1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

KEMAL ÖNAL’DAN “ KADINA ŞİDDETİN ÖNLENMESİYLE” İLGİLİ AÇIKLAMALAR

KEMAL ÖNAL’DAN “ KADINA  ŞİDDETİN ÖNLENMESİYLE” İLGİLİ AÇIKLAMALAR
Bu haber 15 Kasım 2021 - 9:56 'de eklendi ve 472 views kez görüntülendi.

KEMAL ÖNAL’DAN “ KADINA  ŞİDDETİN

ÖNLENMESİYLE” İLGİLİ AÇIKLAMALAR

Günümüzde, her geçen gün artan “Kadına Şiddet” konusunda acil ve önemli kararlar alınmasının zamanı, giderek geçiyor. Bu konuda, etkin ve yasal düzenlemelerin çok kısa sürede alınmıyor olması, toplum tarafından da üzüntü ile karşılanıyor.

Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesi olarak, kadına şiddet konusundaki, önleyici tedbirlerin, biran önce alınması konusundaki yayınlarımızı, aralıksız sürdürmeye devam edeceğiz.

Bu konuyla ilgili olarak, önemli çalışmalar yapmakta olan, Almanya’da yaklaşık 30 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra, emekli olarak yurda ve memleketi olan Pozantı’ya dönüş yapan Kemal Önal’ın, okuduğu binlerce kitaplardan derlediği, toplum için faydalı olan görüş ve önerilerini kapsayan ve Adalet Bakanlığına  gönderdiği yazılar dan biri olan, “Kadın cinayetlerinin ve suç olaylarının, Eğitimle ve Ekonomiyle önlenmesi” başlıklı derlemesini, aşağıdaki şekli ile paylaşıyoruz:  

“1-EĞİTİMİN ÖNEMİ: Eğitim bilgilendirir. Bilinçlendirir. Öğrenilenleri günlük hayatta uygulattırır. Suçu önleme konusunda yazılmış kitapların, tanıtımı için Milli Eğitim, Diyanet, TRT ve Medya işbirliği yapılır. Bu konuyla ilgili kitaplar, okullar camiiler, kafeler ve TRT aracılığı ile tanıtılır.

 2- EKONOMİNİN ÖNEMİ: Bir insanın suç işlememesi için, temel yaşam ihtiyaçlarına, sahip olması gerekir.  Bu ihtiyaçlarını temin etmesinde, vatandaşına yardımcı olan Devlet, sosyal Devlettir.  Devlet, ne kadar sosyal olursa suç olayları da, o kadar az olur. 

3- DİYANETİN ÖNEMİ: Hz. Muhammed, “ Bir insanı öldüren, bütün insanlığı öldürmüş, bir insanı kurtaran, bütün insanlığı kurtarmış sayılır.” der. Diyanetin vaazlarında, insan hayatının önemine, insan- hayvan- doğa sevgisine ağırlık vermesi önemlidir. 

4- ANNELERİN EĞİTİMİ: Anne tarafından, psikolojik olarak sağlıklı yetiştirilen bir çocuk, suç işlemez. Bu konuda annelere, Sait Çamlıca’nın “Çocuk Eğitiminde 33 Hata” adlı kitap tavsiye edilir. Benzeri kitaplarda, yol gösterici olurlar.  

5- İNSAN HAKLARI :  Her Vatandaşın öğrenmesi gereken önemli bir yaşam şeklidir.  Özellikle, 3. Madde ki yaşamak, özgürlük ve can güvenliği, herkesin hakkıdır. Merhum Yazar Duygu Asena’nın, “ Kadının Adı Yok” isimli kitabında, cinsel, psikolojik ve şiddet gören kadınların, hayatı adeta  bir ders niteliğinde, okunması gereken önemli bir yazılı yapıttır.  

6- KİTAPLARIN ÖNEMİ : Suç olaylarının önlenmesi için, eğitici kitaplar, karikatürler, özlü sözler ve fotoğraflardan faydalanabilir. Bu konuda yazılmış,  Türk ve dünya klasiklerinin tanıtımı TV’de, Okullarda ve Camilerde vatandaşla paylaşıla bilinir. Ayrıca, şehirlerimiz de de insan hakları parkları açılabilir.

7- MEDYANIN ÖNEMİ:  Kadına şiddet konusunun önlenmesi  ile ilgili tedbirlerin, medya aracılığı ile, topluma yansıtılması çok önemlidir.

8- KİTAP TAVSİYELERİ:  Bir kitap bir toplumun hayatını değiştirebilir. Bunlardan bazıları ise,  Duygu Asena’ının “ Kadının Adı Yok,  Dostoveski’nin  Karamazov Kardeşler, Dalai Lama’nın Yürekten Gelen Öğütler,  kitapları yol gösterici birer eserdir.  

Albert Einstein’inin, “Kötülükleri yok etmenin tek yolu, sosyalist bir ekonominin ve toplumsal amaçlara odaklanan, bir eğitim sisteminin kurulmasını” önerir.  

Türkiye’nin, eğitimdeki ve ekonomideki sorunları çözülürse, kadın cinayetleri ve suç olayları da önlenir. Ben bu derlediğim bilgileri, toplumla paylaşabilmek için de, ücretsiz danışmalık yapmaya hazırım” şeklinde açıklamada bulundu. ( Haber: Tamer ÜNAL)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER