1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

Karalar: İş ve istihdam sorununu belediyeler çözemez

Karalar: İş ve istihdam sorununu belediyeler çözemez
Bu haber 23 Temmuz 2021 - 12:43 'de eklendi ve 776 views kez görüntülendi.

Murat Yıldız | ÖZEL HABERİ

Karalar: İş ve istihdam sorununu belediyeler çözemez

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, kesintilerden kalan 15 milyon liralık bir bütçeyle 15 ilçe ve 2.5 milyon nüfusa hizmet ettiklerine dikkat çekti.Adana Büyükşehir Belediyesi’ne Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan 86 milyon TL ödenek geldiğini, bunun yaklaşık 50 milyon lirasının kendisinin dönemine ait olmayan borçlar nedeniyle kesildiğini kaydeden Başkan Karalar, “Kredi borçları de kesilince geriye 15-20 milyon lira gibi bir para kalıyor. İşte bu böyle bir bütçeyle 15, ilçe, 2.5 milyon nüfusa hizmet etmeye çalışıyoruz” dedi. ** İller bankasından gelen paranın sadece işçi maaşlarını karşıladığını anlatan Karalar, sadece Sarıçam ilçesindeki su kesintisi ve sağlıklı içme suyu projesi için 6 milyon TL harcandığını da belirtti.

Seçim sürecinde kendisine destek veren başta gençler olmak üzere partililerin işe alınmadığı eleştirileriyle ilgili bir soruyu yanıtlayan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, şu ifadelere yer verdi: “Şunu iyi anlamak gerekiyor; İş, istihdam sorununu belediyeler tek başına çözemez. Adanalılar bana 10 bin kişiyi işe almam için oy vermedi. 650 binin üzerinde oy alarak seçildim. Diyelim ki ittifak dışındaki 350 bin kişi partilimiz. Ben o kadar kişiyi nasıl işe alabilirim? İşsizlik gerçekten büyük bir sorun. İşsizliğin büyüdüğünün de, yoksulluğun da farkındayız ama bu noktada yapılan eleştirileri haksız buluyorum. Bana, ‘Zeydan Karalar, seçimde çalışan gençleri işe almadı’ diyenler aslında iktidarın yarattığı işsizliği aklıyor. Siyasette yeni bir yöntem gerekiyor artık. Talebi karşılanmadığı için her şeye kızıp eleştiren, nefret dili kullanan anlayışa, haksız ithamlara artık son vermek gerek. Seçimlerde benim ardımda bir gönüllü ordusu vardı. Binler, on binler vardı. Peki, bir belediye bu arkadaşlarımızın hangi birine iş verebilir?”

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER