1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

KARALAR: “ ÇAY KUSURA BAKMASIN POZANTI’YI ALACAĞIZ”

KARALAR: “  ÇAY KUSURA BAKMASIN POZANTI’YI ALACAĞIZ”
Bu haber 13 Ocak 2020 - 10:27 'de eklendi ve 847 views kez görüntülendi.

İlçe Binası Açıldı. Kongre Eroğlu’na “ DEVAM” Dedi.

KARALAR: “ ÇAY KUSURA BAKMASIN POZANTI’YI ALACAĞIZ”

Pozantı CHP İlçe Örgütü, 12 Ocak 2020 Pazar gün, tarihi bir heyecanı yaşadı.

Şenol Eroğlu’nun, 2015 Yılında İlçe Başkanlığına atanması, kongrelerle devam onayı alması ile sürdürdüğü çalışmalar, partiyi kırsal kesimlerde ilgi odağı haline getirdi. Şenol Eroğlu’nun, 31 Mart 2019 yerel seçimlerindeki, CHP Belediye Başkan Adaylığının örgüt oylarını artırmasına rağmen, Pozantı Belediye Başkanlığı kazanılamadı.  

SIĞMADI

Şenol Eroğlu’nun, Ulusal Günlerin yanı sıra, diğer sosyal etkinliklerde de partinin aktivite ve hareket öncülüğünü yapıyor olması, önceki dönemlerin kırgın CHP’lilerini, örgüt çatısı altında birleştiriyor olmasının sonuçları, Pazar günkü yapılan kongrede açıkça ortaya çıktı.

Bir zamanların, yönetim kurulunu oluşturmada bile zorluk çeken, Pozantı CHP Örgütü, bu son kongrede, Atatürk Kültür Merkezine bile sığmadı.

AÇILIŞ

Yıllardır, Pozantı Belediyesi uhdesinde bulunan ve CHP’nin burada kiralık olarak oturmasına son veren isim ise, yine Şenol Eroğlu oldu. Eroğlu, önce mevcut binayı satın alarak, tapusunu Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na götürdü. Devamında, partinin arka tarafında bulunan arsayı da, parti adına tapulayan Şenol Eroğlu, mevcut ilçe binasını yıkarak, son derece çağdaş, geniş ve teknik donanımlara sahip, iki katlı bir bina haline getirdi.

Diğer partiler kiralık binalarda faaliyet göstermeye devam ederken, CHP Pozantı’da kendi mülküne kavuşan ilk parti oldu. İlçe Binasının açılışı da, aynı gün yapılan genel kurul için Pozantı’ya gelen, İl Başkanı Mehmet Çelebi, Millet Vekillerinden Ayhan Barut, Burhanettin Bulut, Orhan Sümer, Müzeyyen Şevkin ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve kalabalık bir partili gurubunun katılımı ile birlikte yapıldı.

 GEZİLDİ.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, İlçe Başkanı Şenol Eroğlu’nun önerisi üzerine, parti binasının karşısında bulunan ve bir süre önce, ASKİ tarafından satın alınan binayı gezdi. Buranın, en kısa zamanda gerekli tadilatın yapılarak, halen Pozantı’da bir işyerinde kiralık olarak kullanılan, ASKİ  Şefliğinin kendi binalarına taşınması talimatını verdi.

KONGRE

CHP Pozantı İlçe Örgütünün Kongresinin yapılacağı, Atatürk Kültür Merkezine gidiş, Atatürk Caddesi üzerinden yürüyerek gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, İl Başkanı Mehmet Çelebi, Millet Vekillerinden Orhan Sümer, Ayhan Barut, Burhanettin Bulut, Müzeyyen Şevkin, CHP Kurultay Delegesi Pelin Eroğlu,  Adana Kadın Kolları Başkanı Yasemin Sarıeroğlu,  Gençlik Kolları İl Başkanı Güven Özdemir,  CHP Pozantı Kadın Kolları Başkanı Fatma Kapuz, Pozantı Belediye Meclis Üyelerinden Nuri Akkaya, Seyhan İnce, Bekir Gumru, Ahmet Sarıaslan yanı sıra, kalabalık bir partili gurubu eşliğinde, cadde esnafının tezahüratı altında, kongrenin yapılacağı Atatürk Kültür Merkezine geçiş yaptılar.

Girişte, kalabalık bir gurup tarafından alkışlarla karşılandılar. Divan seçilmesi, Saygı Duruşu ve istiklal Marşı sonrası, tek liste ile yapılacak olan kongrede, tekrar ilçe başkanlığına aday gösterilecek Şenol Eroğlu, geçmiş faaliyetlerini kapsayan, geniş açıklamalarda bulundu.  Konuşması bitiminde, alkışlarla gördüğü takdir ise, Şenol Eroğlu’nun başarısının da, Adana İl Örgütü, Millet Vekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın, bir  takdir ifadesi oldu.

KONUŞMALAR

Pozantı Belediye Eski Başkanların dan, Şemsettin Ünver yaptığı konuşmada, Şenol Eroğlu’nu tebrik etti. Partiye yaptıkları ve kazandırdıklarından dolayı teşekkür etti. Pozantı’da, en kalıcı hizmetleri CHP’li Başkanların yaptığını söyledi. Kendisinin de seçim kaybettiği 1999 yılından sonra da, diğer Belediye Başkanlarının Pozantı’ya, herhangi bir kazanımda bulunmadıklarını belirtti. Ve Partinin içinin de, cıvıl, cıvıl yapılmasını söyledi.

 BARUT: “DÜĞÜN ALAYI “

CHP Adana Millet Vekillerinden, Ayhan Barut yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Geçmişte yapılan tüm önemli yatırımlarda, CHP’nin imzası vardır.  2019 yerel seçimlerinde de kazanmış olduğumuz belediyelerde, başkanlarımız kalıcı hizmetleri ile, sosyal devlet ve belediyecilik anlayışını sürdürmektedirler. Bugün yapılmakta olan, ilçe kongrelerimiz düğün alaylarıdır. Bu düğün alaylarının hedefi ise, genel iktidardır. Örgüt olarak, bu inanç ve heyecanımız, bizi iktidara taşıyacaktır. Ülkemiz, siyasi ve ekonomik olarak her geçen gün bir çıkmaz içeresindedir. Suriye’den bile, 20 bin ton buğday ithal eder hale gelmişsek, 8 Milyon işsizimiz olmuş ise, gittiğimiz yolun nasıl olduğunu, sizler daha net gözlemliyorsunuzdur.” dedi.

ŞEVKİN: “YANDAŞLAR GÖTÜRÜYOR”

Millet Vekili  Müzeyyen Şevkin konuşmasına, kongreye misafir olarak katılanlardan, Belediye Başkan Vekili MHP’li Durmuş Taşpınar’a, sitem ederek başladı.ve şunları söyledi:

“Masamıza geldiğinizde, bayan olarak benimle tokalaşmamanızı yadırgadım” şeklindeki sözlerini Taşpınar, sadece dinlemekle yetindi. Sonrasında ise, Millet Vekili Şevkin’nin konuşması bitiminde, kendisini  ayakta karşılayarak, hem özür diledi, hem tokalaşarak ortamı yumuşattı. Millet Vekili Müzeyyen Şevkin’nin konuşmasındaki ana başlıklar ise, şöyle oldu:

HEYECANIMIZIN SÖZCÜSÜ

“Pozantı’da, bu kalabalığı ve coşkuyu görmekten dolayı çok heyecanlandım. Bu ise, iktidara geliyor oluşumuzun bir işaretidir. Ülkemizin gittiği yol hiç iyi değil. Beş yandaş müteahhit, parayı götürüyor. Çiftçi ve üreticiye, destekleme yapılmıyor. İşsizlik siyasi belirsizlik giderek artıyor. Ülkemizin kurtuluşu, CHP iktidarı ile gerçekleşecektir.  Bunun öncülüğü ise, İlçe Kongreleri ile başlamıştır. Pozantı, Kurtuluş Savaşında iki yıl nasıl Adana’nın Vilayet Merkezi olmuşsa, şimdide bu kongre ile heyecanımızın sözcüsü ve merkezi olmaktadır” dedi.

BULUT: “UÇURUMUN UCUNDAYIZ.”

CHP Millet Vekillerinden Burhanettin Bulut’ta yaptığı konuşmada, ülkenin uçurumun kenarında olduğuna değinerek, şunları söyledi:

Diğer arkadaşlarımın anlattığı gibi, ülkemiz hiçbir konuda iyi yolda olmayıp olup, 17 yıldan beri de, kötü yönetilmektedir. Adana’ya kalcı hizmetleri, sosyal demokrat belediyeler koymuştur. Önceki dönem Belediye Başkanlarından, Selahattin Çolak hizmetleri ortadadır.  Şimdi ise de, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeydan Karalar’ın Adana ve ilçelerine başlattığı hizmetlerin, her geçen yıl artarak devam edecek olmasını, bütün vatandaşlarımızla birlikte, yaşayarak göreceğiz” dedi.

KARALAR: “POZANTI’YI ALACAĞIZ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, konuşma yapacağı kürsüye “Pozantı sizden hizmet bekliyor” şeklindeki tezahüratlarla geldi. Teşekkür konuşması sonrası, şunları söyledi:

“Hepinizi saygı ve sevgi ile, selamlıyorum. Bu arada, partimize bir süre önce geçiş yapan, Mahmut Sami Baysal ile, Şenol Eroğlu anlaşma sağlayabilseler idi. Pozantı Belediye Başkanlığı bugün bizim idi. Ancak, Pozantı Belediye Başkanı, Sayın Mustafa Çay alınmasın, gücenmesin. Gelecek yerel seçimlerde, Pozantı’yı elinden alacağız.” Şeklindeki konuşması alkışlarla karşılandı. Karalar, sözlerine şöyle devam etti:

HİZMET GELİYOR

“Pozantı Kurtuluş Savaşımızda, Adana’ya iki yıl, nasıl vilayet merkezliği yapmışsa, şimdide Büyükşehrin hizmet merkezi olacaktır. İlk yılda, Pozantı’nın ve Mahallerin de,  asfaltlanmamış cadde  bırakmayacağız. Halen, bir bölümü asbestli olarak kullanılan su borularının merkez ve mahallerini de kapsayacak şekilde, tamamını değiştireceğiz. 

Yağmur sularını, kanalizasyon dan arındıracağız. Belemedik’de, atık su tesisi kuracağız. En büyük sorun olan, fosseptik çukurları ile dolu olan Akçatekir – Pozantı merkez ve kırsallarında, kanalizasyon ağını bu arıtmaya bağlayacağız. Adana ve çevresinde, 50 yıldır yapılmayanları biz, beş yılda yapacağız. Belediyecilik CHP’nin işidir. Çünkü parayı halka hizmette, çok iyi kullanacağız. Ben, söz verip de yapmayan bir siyasetçi değilim. Bugün, sizlere söz verdiklerimin tamamını, yerine getireceğim. Asla, bize söz verdin de yapmadın şeklinde  konuşamayacaksınız. Çünkü, her zaman yanınızda olacağım. Kırsal kesimlere, ekonomik

getirisi olan yatırımları, Seyhan Belediye Başkanlığım döneminde, çilekle başlattım.

Şimdi ise, Pozantı Lavantanın merkezi olacak olup bunu, Tufanbeyli- Saimbeyli ve Feke  izleyecektir. Gelecek yıllarda da, ekonomik değeri olan zirai çeşitliklerle tarım canlandıracağız. Bunların heyecanını birlikte yaşayacağız. Bu genel kurulunda, hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. Ve alkışlar eşliğinde  yerine oturdu.

ÇELEBİ: “ HEDEF İKTİDAR”

 Kongrenin son konuşmacısı ise, CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi oldu.  Çelebi, ilçe ve il örgütleri seçimlerinin, ülke genelinde genel kurul ile taçlandırılacağını, bu heyecanlı yürüyüşün de son durağının, Türkiye’de CHP iktidarı olacağına değinerek konuşmasını alkışlar eşliğinde sonlandırdı. Seçimlere geçilmeden önce, Millet Vekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, salondakileri veda ederek, genel kuruldan ayrıldılar.

SEÇİMLER

Tek liste halinde yapılan seçimlerde, Şenol Eroğlu tekrar Başkanlığa devam onayı aldı. Yönetim Kuruluna ise, Selçuk Mevlüt Canbolat , Şenol Dilmen, Huriye dinç, Ercan Erdem, Nevzat Gözküçük, Nevzat Karanfildağ, Şerife Özkul, Fehmi Solmaz, Hacı Şahin, Yusuf Şahin, Emine  Yaran, Rasim Yavuz seçilirken, İl Delegeliklerine ise,  Şenol Eroğlu, Tahsin Ünal, Nermin Dinç, Musa Dündar, Mehmet Aybar seçildiler.

LİSETE DIŞI

Seçimlerde, Şenol Eroğlu’nun Eşi ve kongreye kadar Kurultay Delegesi bulunan, Pelin Eroğlu’nun,  hiçbir liste de yer almayışı ise, büyük  dikkat çekti.  ÖZEL HABER: ( TAMER ÜNAL)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER