1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

KEMAL ÖNAL:” GIDA KRİZİ DÜNYANIN KAPISINI ÇALIYOR”

KEMAL ÖNAL:” GIDA KRİZİ  DÜNYANIN KAPISINI ÇALIYOR”
Bu haber 28 Mart 2022 - 11:20 'de eklendi ve 1.189 views kez görüntülendi.

Pozantı Kaymakamlığına Dilekçe Verdi.

KEMAL ÖNAL:” GIDA KRİZİ DÜNYANIN KAPISINI ÇALIYOR”  

Eğitimci – araştırmacı emekli öğretmen Kemal Önal, giderek artmakta olan, gıda kriziyle ilgili olarak, çeşitli kaynaklardan derlediği önerileri içeren bir raporu, Pozantı Kaymakamlığına verdi.

RAPOR

Önal’ın, 10 öneriden oluşan raporu özetle şöyle:

“Türkiye ve Dünya, zor bir dönemden geçiyor. Ekonomik, iklim, enerji ve gıda krizi,  kısa adı FAO olan, Dünya Tarım ve Gıda örgütünün raporuna göre önlem alınmazsa, dünyada kıtlık ve açlık yaşanacak olup, Pozantı da alınması  gereken tedbirler, aşağıdaki şekildedir:

 EĞİTİM

“Çiftçilere eğitim merkezi açılarak, gıda üretimi konusunda bilgilendirme kurslarının verilmesi, tarım ve meslek lisesinin açılması, çiftçi tarım kooperatiflerinin kurulması, öğrencilere tarım, hayvancılık ve zirai derslerinin verilmesi önemli olup, gıda tasarrufu konusunda, eğitici tedbirlerin alınması önemlidir.

ÜRETEN TOPLUM

Yaşam tarzımızın tüketen değil, üreten toplum haline getirilmesi için, yayın organlarıyla işbirliği yapılması, gereksiz ve zararlı tüketimin azaltılarak, öz kaynaklara dönülmesi gerekir.  Muhtarlar aracılığı ile de, kırsal kesimlerde üretimin desteklenmesi konusunda, devlet ve belediyeler aracılığıyla çalışmalar yapılması önemlidir.

Bu konuda, tavsiye edilen en önemli yayanlardan birisi, tarım uzmanlarından gazeteci Ali Ekber Yıldırım’ın, tarım ve gıda konusundaki kitabının,  toplumla paylaşılması konusunda  öncülük yapılması, yerinde bir karar olacaktır. Halk eğitim merkezleri aracılığı ile vatandaşların, tüketen değil, üreten toplum  olma konusunda bilgilendirilmesi de şarttır.

Bu konuda kısa adı UNESCO olan, Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü,  yine aynı şekilde kısa adı WHO olan, Dünya Sağlık Örgütü, ve  kısa adı  FAO olan Gıda ve Tarım Örgütü, Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu ile, İLO  Uluslararası Çalışma Örgütü yayınlarının, okullarda  ders olarak  gösterilmesi, neslimizi gelecek için bilgili bir birey kılar.  Ve gıda tüketimi konusunda da, küçük yaşatan itibaren eğitilmiş olurlar.  ( Haber: Sinem Başaran)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER