1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

KAYMAKAM SARIDOĞAN: “ CUMHURİYET VAZGEÇİLMEZ BİR MİRASTIR”

KAYMAKAM SARIDOĞAN: “ CUMHURİYET VAZGEÇİLMEZ BİR MİRASTIR”
Bu haber 04 Kasım 2019 - 8:51 'de eklendi ve 624 views kez görüntülendi.
  1. Yıl Dönümünü Coşku ve Heyecanla Kutladık.

KAYMAKAM SARIDOĞAN: “ CUMHURİYET VAZGEÇİLMEZ BİR MİRASTIR”

Cumhuriyetin İlanının 96. Yıl Dönümü, tüm yurtta olduğu gibi Pozantı’da da, her geçen yıl artan  kalabalık katılımların eşliğinde büyük bir coşku ile kutlandı. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, en büyük eserim dediği “ Cumhuriyetimizin” İlanın 96. Yıl dönümü dolayısıyla törenler, 28 Ekim 2019 Pazartesi gün saat 11.00’de Atatürk Anıtı önünde başladı.

TÖREN

Kaymakam Muammer Sarıdoğan ve Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın Çelenklerini koyması. Sonrası, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde Şanlı Bayrağımız göndere çekildi. Buradaki törenlere siyasi parti temsilcileri, Belediye Meclis Üyelerinden bazıları ve sivil toplum örgütü ve. kamu kurum ve kuruluş  temsilcileri ile, vatandaşlar katıldılar. Devamında, Kaymakam Muammer Sarıdoğan, Belediye Başkanı Mustafa Çay, Emniyet Müdür Vekili Fatih Uyguralp, İlçe Jandarma Komutanı Satılmış Çal ve Esnaf Odası Başkanı Yunus Aytekin esnafları dolaşarak, Türk Bayrağı hediye ettiler.Törenin ilk günkü bölümü burada sonlandı.

İKİNCİ GÜN

29 Ekim Salı günü kutlamalar da ise, Kaymakam Muammer Sarıdoğan makamında, Belediye Başkanı Mustafa Çay ile birlikte,  tebrikleri kabul ettiler. Sonrasında,  Atatürk Kültür Merkezi Önündeki tören alanına geçildi. Burada, Kaymakam ve Belediye Başkanı halkı selamladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

KONUŞMA

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Kaymakam  Muammer Sarıdoğan, yaptı. Özetle, şu görüşlere yer verdi:

“  Cumhuriyetimizin ve geleceğimizin teminatı sevgili öğrencilerimiz ve Öğretmenlerimiz. Yanı sıra,  bizlerin huzur ve güvenliği için, cansiperane çalışan güvenlik güçlerimiz. Her zaman halkımızın; doğru bilgi almasını sağlayan, basınımızın değerli temsilcileri. Kendilerine hizmet etmekten, son derece onur duyduğum kıymetli Pozantılı hemşehrilerim. Milletimizin yeniden doğuş destanının eseri olan, Cumhuriyetimizin 96. Yılını kutlamanın onur ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz.

Değerli Pozantılılar,

Sadece ve sadece, milletine güvenerek yola çıkan, Gazi Mustafa Kemal’in, 19 Mayıs 1919’da Samsuna çıkışıyla başlayan, 23 Nisan 1920’de, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının ve Ulusal Kurtuluş Savaşının kazanılmasıyla süregelen süreç, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetin ilanındaki önemli gelişmeler olmuştur. Atatürk’ün; “Türk milletinin karakterine en uygun olan idare Cumhuriyet idaresidir” diyerek, ilan ettiği Cumhuriyet, Türk milletine bırakılmış, en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir.

Kıymetli hemşehrilerim,

Bilge Kağan’ın Orhun yazıtlarında dediği gibi; “Milletimiz yaşasın, ili ve töresi bozulmasın diye gece uyumadan, gündüz yorulmadan çalışmak…” hesapsızca, şuurla şühedadan ilham alarak koşmak mecburiyetimizdir. Başka da çaremiz yoktur…Yaptıklarımızı yeterli görmeyerek, daha çok mücadele etmeye, İlçemizi her alanda geliştirmeye gayret etmeliyiz. Eğitimde, sağlıkta, kültür ve sporda, din, inanç ve ahlakta, tarım ve ormanda, ticarette, ekonomide, sosyal güvenlikte, her türlü ulaşım ve bayındırlık hizmetlerinde, emniyette, belediye hizmetlerinde, kısacası, her türlü kamu ve özel sektör hizmetlerinin üretilmesinde, bütün ilgili birimlerin devlet kaynaklarını etkin bir şekilde kullanarak, vatandaşlarımıza hizmet sunumunda azami gayreti, hep birlikte göstermeliyiz.

Sevgili gençlerimiz,

Her alanda gelişmiş, üretken, zengin, demokrat ve modern Türkiye, en büyük idealimiz olmaya devam edecektir. Yeter ki gücümüzün, potansiyelimizin, kapasitemizin farkında olarak, derslerimize daha çok çalışalım. Hepinizin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum, Bu mutlu günü; önce bize hediye, sonra da emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, Anadolu topraklarını bize vatan yapan ve milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün kahramanlarımızı, bütün şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor; Suriye sınırında topraklarımızın güvenliği için Barış Pınarı Harekatını icra eden Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Emniyet güçlerimize Allah’tan muvaffakiyetler diliyor; hepinize sevgi, saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum.

RESMİGEÇİŞ

Atatürk Kültür Merkezi alanı önünde yapılan törene, protokol mensupları, siyasi parti temsilcileri, bazı meclis üyeleri, kalabalık bir vatandaş topluluğu ile, 29 Ekime coşku katan öğrenci ve eğitimcilerin gösterileri,  büyük bir taktirle izlendi. Geçmiş yıllara göre, daha kalabalık ve coşkulu geçen Cumhuriyet  Bayramı kutlamalarında, öğrenciler tarafından  şiirler okundu. Gösteriler yapıldı. Resim, şiir ve kompozisyon dallarında düzenlenen yarışmalarda, dereceye giren öğrencilere, hediyeleri verildi. Tören geçişi ile son bulan kutlamalarda, Pozantı Türk Bayrakları ile süslendi.  Gün, CHP’nin bayrak dağıtımının yanı sıra,  Büyükşehir Belediyesinin hazırlamış olduğu, Atatürk baskılı tişört dağıtımı ve ardından,  geçit resmi ile sonlandı. ( Haber ve Fotoğraflar: Hayriye Eroğlu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER