1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

KEPLER HAVAYA ATILDI.

KEPLER HAVAYA ATILDI.
Bu haber 07 Temmuz 2019 - 14:56 'de eklendi ve 900 views kez görüntülendi.

Yüksek Okulun Dokuzuncu Mezuniyet Töreni Yapıldı.

KEPLER HAVAYA ATILDI.

Pozantı’da, 2009 yılından itibaren önce iki bölüm, sonrasında ise dört bölüm olarak eğitime başlayan, Meslek Yüksek Okulunun, “10. Kuruluş yılında, 9.Mezuniyet” töreni yapıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan diploma töreni, konuşmalarla devam etti.Pozantı Kaymakamı Muammer Sarıdoğan, Belediye Başkanı Mustafa Çay, Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Elekçioğlu, Yüksek Okul Müdürü Prof. Dr. Semih Tangolar, Milli Eğitim Müdürü Hüdaverdi Yıldız, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Uyguralp Garnizon Komutanı İsmail Deniz törende hazır bulundular. 2018- 2019 Eğitim yılına, kendi binasında başlayan, akademik ve fiziki eksikliği bulunmayan, Pozantı Meslek Yüksek Okulu, Çukurova Üniversitesine bağlı olarak, eğitimini sürdürmektedir. Eğitime sekiz yıl süre ile, iki ayrı binada, dört bölüm halinde devam eden, Meslek Yüksek Okulunun, tüm birimlerinin beş katlı binada, toparlanmış olması,   önemli bir gelişimi de başlattı. Ancak, başlangıcından günümüze kadar devam etmekte olan, yurt sorunu Yüksek Okulun tek ve en büyük eksikliği olmayı sürdürmekte olup, öğrencilerin önemli bir bölümü, bu nedenle   kayıtlarını dondurmayı tercih ediyorlar.

KONUŞMALAR

Meslek Yüksek Okulunun mezuniyet töreninde sırasıyla, okul birincisi Seyhan Dayan, mezuniyet kütüğüne adını çakması sonrası yaptığı konuşmada akademik personele ve yöneticilere teşekkür etti. Kendilerini, hayata hazırlama konusunda gösterdikleri destek ve verdikleri özveriyi hiç bir zaman unutamayacaklarını dile getirdi.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, muasır dünya hedefine ulaşmada, belirlediği ilke ve prensipler doğrultusunda, üzerlerine düşecek olan her türlü görev ve sorumluluğa hazır olduklarını belirtti.

TANGOLAR

Pozantı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Semih Tangolarda, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Turizm ve Otel İşletmeciliği, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Bahçe Tarım ve Organik Programları ile, öğrencilerimiz başarılı bir eğitim sezonu sonrası, diplomalarını almaya hak kazanmışlardır. Meslek Yüksek Okulumuz, dinamik bir gelişme içerisindedir. Çok güçlü bir alt yapıya, özverili bir akademik kadroya sahip olmanın mutluluğunu, bu diploma töreninde hep birlikte yaşıyoruz. Meslek Yüksek Okulumuzun bu seviyelere gelmesinde, çok büyük katkısı olan bağlı bulunduğumuz, Çukurova Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mustafa Kibar’a, yardımcılarına, akademik personele ve yöneticilerine, teşekkür ediyorum. Gelecek yıllarda, bitki biyoteknolojisi ve laboratuvar teknikleri programının Üniversite senatosun dan geçerek Pozantı Meslek Yüksek Okula önerildiğini dile getirdi. Öğrencilere velilerine okul idareci ve yöneticileri ile Çukurova Üniversitesine teşekkür ediyorum”dedi.

Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Elekçioğlu’da, yaptığı konuşmada, Pozantı Meslek Yüksek Okulunun akademik gelişiminin çok umut verici olduğunu, 10 yıllık eğitim sezonunda toplam 535 mezun verildiğini belirterek, özetle şunları söyledi:

“Bugün aldığınız, diplomalarla edindiğiniz ünvanın ve mesleğiniz olan alanların, ülkemizin halen etkin ve ihtiyaç duyulan, meslekleri olduğunun bilincinde olun. Çukurova Üniversitesi mezunu kimliğine sahip olmanın, ayrıcalığını bir ömür boyu yaşayacağınızdan şüpheniz olmasın. Ülkemizin daha güzel günlere erişebilmesinde, sizlerin gücüne, çalışma azminize güveniyoruz. Zorlu hayat yolculuğun da, sizlerin daima yanınızda olacağımızı, desteklemeye devam edeceğimizden, şüpheniz olmasın. Mutlu bir gelecek diliyorum” dedi.

ÇAY, BAŞKANLIĞIMLA YAŞIT”

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’da yaptığı konuşmada, Pozantı Meslek Yüksek Okulunun, 2009 yılında eğitime başlamasının, kendisinin de Pozantı Belediye Başkanlığına seçilmesiyle, yaşdaş olduğunu, ve açılış kordelasını kesmekten, büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Yüksek Okulun, POZMER ile birlikte, geniş bir araştırma alanına sahip olduğunu, umut verici bir gelişme içerisinde, her türlü desteğe hazır olduğunu   belirterek, öğrencilere başarılar diledi. Akademisyenlere teşekkür etti.

SARIDOĞAN BAŞARI DİLEDİ

Mezuniyet törenin son konuşmacısı Kaymakam Muammer Sarıdoğan oldu.

Takdir ve başarı dileklerini iletti. Mücadeleye devam edilmesi gerektiğini dile getirdi. “ Sahip olduğunuz meslekte, en iyisini olun. Gelecek sizler içindir. Mücadele azminizi hiç bir zaman kaybetmeyin diyerek” sözlerini noktaladı. Sonrasında, öğrenciler okul bahçesinde keplerini havaya atarak, kazandıkları diplomanın mutluluğunu ve zevkini yaşadılar. Bu mutlu günde aileleri de, öğrencileri yalnız bırakamayarak, hatıra fotoğrafı ile günlerini ölümsüzleştirdiler.( Haber: Hayriye Eroğlu)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER