1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

Karayollarındaki Yeni Uygulamaya, Kamyonculardan Tepki:

Karayollarındaki Yeni Uygulamaya, Kamyonculardan Tepki:
Bu haber 05 Ocak 2020 - 16:26 'de eklendi ve 662 views kez görüntülendi.

Karayollarındaki Yeni Uygulamaya, Kamyonculardan Tepki:

“YÜK DEĞİL, DERT TAŞIYORUZ.”  

Karayollarında, 2020 ile birlikte uygulanmaya başlanan, dijital ortamın getireceği yükler,  taşıyıcı esnafı arasında tedirginlik yaratmaya başladı.

2019 yılının sonuna kadar, manuel olarak uygulanmakta olan belge, E fatura, benzeri tüm işlemlerin bu yılın başından itibaren dijital olarak uygulanmaya başlamasına “İLK TEPKİ” Pozantı Kamyoncular ve Motorlu Kooperatifi Üyelerinden geldi.

YAĞMUR ALTINDA

Motorlu Taşıyıcılar ve Kamyoncular Kooperatifinin araç sahipleri ve sürücülerinden oluşan, kalabalık bir gurup, D/750 Karayolu üzerinde, Kooperatif binası önüne çektikleri araçlarına, astıkları döviz ve pankartlarla, bu yeni uygulamaya karşı ilk tepkilerini, yağan yağmur altında dile getirdiler. Kooperatif Başkan Özgür Gören’nin, girişimleri ile düzenlenen, tepki ve açık hava basın toplantısında, Kooperatif Üyeleri dert küpü haline geldiklerini, her geçen gün artan maliyetlerin yanı sıra, bürokratik işlemlerin dijitalleştirilmesinin de, kendilerini adeta çıkmaza soktuğunu belirttiler.

DİJİTAL ZORLUK

Başkan Özgür Gören, kooperatif üyelerinden oluşan kalabalığa hitaben yaptığı basın toplantısında, aşağıdaki görüşlere yer verdi:

“Saygıdeğer meslektaşlarım. Emniyet ve Basın Mensubu Arkadaşlar hepiniz hoş geldiniz. Ekmeğini, gece -gündüz, yağmur- çamur demeden, karlı- buzlu yollarda giderek kazanan,  kamyoncu kardeşlerim. Biz burada, ne devletimizin, ne de kanunlarımızın karşısında değiliz. Pozantı Taşıyıcılar Kooperatifine yakışan bir şekilde, bildirimizi okuyup, sorunlarımızı dile getiriyoruz. Konvoy, benzeri hareketler ve taşkınlıklarda bulunmayalım. Bugüne kadar, hep devletimizin ve kanunlarımızın yanında olduk. Bugüne kadar, kamyoncu esnafı hiçbir zaman, eylem -boykot ve benzeri gösterilerde bulunmamıştır. 

OLUŞTURULMADAN

Ancak, 2020 yılında alt yapısı oluşturulmadan, uygulamaya geçirilen son taşıma kanunları, bizi  zor durumda bırakmaktadır. Dijital takoğraf, yük bildirimi,  e- arşiv, e- fatura gibi yasal zorunlukların, günümüz şartlarında uygulanabilmesi, nerede ise imkansızdır. Akıllı telefon kullanmamakta bile zorlanan arkadaşlarımızın, bu uygulamaları yapması imkansızdır.

24 saat içinde, 9 saat araç kullanıp, 12-13 saat bekleyecek, ne uygun parklar, nede dinlenme tesisleri yoktur. Çoğu tesislerde, meslektaşlarımızın birkaç saat uyumasına bile, müsaade edilmemektedir. Bu şartlar düşünüldüğünde, bu kanunların tekrar gözden geçirilerek, düzenlenmesi ve tüm kamyoncu meslektaşlarımızın adına, sesimizi duyurabilmek için, bu bildiriyi hazırlamış bulunmaktayız. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Ulaştırma Bakanımızın, bu sesimize kulak vermesini  rica ediyoruz.” dedi.  

 HAREKETLİLİK

Başkan Özgür Gören’nin, bu bildiriyi okuması sonrası üyelerden bazı isimler, sorunların bununla da bitmediğini, pek çok konuda  üzerlerine yüklenen dijital ortam verilerinin, kendilerini  çok zor duruma soktuğunu belirterek, diğer isteklerini şöyle sıraladılar:

“Kooperatifimize, Ton -Km uygulaması yapılmıyor. Taban -Tavan fiyat farkı yok. Taksilerde uygulanmakta olan taksimetre uygulaması bizde yok. Vergi indirimi yok. Akaryakıt indirimi yok

Bazı büyük taşıma kooperatifleri, sahte gemi isimlerine, mal taşıyormuş gibi, indirimli akaryakıt almaktadırlar. Ayrıca, yurt içinde taşımacılık yapan C-1 Belgelerinin, uygulanmasında büyük aksaklıklar var.  Sadece yurtdışına taşımacılık yapması gereken K/1 belgesi ile, yurtiçi taşımacılık yapılıyor, kontroller yetersiz. Diğer bütün kuruluşların bağlı olduğu, sivil toplum örgütleri  ile önemli bir güç oluştururken, biz Pozantı Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi  olarak, bağlı bulunduğumuz en üst kuruluşun, temsilcilerini ise,  ne tanıyor, ne de biliyoruz? Tonaj ayarlamasında tolerans tanınmıyor. Pozantı içerisinde park alanımızın en kısa zamanda faaliyete geçirilmesi de çok önemli olacaktır” dediler. Basın toplantısı daha sonra, karşılıklı istişareler ve ortak tepkilerini dile getirmeleri ile, son buldu.

Taşıyıcılar Kooperatifinin araçlarına astıkları tepki pankartlarından en dikkat çekeni ise, “ YÜK DEĞİL DERT TAŞIYORUZ” şeklinde olanı idi. Basın toplantısına, CHP Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu ile CHP’li Meclis Üyelerinden ve aynı zamanda, Kooperatifin Kurullarında görevli Nuri Akkaya da, katılarak destek verdiler. ( Özel Haber: Tamer ÜNAL)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER