1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

KAYMAKAM SARIDOĞAN : REHAVETE KAPILMAYALIM

KAYMAKAM  SARIDOĞAN :  REHAVETE KAPILMAYALIM
Bu haber 04 Mayıs 2020 - 12:25 'de eklendi ve 888 views kez görüntülendi.

Aile Bakanlığından “DESTEĞE DEVAM”

KAYMAKAM  SARIDOĞAN :  REHAVETE KAPILMAYALIM

Pozantı Kaymakamlığı, corona virüs mücadelesini, aralıksız ve de artırarak sürdürüyor. Kaymakam Muammer Sarıdoğan, tüm çalışmaları zaman sınırı tanımadan, bizzat yerinde takip ediyor. Gelişmeler ve olası aksamalarla ilgili olarak da, her an “TEYYAKUZ” durumunda bulunuyor.

 ANONSLAR SIKLAŞTIRILDI.

Kaymakamlıkça, Belediye hoparlöründen yaptırılan anonslarda, belirtilen yaş guruplarındaki vatandaşların, sokağa çıkamaması uyarısı, günde dört- beş defa tekrarlanarak, virüs tehlikesi vatandaşlara  sık- sık hatırlatılıyor.

ÜRETİME “DUR” YOK

Pozantı Kaymakamı Muammer Sarıdoğan, virüs mücadelesi çerçevesinde, yaptıkları çalışmalarla ilgili olarak, gazetemize yaptığı açıklamayla, aşağıdaki görüşleri kamuoyuyla paylaştı:

“Öncelikli olarak, maske üretiminde hız kesilmiyor. Pozantı’da, maske ihtiyacı olup da alamayana, henüz rastlamadık.  İlçe Milli Eğitim ve Halk Eğitim Müdürlükleri, bu çalışmaların adeta öncüsü konumundalar. Türkan- İrfan Akün Çok Programlı Lisemizde, öğrencilerin sosyal mesafe kuralı çerçevesin de, diktikleri maskelerin yanı sıra,  Halk Eğitim Merkezinde de maske ve  koruyucu sağlık tulumu üretimi, aralıksız sürüyor. Bu malzemeler, dezenfektan yapanların yanı sıra, sağlık kuruluşlarımıza  ve vatandaşlarımız esnaflarımıza, devamlı ulaştırılmaktadır.

İZİN BELGESİ

Kaymakam Muammer Sarıdoğan, acil olarak, şehirler arası yolculuğa gereksinim duyanlara da, izin belgelerini İlçe Emniyet Müdürlüğü aracılığı ile, verilmeye devam olunduğunu söyledi.

Ayrıca, ekim- dikim mevsimi dolayısıyla, kırsal kesimlerde sokağa çıkamama sınırlaması getirilen vatandaşlara, muhtarlıklar aracılığı ile, izin belgeleri verildiğini bunun yanı sıra, güvenlik güçlerinin de,  Pozantı’ya  giriş -çıkışlarla ilgili merkez ve kırsal mahallerde de, sokağa çıkamama uyarısına, riayet etmeyenlerle ilgili olarak, idari işlemlerin uygulanmakta olduğunu ifade etti.  

KOLİ DESTEĞİ

Pozantı Kaymakam Muammer Sarıdoğan, ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilmekte olan, gıda  kolisi dağıtımına, Pozantı’lı bazı hayırseverlerin desteğini ise, şöyle değerlendirdi:

“Öncelikli olarak,  bu hassasiyetlerinden dolayı, hayırsever vatandaşlara teşekkür ediyorum. Bize yaptıkları başvurularda, güçleri oranında maddi destek sağlamaları, birlik ve beraberliğimiz açısından da,  çok önemli bir tutum olmaktadır. Bu desteğin, giderek artmakta olması ise, vatandaşlık duygularımızın, her geçen gün daha da  yükseldiğini ve yüceldiğini görmenin gururunu, kendileri ile birlikte yaşıyorum. Bu desteklerinde dolayı da, kolisi yardımı alan vatandaşlarımız adına, kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

MADDİ DESTEĞE DEVAM

Kaymakam Muammer Sarıdoğan,  Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü aracılığı ile, ihtiyaç sahibi vatandaşlara başlatılan maddi desteğin sürdürülmekte olduğunu belirterek, şu açıklamayı yaptı:

“İlgili Genel Müdürlüğümüz, yaptıkları titiz inceleme sonrası, Pozantı da maddi desteğe ihtiyacı olduğu belirlenen, 813 aileye 1.000 TL’lik destek verdi. Sonrasında, ise ikinci parti olarak, 983 aileye para desteğini devam ettirdi. Üçüncü bölüm ödemler içinde, yine ilgili Genel Müdürlüğümüz araştırmalarını sürdürmekte olup, maddi destek programını devam ettireceklerdir.  Bu katkı ile devletimizin, milletimizin yanında olduğu bilinci ve şuuru her geçen gün artmakta olup, bu tutum vatandaşlarımız tarafından da, büyük takdirle karşılanmaktadır” dedi

VEFA GURUBU

Kaymakam Sarıdoğan, Vefa Sosyal Destek Ekibinin, bağış ve sosyal yardımların alınması ve dağıtılması konusundaki  çalışmaları takdirle karşılandığını, belirtilen yaş gurubunda olan vatandaşlarımızın, sokağa çıkamamalarından dolayı ihtiyaç duydukları,  gıda maddeleri başta olmak üzere, diğer istediklerini de, bizzat evlerine kadar götürdüklerini belirtti.

REHAVETE KAPILMAYALIM

Kaymakam  Muammer Sarıdoğan, virüs salgını tehlikesinin henüz geçmediğini,  vatandaşlarımızın  bu  bu bilinçle hareket ederek, rehavete kapılmamaları gerektiğini belirtti ve bu konuda şu görüşlere yer verdi:

“Maskesiz asla sokağa çıkmayalım. Sosyal mesafe kurallarına mutlaka riayet edelim. Pazar ve marketlere sıralama usulü ile, aralıklı olarak girelim. Temizlik kurallarına mutlaka uyalım.  Dezenfektana olan, ilgimizi ve alışkanlığımızı aksatmayalım. Olası. Bir rahatsızlık durumunda,  en yakın sağlık kuruluşuna müracaat edelim. Virüs kontrolü yaptıralım. Gerekli tedbirleri alalım.  Ne kendimizi riske edelim, ne de çevremize corona virüs yayılım” dedi.  Özel Haber Tamer Ünal)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER