1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

ADANA’LI “SEL OLDU SEYHAN’A” AKTI KARALAR’DAN BÜYÜKŞEHİRİN İLK MİTİNGİ

ADANA’LI  “SEL OLDU SEYHAN’A” AKTI KARALAR’DAN BÜYÜKŞEHİRİN İLK MİTİNGİ
Bu haber 24 Aralık 2018 - 9:15 'de eklendi ve 1.070 views kez görüntülendi.

KARALAR’DAN BÜYÜKŞEHİRİN İLK MİTİNGİ

ADANA’LI “SEL OLDU SEYHAN’A” AKTI

Adana’da, Büyükşehir ve Çukurova Belediye Başkan Adaylarını, ilk açıklayan siyasi örgüt, Cumhuriyet Halk Partisi oldu.
Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı, Büyükşehre Aday gösterirken, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’e ise, “YOLA DEVAM” onayı verdi.

SÜRPRİZ OLMADI.

CHP’nin, Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için, Seyhan Belediye Başkanı, Zeydan Karalar’ın açıklanması, çok büyük sürpriz olmadı. Çünkü Karalar ismi, anketlerde ve yoklamalarda, sadece CHP örgütün de değil, Adana genelinde de, yaklaşık iki aydan beri, telaffuz ediliyordu. Bu arada Adana İlçelerinden, Tufanbeyli’de Ahmet Aktürk, İmamoğlun’da Kasım Karaköse, CHP Örgütünün isimlerini açıkladığı Belediye Başkan Adayı oldular. Yine, CHP’de bir başka gelişme ise, büyük bir olasılıkla, Karataş Belediye Başkanı Boğacan Ünal ile, yola devam edecek gibi görünüyor.

COŞKULU KARŞILAMA

CHP Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın, Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak, açıklanmasından iki gün sonra Adana’ya gelişi, Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi önünde, sadece Adana’dan değil, civar ilçelerden de gelen, kalabalıklar eşliğinde, büyük bir coşku ile karşılandı.

BEKLENTİLER

Seyhan’dan, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterilen Zeydan Karalar’ın, Adana’ya gelişindeki karşılamada, Millet Vekillerinin, İl Başkanının ve Karalar’ın konuşmasındaki satır aralıkları, CHP’nin 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde, Ceyhan, Pozantı, ve İmamoğlun’da da, hayli etkili olacağı sinyalleri verildi.

PLATFORM ÇÖKECEKTİ.

Seyhan Belediyesi önünde konuşlandırılan, karşılama Platformuna yoğun kalabalığın, adeta hücum edercesine çıkması üzerine, çökme tehlikesiyle karşı karşıya kalmasının, boşaltılması için, sık -sık anons edilmesine rağmen, ikaza pek uyan olmayışı tedirginlik yarattı.
Durumun, giderek tehlike arz ediyor olması üzerine, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, bu olumsuzluğa bizzat müdahale ederek, platformun partili Millet Vekilleri, İl Başkanı ve Belediye Başkanları dışında, boşaltılması gerektiğini söyleyerek, “YAPMAYIN. BU PLATFORM ÇÖKERSE, TÜRKİYE YE REZİL OLURUZ” şeklindeki konuşması, sonrası bazılarının indiği gözlendi.

KATILIMCILAR

Başkan Karalar’ı karşılama törenine, CHP Adana İl Başkanı Emrah Kozay, İyi Parti İl Başkanı Göktür Boyvadaoğlu, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Millet Vekillerinden Ayhan Barut, Orhan Sümer, Müzeyyen Şevkin ile, Eski Millet Vekillerinden Zülfikar İnönü Tümer, İbrahim Özdiş’ de hazır bulunurken, uçağı kaçıran Burhanettin Bulut’un, mesajı okundu.

SÜREÇ BAŞLADI.

Yapılan kısa konuşmalarda, ilk sözü alan CHP Adana İl Başkanı Emrah Kozay oldu. Ve başlık- başlık şunları söyledi:

“ Yerel Seçim süreci başladı. 24 Haziranda oluşturulan CHP-İP İttifakı, yerel seçimde de devam edecek olup, 1 Nisan 2019 sabahı, başta Büyükşehir Belediyeleri olmak üzere, Türkiye’nin pek çok yerinde, Cumhuriyet Halk Partisi Belediyeciliği, iş başına gelecek olup, Adana’da ilk sırayı alacaktır” dedi.

160 BİN SEÇMEN

İkinci konuşmacı ise, Adana İyi Parti İl Başkanı, Göktür Boyvadaoğlu oldu. Ve şunları söyledi:
“ Millet İttifakında, İyi Parti olarak biz 160 bin seçmenimizle, Cumhuriyet Halk Partisinin, başta Büyükşehir Adayımız Zeydan Karalar olmak üzere, Adana’nın tüm İlçelerinde de, Cumhuriyet Halk Partisi adaylarını destekleyerek, Millet İttifakını, yerel yönetim seçimlerinin galibi yapacağız” dedi.

HASRET SONA ERECEK

Millet Vekillerinden, ilk konuşmayı Müzeyyen Şevkin yaptı. Ve şunları söyledi:
“Bütün parti gönüllüleri, hoş geldiniz. Unutulmuş olan Adana’yı, yeniden hep birlikte, hatırlanır Adana haline getireceğiz.Sanayide 71. Sırayı, Hava Kirliliğinde, 3. Sırayı. Gürültü Anarşisinde 1. Sırayı, Eğitimde 56. Sıraya düşen Adana’yı, yeniden hep birlikte, en üst sıralara taşıyacağız. Tüm ilçelerimizin, Belediye Başkanlıklarını almaya hazır mısınız? 30 yıllık hasrete son vereceğiz. Sosyal Demokrat Bayrağını başta Büyükşehir olmak üzere, tüm Belediyelerde dalgalandıracağız. Zeydan Karaları’da Büyükşehrimizin Başkanı yapacağız” dedi.

NASIL BAŞLARSA ÖYLE BİTER

Karşılama töreninde konuşan, bir diğer Millet Vekili ise, Ayhan Barut oldu. Ve şunları söyledi:
“İyi Parti İl Başkanımız ve Partililerimiz olmak üzere, hepiniz hoş geldiniz. Bir iş nasıl başlarsa, öyle gider. Bugün burada, Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız, Zeydan Karalar’la bu iş artık bitmiştir. Heybetli Torosların insanları olarak, birlik olalım. Bugünden itibaren, burada startı verilmiş olan, Belediye Başkanlıkları için, yılmadan- yorulmadan, sokak sokak çalışarak, belediyelerde halkın iktidarlarını kuracağız” dedi.

ARTIRACAĞIZ

Orhan Sümer, konuşma yapan Millet Vekillerinden, sonuncusu oldu. ve şunları söyledi:
“2014’de, Seyhan, Çukurova ve Karataş olarak, üç belediye ile yola çıktık. 31 Mart 2019 hedeflerimiz ise, Zeydan Karalar Başkanımızla, Büyükşehir başta olmak üzere diğer ilçelerimizi de, dahil ederek, alacağımız belediyeliklerle, CHP’yi üst sıralara taşıyacağız. Bunun içinde var gücümüzle, hep birlikte çalışmak zorundayız” dedi.

BÖYLE BİR KARŞILAMA İLK

Miting havasında geçen, karşılama törenin son konuşmacısı, Seyhan Belediye Başkanı ve Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, Zeydan Karalar oldu.
Tüm katılımcılara, Muhatlar ve Sivil Toplum Örgütü Temsilcilerine, kendisini karşılamalarından dolayı teşekkür ederek, şunları söyledi:

“ Ben, Adana’lı olarak Adana’lı ile, gurur duyuyorum. Adana’nın siyasi tarihinde, böyle bir aday karşılanması, ilk olmaktadır. İyi Parti’nin tüm mensuplarına ve Sayın Genel Başkanına, teşekkür ediyorum. Ben sadece, Millet İttifakının değil, tüm Adanalının Adayıyım. Adana Özel bir Kenttir. Partiye değil çalışana, hizmet edene oy verir. Siyasete bakmaz. Parti ayrımı yapmaz. Ben PARTİCİ değil, HARBİCİ Başkan olacağım. Adana’da, sağ- sol, kürt- alevi -sunni diye, bir ayrım yoktur. Bizim için siyaset değil, hizmet önemlidir.” Dedi.

BEŞ AYDA BEŞ PROJE

Seyhan Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Karalar, Adana için önemli projeler hazırlamak üzere, beş günlüğüne İstanbul’a gideceğini, profesörler, şehir planlayıcıları ve ekonomistler ile, toplantılar yapacağını, belirterek şunları söyledi:

“ Beş ay içinde, 5 önemli projeyi hayata geçireceğiz. Bunlardan en önemlisi, Seyhan Belediye Başkanlık dönemimde olduğu gibi, Büyükşehirde de işçinin maaşını, zamanında ödeyeceğiz. Seyhan Belediyesi çalışanlarım, benim çalışma şartlarımı çok iyi bilir. Büyükşehir de çalışanlarda, bunu yaşayarak göreceklerdir. Büyükşehir Belediye bütçesini de, devreye sokacağız.

Seyhan Nehrini, turizm bölgesi yapacağız. Adana’nın zenginliğini koruyacağız. Mahalle Muhtarlarımıza, özel binalar yaparak, kiradan kurtaracağız. Dolara bağlı olan yaşam şartlarını, asla dikkate almadan, suyu %30 aşağı çekeceğiz. Büyükşehir Belediyesinin, Gelir -Gider tablosunu dengeleyeceğim. Atan değil, YAPAN Belediye Başkanı olacağım. Büyükşehir için, Seyhanlıya büyük görevler düşüyor. Hizmeti, bütün ilçelere taşıyacağım. Halk Kartı, tüm Adana’ya yayacağım. Aç yatağa giren insan istemiyoruz. Yönetici, ayrım yapmayı sevmez. Sizlere düşen görev, kırsal kesimler başta olmak üzere, tüm Adana’da sandıklara sahip olmanızdır. Ölülere oy kullandırılmasını önleyin. Beni, bu göreve layık gören, başta Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere, İyi Parti Yöneticilerine ve Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’e de sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

COŞKULU BİTİŞ

Seyhan Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar’ın konuşması sonrası, miting havasında gecen karşılama töreni, aynı coşku ile, sona erdi.

EROĞLU : “POZANTI AYRICALIKLI”

Zeydan Karaları karşılama töreninde, eşi Kurultay Delegesi Pelin Eroğlu ile birlikte, hava alanında ilk karşılayanlar arasında yer alan, CHP Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu, coşkulu karşılama ile ilgili olarak, şunları söyledi:
“Bu karşılama gösteriyor ki, 1 Nisan 2019 sabahı, Adana Büyükşehir başta olmak üzere, pek çok İl ve İlçede, CHP’nin Sosyal Demokrat Belediyeciliği başlayacak olup, Pozantı’da bu siyasi değişimin öncülüğünü yapacaktır. Pozantı Belediye Başkan Adayımızı da en kısa zamanda açıklayarak, sürdürmekte olduğumuz çalışmalarımızı adayımızın öncülüğünde, devam ettireceğiz.

Seyhan Belediye Başkanımız ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız, Sayın Zeydan Karalar’ın yaptığı konuşmada, Pozantı adını sık -sık telaffuz etmiş olması da ilçemizin, CHP siyasetindeki etkinliğinin ve öneminin de bir göstergesi olmuştur. 31 Mart 2019 Akşamı, Pozantı da da, diğer ilçelerde de olduğu gibi, CHP Belediyeciliği Başkanlık görevini devir alacaktır. Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Zeydan Karalara da bu vesile ile, HAYIRLI olsun diyorum.” Dedi. “ÖZEL HABER TAMER ÜNAL ”

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER