1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

KARAKIŞLAKÇI’YA “GÖLET” MÜJDESİ

KARAKIŞLAKÇI’YA  “GÖLET”  MÜJDESİ
Bu haber 16 Eylül 2019 - 9:36 'de eklendi ve 1.464 views kez görüntülendi.

Vali Demirtaş İnceledi ve Karar Verdi.

KARAKIŞLAKÇI’YA “GÖLET” MÜJDESİ

Tarım da, bir devrim niteliğinde olan ve yüksek rakımlı göletler aracılığı ile, dağların çok yüksek kesimlerinde dahi, tarım ve ziraat yapılmasına olanak sağlayan damlama sulama sisteminin, verimi artırmasıyla birlikte, her geçen gün daha fazla ihtiyaç duyulan su israfını önlenmesinin yanı sıra, ekonomiye olan büyük katkısı ile de, vazgeçilemez bir konumun da bulunuyor.
Damlama sulama sisteminin, sadece Pozantı’da değil, Ülkemizde de ilk uygulamaya başlanan yerlerden birisi, Karakışlakçı.

GELİŞİMİ

Damlama Sulama Sisteminin gelişimi ile ilgili olarak, gazetemize bir açıklama yapan, Karakışlakçı Mahallesi Muhtarı Harun Yetkin, şunları söyledi:
“Karakışlakçı ve Boğaz Mahallelerinin, Damla Sulama Sistemine, su sağlamak amacı ile DSİ 6. Bölge Müdürlüğünce, Karakışlakçı sınırları içerisinde, bu amaçla başlatılan, projenin bitimi sonrası, sondaj çalışmaları başlatıldı.Devamında, istimlak edilecek olan, arazilerin tespiti yapıldı. Karakışlakçı başta olmak üzere, diğer mahallelerin ne kadarına, kot farkı göz önüne alınarak, su verilebileceği, kaç dönüm arazinin sulanabileceği, çalışmalarına başlanıldı.Yanı sıra, Karakışlakçıdan aşağı inen Karaçay deresinin, su debisinin yeterliliğinin tespiti yapılarak, göleti doldurabileceği de bu arada belirlendi. Ve çalışmalar, 2018 yılı baharında başlatıldı.

KONYA DA TALİP

Karakışlakçı’nın üst kesimlerinde, yıllar önce, Konya Devlet Su İşleri ekipleri, bir sondaj çalışması yaparak, Toros Dağlarının sularını, Konya’ya içme suyu olarak taşınabileceğini tespit etmiş ve bunun içinde, 36 Kilometrelik tünel sistemi ile, buradan çıkarılacak olan suyun, Konya’ya taşınabileceği, fizibilite çalışmaları ile belirlenmiş.
Bu projeye bağlı olarak, Karakışlakçı’nın Osman Çavuşlu Mevkii Yukarıbelemedik Mahallesinin Çaylı, Kaşlı ve Veliler yerleşim yerlerinin de kamulaştırılması da, bu projede yer almış. Ayrıca Körkün Çayının da, yine tünel aracılığı ile, Çamardı’nın Mahmatlı Köyünden, Karakışlakçı’dan başlayacak olan, tünele bağlantı yapılarak aynı şekilde, Konya’ya içme suyu olarak taşınması da, bu proje içerisinde yer alıyor.”

BİLGİLENDİRME
Karakışlakçı Mahallesi Muhtarı Harun Yetkin, Adana Valisi Mahmut Demirtaş’ın, beraberinde Pozantı Kaymakamı Muammer Sarıdoğan ile birlikte, Karkışlakçı da tarımsal ve zirai gelişmeleri, yerinde inceleyip görmek amacı ile gelmesi sırasında, gölet ihtiyacı Muhtar Yetkin tarafından, geçmişi de kapsayan bir açıklama ile, Valiye iletildi.

SU ADANA’NIN

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, bu bilgilendirme sonrası, Devlet Su İşleri 6. Bölge Müdürünü arayarak, derhal gerekli çalışmalara başlaması talimatını verdi.Ve şu açıklamayı yaptı:
“Bu su Adana’nındır.. En kısa zamanda, yeni bir gölet in hizmete sokulması için, gerekli çalışmaları başlatacağım. Sizde, yöre halkı olarak bu konuda kamuoyu oluşturun. Diğer muhtarlarla da bir -araya gelerek vatandaşları bilgilendirin. Ayrıca, bir muhtar olarak da siz, Sayın Kaymakamı ve beni gelişmelerle ilgili, devamlı bilgilendireceksin” şeklinde konuştu.

YETKİN DEN TEŞEKKÜR

Karakışlakçı Mahallesi Muhtarı Harun Yetkin, yaptığı teşekkür konuşmasında şunları söyledi:
“ Sayın Valimiz Mahmut Demirtaş ve Sayın Kaymakamımız Muammer Sarıdoğan’ının bizzat mahallemize kadar gelerek, tarım ve zirai gelişmeleri yerinde incelemeleri, bize manevi güç vermiştir. Yanı sıra,sorunlarımızın çözümü konusunda da, her zaman yanımızda ve destekçimiz olacaklarını belirtmeleri de, bizleri heyecanlandırmıştır.” Dedi.

DAĞLARA GÜBRE
Çilek ve Balı ile meşhur Karakışlakçı Mahallesinde yeni bir gelişme ise, küçükbaş hayvancılıkta, olmaya başladı.
Buna destek amacı ile, Pozantı Orman İşletme Müdürlüğü ve Tarım Kredi Kooperatifi iş birliği ile, Karakışlakçı Mahallesindaki mera alanlarına serpilmek üzere, yaklaşık 20 ton gübre, muhtarlığa teslim edildi.

KONTROL EDİLECEK
Hayvan yetiştiricilerine, torbalar halinde teslim edilecek olan bu gübrelerin, meralık alanlara serpiştirilmesi de, sağlanacak olup, muhtarlıkça devamlı kontrolü yapılarak, tutanaklar ile birlikte, Orman İşletme Müdürlüğüne ve Tarım Kredi Kooperatifi yetkililerine, bilgi verilecek olup, muhtarlık bu konuda, sorumlu ve yetkili kılınmıştır. ( Özel Haber: Tamer Ünal)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER