1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

KARALAR POZANTI’YI HİZMET YOLU YAPTI

KARALAR POZANTI’YI HİZMET YOLU YAPTI
Bu haber 12 Eylül 2022 - 10:14 'de eklendi ve 444 views kez görüntülendi.

Tarım ve Ziraat Yörenin Ekonomisini Uçuşa Geçirdi.

KARALAR POZANTI’YI HİZMET YOLU YAPTI

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın en fazla geldiği yer Pozantı’dır.

Karalar yaptığı konuşmalarda, Pozantı’nın Milli Mücadeledeki yerini her zaman vurgular. Yanı sıra da, Türkiye’nin en önemli geçiş güzergahı üzerinde olması nedeniyle de, stratejik konumunun önemine de değinir.  Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olarak da, kendisine düşen görevlerin en başında gelenin ise, ilçeyi ekonomik yönden kalkındırmak olduğunu belirtir. Bu özelliklerinden dolayı da Başkan Karalar’ın, Adana İlçeleri arasında geldiği en fazla yer olan Pozantı, Büyükşehir Belediyesinin hizmetlerinden ve ekonomik katkılarından, en fazla pay alan bir yerleşim yeri haline gelmiş olup, yöre  bal -çilek başta olmak üzere, ekonomik yönden uçuşa geçmiştir.

ALTINCI GELİŞİ

Bu oluşumun mimarı ise, CHP Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu’dur. Karalar – Eroğlu ikilisinin,  yıllar öncesinden başlayan dostlukları, şimdi Pozantı’ya bir hizmet kervanı olarak yoluna  devam ediyor. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 2022 yılı içerisinde Altınca defa Pozanı’ya geldi. İlçenin en uzak yerleşim yeri olan Karakışlakçı da, bu yıl 11.’cisi düzenlenen BAL ve ÇİLEK Festivaline katıldı.

Gördüğü yoğun ilgi karşısında yaptığı konuşmada, “Görüyorum ki artık sizler, Zeydan  Karalar’ı, ikinci dönem Büyükşehir Belediye Başkanı seçmeye karar vermişsiniz. Bende buradan size söz veriyorum, başlattığım hizmetleri ve ekonomik destekleri,  2. Dönem Büyükşehir Belediye Başkanlığım da fazlasıyla  artırarak sürdüreceğim” dedi.

KONUŞMALAR

Karakışlakçı BAL ve ÇİLEK Festivalinin önderi ve başlatıcısı, Muhtar Harun Yetkindir. Muhtar Yetkin, siyaseti çok iyi bilen bunu da yıllardır muhtarlık yaptığı Karkışlakçı da, değişen siyasi  oluşumlara rağmen, her dönemde Karkışlıkçı’yı ilgi odağı yaparak, altı yapı hizmetlerini ve ekonomik destekleri de aralıksız alan, siyasette ve bürokraside, ilişkilerini çok iyi sürdüren bir muhtardır.

 Yetkin yaptığı konuşmada,  Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a, Karkışlakçıya kazandırdığı ekonomik desteklerin yanı sıra, alt yapı konusunda da yaptığı çalışmalardan dolayı, kendisine ve bürokratlarına teşekkür ederek, minnettar olduğunu söyledi.

400 dönümde, 33 haneye çilek desteği sağlandığını, haftada iki gün hasat yapıldığını, bunlardan da 150 ile 200 BİN TL  arasında, gelir sağlandığını belirtti. Arıcılık konusunda da,  12 bin kovan dan 80 ile 100 ton arasında bal hasadı yapıldığını söyledi. Karakışlakçı’nın ekonomik yönden çok güçlü bir konumda olduğunu belirtti bu ekonomiyi yaratan  büyük desteklerden dolayı da, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile, CHP Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu’na da, teşekkür etti.  

EROĞLU

CHP Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu konuşmasına, Atatürk’ten yaptığı alıntılarla başladı. Milli kalkınmanın temelinin ziraat den ve  tarımdan geçtiğini, bunu başaranlarından kırsal kesimdeki yaşayanlar olduğunu belirtti.  Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın, “Kalkınma kırsaldan başlar” sloganı ve verdiği destekle ile, Atatürk’ün söylemi olan, “Köylü Milletin Efendisidir”  sözünün ne kadar gerçekçi olduğunu, Başkan Karalar’ın da yaptığı  tarımsal destekler ile bunu ortaya koyduğunu söyledi. Ve Başkan Karalar’ın Pozantı’ya 9 ayda 6 defa gelerek, hizmet konusundaki verdiği sözleri ve söylemleri, gerçeğe dönüştürdüğünü ifade ederek,  kendisine teşekkür etti.

KARALAR

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karaların, konuşma için  kürsüye gelmesi katılımcılar tarafından, büyük bir coşku ve alkış tufanı ile karşılandı. Konuşmasına, kadınların  her konuda giderek, çok daha önemli görevler yükleniyor olmasının,  çağdaşlık ve demokrasi yolunda atılmakta olan, önemli adımlar olduğunu söyledi. Kırsaldaki kadınların,  kendisine  güvenin ve özverili çalışmaları ile, artık kocalarından para bekler durumda olmadıklarını,  bundan dolayı da kendilerine olan özgüvenlerinin arttığını, Karkışlakçıda da bunu yerinde görüyor olmanın mutluluğunu yaşadığın belirterek,  “ Özellikle Türk Kadını, kalkınma mücadelesinde kırsaldaki çalışmaları  ile de, dünyaya örnek olmaya başlamıştır” dedi.

DEVAM EDECEK

Başkan Karalar, destek ve hizmetlerinin aralıksız devam edeceğini, kimsenin endişe duymamasını belirtti. “Ulus olarak vatandaşlarımızın,  biz CHP’li Belediye Başkanlarından daha büyük hizmet beklediğini biliyoruz.  Buradan gördüğüm kadarıyla Adana gibi, sizlerde beni zaten ikinci defa Büyükşehir Belediye Başkanı seçeceğinizi gösteriyorsunuz. Ben de, zaten size inanıyor ve güveniyorum. Ama bu yetmez. Bize, oylarınızla Millet İttifakının İktidarını da vermeniz gerekiyor.  Böylece hükümetin desteği ile birlikte, hizmetin  nasıl yapılacağını da göreceksiniz” dedi.  

KURTULDUK

Adana büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Belediyeyi  büyük borçlarla devir aldıklarını söyledi. Yapılmakta olan bütün zamlara rağmen, Adana Belediyesinin uyguladığı ekonomik  politika sonrası borçlu belediye olmaktan kurtarıldığını böylece hizmetlere daha fazla  katkı konacağını ifade etti. Yeni Belediye Otobüsleri alacağını belirtti. İlaç gübre desteğinin artırılacağını belirtti. Artık,  çilek ekilecek alan  kalmadığı için de,  fide dağıtımının düşeceğini belirtti.  Köy dışında bulanan 15 eve, su getirileceğini, Elektrik getirilmesi içinde, Enerji SA Genel Müdürü ile konuşacağını söyledi.   

ONARACAĞIM

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Tamer Ünal, Adana Büyükşehir  Belediye Başkanı Zeydan Karalar’la bire -bir yaptığı konuşmada, Karakışlakçı’daki iki adet okul lojmanın kullanılmayacak kadar  harap ve atıl durum da bulunduğunu, buraya atanan iki bayan öğretmenin ise, bu lojmanları görünce bırakıp gittiklerini, bunların  lojmanların onarılması konusunda, destek gerektiğini belirtmesi üzerine, “ Bu lojmanların gerekli tadilatı yapılarak, oturulabilecek hale getirilerek, öğretmenlerimizin hizmetine sunulacağını söyledi”

DİĞER ZİYARETLER

Adana Büyükşehir  Belediye Başkanı Zeydan Karalar, daha sonra Yağlıtaş,  Aşçıbekirli ve Ömerli Mahallerine geçiş yaptı. Vatandaşlarla görüştü. Yapılan hizmetler ve yapılacak olanlarla ilgili olarak, görüş alışverişinde bulundu.  Karalar’ın son durağı ise, Pozantı oldu.  Zafer Mahallesinde hizmet vermekte olan, Pozantı Gündüz Bakım Evinin açılışını yaptı.  İlçe Başkanı Şenol Eroğlu’na, bu hizmetleri yerinde inceleyerek, kendisini  devamlı bilgilendirmesinden dolayı, teşekkür etti. “Ben daima, Pozantı ve Pozantı’lının yanındayım” diyerek, Adana’ya dönüş yaptı. ( Özel Haber ve Fotoğraflar: Hayriye Eroğlu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER