1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

KAROT NASIL SONUÇLANDI?

KAROT NASIL SONUÇLANDI?
Bu haber 12 Haziran 2023 - 10:30 'de eklendi ve 420 views kez görüntülendi.

KAROT NASIL SONUÇLANDI?

Şubat depremi sırasında, Pozantı Hal Binası da sallandı. Ancak, herhangi bir hasar meydana gelmedi. Pozantı Hal Binasının bazı yerlerinde görülen duvar çatlakları, yeni değil. Yıllardan beri aynı konumdadır.

2002 YILI

2002 yılında, Adana Bayındırlık İl Müdürlüğünden gelen bir teknik ekip, Hal Binasında incelemeler yaptı. Binanın sağa kayarak, tehlike arz ettiği  şeklinde bir rapor düzenledi. Dönemin Belediye Başkanı Yılmaz Doğan’da, bu rapor üzerine Hal Binasında bulanan toplantı ve Düğün Salonunu, “Ben risk alamam” şeklindeki açıklaması sonrası, toplumsal faaliyetlere kapattı.  

2009 YILI

2009 yılında Belediye Başkanı seçilen Mustafa Çay, 2010 yılında  Hal Binasını, çürük olduğu gerekçesi ile yıkmak istedi. Dönemin Belediye Meclis Üyesi ve aynı zamanda Pozantı Esnaf ve Sanatkarlar Odasının efsane Başkanı Merhum Tahsin Güler “  Ben esnafımızı sokağa terk ettirmem” şeklinde karşı çıktı.  Gazetemizin yine o tarihlerde verdiği yayın desteği ile, Belediye Meclisindeki mücadelesi sonrasında Başkan Çay bu kararını uygulayamadı. Esnafın maddi desteği ile küçük tadilatlar yaptı. Böylece esnaf içinde bulunduğumuz 2023 yılına kadar  kiracı olarak oturmaya devam ediyor.

DEPREM

Ülkemizi yasa boğan Şubat depreminde, Pozantı Hal Binası sallanmış, ancak yeni bir hasar oluşmamıştı. Belediye Başkanı Mustafa Çay, deprem sonrası  beklenmedik bir girişim başlattı. Hal Binası ve Belediye Pasajındaki  duvar çatlaklarını bahane ederek, bu iki yerde Belediye Ekiplerince inceleme yaptırdı.

Özellikle Hal Binasını yıkma kararında olduğunu, çevresini ile paylaşmaya devam etti. Bu arada, deprem bölgesindeki incelemelerden dönmekte olan, Hemşerimiz Prof. Dr. Hasan Yıldırım, İstanbul’a dönüşü sırasında Pozantı’ya uğradı. Başkan Çay’ın ricası ile, elindeki teknik ekipmanlarla, Hal Binasının bazı kirişlerinde  inceleme yaptı. Hal Binasının kirişlerinde, herhangi bir tehlike riski olmadığını çevresi paylaştığı iddiaları da, kamuoyunda uzun süre konuşulmaya devam edildi.   

KAROT

Belediye Başkanı Mustafa Çay,  Belediye Pasajı ve Hal Binası ile ilgili  bir başka hamle daha  yaptı. Özel bir teknik firma ile anlaştı. Belediye  Pasajı ve Hal binasınından karot örnekleri aldırdı. Ve bunun içinde, ilgili firmaya 170 Bin Lira ödediğini de çevresi ile paylaştığı iddiaları da Pozantı da gündem olmayı sürdürüyor.

NEDEN ŞİMDİ?

İki Buçuk dönemlik Belediye Başkanlığını sürdürmekte olan, Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, yıllarca başkanlık koltuğunda oturmasına rağmen, özellikle  hal binası ile ilgili yıkım kararını uygulaya bilmek için, harekete geçmiş olması, sadece bu binada kiracı konumunda olanların değil, Pozantı  Halkının ve Esnafının da büyük ölçüde dikkatini çekti. Yıllar sonra neden böyle bir karar alma gereği duyduğuna ise, vatandaşların bir anlam veremedikleri  de, konuşulan iddialar arasında yer alıyor.

GARANTİSİ YOK

Bilindiği gibi, 2024 yerel seçimlerine 10 ay kaldı. Siyasetin tartışılmaz bir gerçeği vardır. Makam sahibi siyasetçilerin, aynı yere tekrar aday gösterilip gösterilmeyeceği, Genel Başkan ve Genel Merkezlerce belirlenir. Bunun dışında, hiçbir siyasetçinin mevcut konumunu devam ettireceğine ilişkin, asla bir garantisi yoktur. Zaten olamazda.  Bunun örnekleri, çok sıkça yaşanmakta olup yaşanmaya devam edecektir.

GİDER AYAK

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ında, diğer siyasiler gibi,  2024 yerel seçimlerinde Belediye Başkan Adayı olarak gösterilip gösterilmeyeceği  belli değildir. Durum böyle iken, Başkan Çay’ın yerel seçimlere giderayak, Hal Binası ile ilgili yıkım kararı konusundaki ısrarı da, soru işaretlerini beraberinde getirmektedir. 

SONUÇ  NE OLDU?

Kaldı’ki alınan karot örnekleri ile ilgili olarak, kendisi henüz bir açıklama yapmamıştır. Yıkım kararı konusunda yetki ise, sadece kendi inisiyatifinde değildir. Belediye Meclis Üyelerinin de onayını gerektirir.  İki buçuk dönemlik Belediye Başkanlığını  sürdürmekte olan Başkan  Çay, en  rahat ve en az muhalefetsiz Başkanlık dönemini,  2019 seçimleri ile devam ettirmektedir.   Pozantı Halkının  haklarını korumak için seçilmiş bulunan, 15 Meclis Üyesinin tamamının  Başkan Çay’ın, yıkım kararına karşı çıkacağını düşünemiyoruz.  Zaman- zaman takip ettiğimiz Belediye Meclis toplantılarında, Başkan Çay’ın  Meclis Üyelerini ikna etmesi konusundaki konuşmasına da şahit olmamız, bizim bu konudaki düşüncelerimizi doğruluyor.

SORUMLU

Bir diğer önemli konu ise, bizzat kendi itirafı ile Belediye ve Hal Binası esnaflarından  bazılarının, kiralarını uzun süredir ödemedikleri, kendisinin ise bir Belediye Başkanı olarak bu konuda sonuç alıcı bir girişimde bulunmuyor olmasıdır.  Pozantı Halkının malı ve tüyü bitmemiş yetimin hakkı bulunan, kamusal alan kiralarını neden tahsil etmediğini, Başkan Çay Pozantı  Halkı ile paylaşmak zorundadır. Her iki pasajda Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın kendi gayri menkulü değildir. Kendisi bu kiraları tahsil etmemekle, yasalar karşısında sorumlu duruma düşmektedir.  

KİRACIYIZ…

Gazetemizin de, bir odasında  oturduğu, Hal Binasının kirasını, bir kiracı olarak biz  kuruşuna kadar ödemeye devam ediyoruz. Biz bu konuda biz öncelikli olarak, vicdanımıza sorumluyuz. Başkaları bize ilgilendirmiyor. Kendisi yasa dışı bir uygulama ile, Hal Binasını yıkma kararını başlatırsa,  biz hakkımızı yasalar önünde sonuna kadar  savunacağız. 

Dolayısıyla, biz bu yazıyı kendimiz için değil, meslek eteğimizin gereği ve toplumun menfaati için yazamaya devam edeceğiz. Kamuoyu da bunu böyle bilsin. Bu iki pasajda kiracı olarak oturanların ise, tepkisiz kalıyor olmaları da ayrıca  kendileri açısından son derece düşündürücüdür. Başkan Çay alınan karot örneklerinin sonucunu da,  kamuoyu ile paylaşmak zorundadır. ( Yorum Tamer Ünal)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER