1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

Kılıçdaroğlu: Uygar dünyadan kopuş

Umut Kongresi’nde gençlerle buluşan Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürk’ü işaret edip “Farklı görüşlerimiz, inançlarımız olabilir ama ortak payda yaratalım” çağrısı yaptı.

Kılıçdaroğlu: Uygar dünyadan kopuş
Bu haber 20 Aralık 2016 - 10:31 'de eklendi ve 1.568 views kez görüntülendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin gençlik kollarına “Türkiye Peşaver’e dönerse bunun sorumlusu kimdir?” sorusunu yöneltti.

CHP Gençlik Kolları tarafından düzenlenen Umut Kongresi’ne katılan Kılıçdaroğlu, “Eğer biz bir devrimcinin bize bıraktığı bir mirasın akrasından koşuyorsak ve Türkiye’yi çağdaş uygarlığın üzerine çıkarmaya çalışıyorsak, hiçbir güç inandığımız yoldan bizi döndürmemelidir. Farklı siyasal görüşlerimiz, inançlarımız olabilir ama güçlü bir ortak payda yaratmak zorundayız” dedi.

İnönü’ye övgü

Gençlere İsmet İnönü’yü anlatan Kılıçdaroğlu, “Dünya da hiçbir lider örneği yoktur, tek başına Milli Şef iken kendi özgür iradesi ile Çankaya’dan aşağı inmemiştir. Bunu dünyada ilk gerçekleştiren kişi Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci adamı İsmet İnönü’dür. Demokrasiye âşıktır ve demokrasiyi getirmek istemiştir Türkiye’ye. Şimdi bizim ülkemizde demokrasi var mı? Demokrasinin evrensel ölçütleri vardır; medya özgürlüğü; 146 gazetecinin hapiste olduğu bir Türkiye’de demokrasiden söz edemezsiniz” ifadelerini kullandı. Salı günü TBMM’de komisyon gündemine gelecek anayasa değişikliği teklifi ile ilgili olarak da Kılıçdaroğlu, “Milli olması için 140 yıllık tarihimize uygun bir başkan olması lazım. Bir kişiye bütün ülke teslim edilmek isteniyor. Böyle bir sistem dünyada yok. ‘Türk tipi başkanlık’ diyorlar, bütün Türk tarihine bakın böyle bir sistem yok. Gayri milli bir sistemi bu topluma dayatmak istiyorlar. Bizi uygar dünyadan kopartacak bir rejim değişikliğine izin vermeyeceğiz, kararlıyız” dedi.

Devrimcinin belgesi

Gençlerden Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini okumalarını isteyen Kılıçdaroğlu, “Tarihte bir devrimcinin yazdığı en önemli belgedir. Tarihin neresine ve hangi noktasına giderseniz gidin bu belgenin önemi karşınıza çıkar. Bizi kaygılandıran, yakın tarihi bilmeyen bir kadro tarafından Türkiye’nin yönetilmesidir. Türkiye’nin Ortadoğu bataklığına sürüklenmesinin, bugün Türkiye’ye terör olarak dönmesini düşünmek zorundayız. Türkiye Peşaver’e dönerse bunun sorumlusu kimdir. 30 kişinin, 40 kişinin, 103 kişinin hayatını kaybettiği terör olaylarında sonra bir kişi ortaya çıkıp ‘bu işin sorumlusu benim’ dedi mi? Hiç demedi. Bu bizim demokrasi eksikliğimizi gösteriyor” diye konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER