikleri şöyle sıraladı:
“Burası, kıraç bir alandır. Yol başta olmak üzere, içme suyu ve kanalizasyonu yoktur.İrtibat sağlayabileceğimiz baz istasyonları da yok. Engebeli bir alan üzerinde bulunan bu arsaların, çevre düzenlemesi olmadığı için de, arsaların greyderle düzeltilmesi gerekir. Bu da asgari 7.000 TL tutmaktadır. İnşaat yapımında da Belediye’nin 8.000 TL proje bedeli alacağı düşünülürse, fiyatların yüksek oluşu kendiliğinden ortaya çıkmaktadır.”

YEDİ YIL ÖNCE BAŞLADI

Muhtar Harun Yetkin, Karakışlakçı’daki arsa tahsis olayı çalışmalarına, yedi yıl önce başlandığını, ancak şimdi sonlandırabildiğini belirterek, şunları söyledi:
“Burası mera alanı idi. Sonrasında Milli Emlak’a devir edildi. Böylece satışa çıktı. Bütünşehir Yasası çıkmadan önce, bu arsalar bize satılmış olsa idi, çok daha düşük fiyatlarla, arsa sahibi olacaktık. Bu rakamların aşağılara çekilebilmesi için Pozantı Kaymakamlığı ve Adana Valiliği ve Siyasiler nezdinde çalışmalara başlayacağız” dedi.

ÖNLENECEK

Pozantı Milli Emlak Müdürü Mücahit Akçay’a, Karakışlakçı Halkının sorduğu önemli sorulardan birisi ise, dışarıdan gelecek olanların, arsa satış ihalelerine girip giremeyeceği şeklinde oldu.
Akçay, bu soruyu şöyle cevapladı:
“Öncelikle sizin, arsalarınıza sahip çıkmanız gerekir. Yasal olarak, dışarıdan gelerek ihaleye katılanları, önlememiz mümkün değil. Ancak bazı bürokratik uygulamalar, sanırım sizin lehinize sonuç sağlayabilir. Zaten satış da da, öncelik Karakışlakçı halkının olacaktır.” dedi.

TEŞEKKÜR

Karakışlakçı Mahallesi Muhtarı Harun Yetkin, kendilerine arsa temini konusunda kolaylık sağlayan, başta Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Pozantı Kaymakamı Muammer Sarıdoğan, Büyükşehir önceki Başkanı Hüseyin Sözlü ve Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’a, teşekkür ettiklerini belirtti.

PAY ALACAK

Karakışlakçı’daki arsaların satışından, Pozantı Belediyesi 4/1 oranında pay alacak olup bu gelirde, Belediye hizmetlerinin kullanımında değerlendirilecektir.
Milli Emlak Müdürü Mücahit Akçay, bu görüşmeler sonrası alınan kararları, Pozantı Kaymakamlığı aracılığı ile, Adana Valiliğine gönderileceğini ve onaylanması sonrası, kısa bir süre içerisinde de, parsel satışlarına ihale yolu ile başlanacağını söyleyerek, toplantıyı noktaladı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER