1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

KILINÇKAYA: “POZANTI’LI ONAYLARSA BELEDİYE BAŞKANLIĞINA ADAYIM”

KILINÇKAYA: “POZANTI’LI ONAYLARSA  BELEDİYE BAŞKANLIĞINA ADAYIM”
Bu haber 04 Nisan 2022 - 10:06 'de eklendi ve 528 views kez görüntülendi.

8 Yıl Sonra Yeniden Seçildi

KILINÇKAYA: “POZANTI’LI ONAYLARSA  BELEDİYE BAŞKANLIĞINA ADAYIM”

Pozantı Şoförler Odasının Olağan Genel Kurulu, önceki hafta içerisinde yapıldı.  Mevcut Başkan Özcan Yıldırım’ın aday olmadığı seçime, Kurucu Başkan Mehmet Kılınçkaya ile, İş İnsanı Hasan Doğan katıldı.

Seçimler sonrası, Mehmet Kılınçkaya 8 yıl aradan sonra, Şoförler Odası Başkanlığına, 233 oyla  tekrar seçilirken, Hasan Doğan ise 163 oy aldı. Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Niyazi Göger ve Yönetim Kurulu Üyelerinin, hazır bulunduğu iki adaylı genel kurul heyecanlı geçti.

SOHBET  

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Tamer Ünal ve Sorumlu Yazıişleri Müdürü Hayriye Eroğlu, Şoförler Odası Başkanlığına tekrar seçilen Mehmet Kılınçkaya’yı, ziyaret ederek geniş kapsamlı bir sohbet yaptık.

ÜÇ KOLTUKLU BAŞKAN

Mehmet Kılınçkaya, her zaman siyasetin içerisinde olan bir isim. 2009 -2014 yılları arasında, Milliyetçi Hareket Partisinden Akçatekir Belde Belediye Başkanlığının yanı sıra, Akçatur Taşıyıcılar Kooperatifi  ve Pozantı Şoförler Odasıyla birlikte,  üç koltuklu başkan ünvanına da  sahip idi.   

Bütünşehir yasası sonrası, Akçatekir’in mahalle olma dolayısıyla, 2014 yılında Belediye  Başkanlığı seçimleri yapılmadı. Devam eden yıllar içerisinde, Akçatur Koopartifi Başkanlığının yanı sıra, Pozantı Şoförler Odası Başkanlığını da kaybeden Mehmet Kılınçkaya, yeni hedefler  ve siyasi arayışlar içerisine girdi.  Siyasette parti değişikliği ile MHP’yi bırakarak, İYİ Partiye  geçiş yaptı.   

TEKRAR ÜÇ KOLTUK

Mehmet Kılınçkaya  2015 yılında, Akçatekir Esnaf ve Sanatkaralar Kredi Kefalet Kooperatifini kurarak Başkanı oldu. Önceki aylar içerisinde de, Akçatekir Karma Sanayiciler Yapı  Kooperatifini kurarak onunda başkanı oldu. Geçtiğimiz hafta içerisinde yapılan ve kurucusu olduğu Pozantı Şoförler Odası seçimini kazanarak, tekrar üç koltuklu başkan olma ünvanını yeniden  kazandı.

AKÇATEKİR ÖNEMLİ

Pozantı Şoförler  Odası Başkanlığını, 8 yıl aradan sonra yeniden kazanan Mehmet Kılınçkaya  ile yaptığımız sohbet, Akçatekir ve Pozantı ağırlıklı olup, aşağıdaki açıklamalarda bulundu:

“ Yazın, nüfusu 250 Bini aşan Akçatekir’e,  Adana Büyükşehir Belediyesinin yapacağı yatırım ve hizmetler, hem başkan hem de partisi için çok önemlidir.  Örneklemek gerekirse, Akçatekir’in tek ana caddesi olan Toros Caddesinin, sabah- akşam  arasözle  sulanarak, tozun önlenmesinin yanı sıra, halkın ve esnafın sorunlarının dinlenmesi,  çok önemli bir siyasi bir tavır ve  yatırımdır.  

Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeydan Karalar’ın da, yaz mevsiminin tatil günlerini, Bürücek ve Akçatekir de geçirerek, vatandaşlarla bütünleşmesi de takdir edilen bir davranış olur.”  

BELEDİYE BİNASI

Akçatekir Belde Belediye Başkanlığı döneminde yaptırdığı, halen  Büyükşehir ile Pozantı Belediyesi arasında, bir türlü sahibini bulamayan Akçatekir Belediyesi Eski Binası ile ilgili olarak da, Mehmet Kılınçkaya şunları söyledi:

“Burası Büyükşehirin malıdır. Kimsede sahiplenmeye kalkmasın. Ancak, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeydan Karalar, burayı yetirince değerlendiremiyor. Burası,  yaz- kış misafirhane olabilir. Yaz süresi boyunca da, sosyal aktiviteler için, değerlendirilebilir.  Büyükşehir Belediyesinin, başta zabıta birimi olmak üzere, diğer yan kuruluşlarının da irtibat bürosu olarak, çok amaçlı bir hizmet alanı olabilir. Tabi bütün bunlar benim şahsi görüşlerimdir.”

BOZUK

Aakçatekir Belde Belediye Eski Başkanı Mehmet Kılınçkaya, Akçatekir de halen belediye hizmetlerinin, yeteri kadar yerine getirilmediğine değinerek,  bu konuda da şunları söyledi: “ mahallerin ara  yolları bozuk. Kışın çamurdan, yazın tozdan geçilmiyor. Çöpler zamanında ve yeteri kadar toplanmıyor. Esnafın derdini soran ve hakkını arayan yok. Özellikle yaz günlerinde, dışarıdan gelen  bazı satıcılar,  araçlarını Akçatekir esnafının dükkanları önüne koyarak, kargaşaya sebep oluyorlar. Bunlara da bir çözüm getiren yok.”

ALACAĞIM

Üç makamlı başkan Mehmet Kılınçkaya, kuruluşunu tamamlayıp başkanlığını da yapmakta olduğu, Akçatekir Karma Sanayiciler Sitesi Yapı Kooperatifinin, geleceği ile ilgili olarak da şunları söyledi:

“Akçatekir’in,  zanaatkar esnafı ana yol  ve yan sokaklarda bulunan iş yerlerinde, çok güç şartlar altında dağınık bir şekilde,  faaliyetlerini sürdürmektedirler.  Bu  dağınıklıktan büyük sıkıntı  çekmekte olan Akçatekir esnafını, bir çatı altında toplamak için, Akçatekir Karma Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifini kurdum. Amacım, bu konumdaki esnafları iş yeri sahibi yapmak için, gerekli girişimleri başlattım. Halen, Milli Emlak’a ait olan  geniş bir araziyi  bu Kooperatifin bünyesine katarak,  Akçatekir’i bir sanayi sitesine kavuşturacağım. Bu yolda da, elimden gelen her türlü imkanı, esnaflarımın desteği kullanacağım.”dedi.

ADAYIM

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Tamer Ünal’ın, üç ayrı Sivil Toplum Örgütü Başkanı ve İYİ Partili Mehmet Kılınçkaya’ya sorduğu bir başka soru ise, Pozantı Belediye Başkan Adaylığını düşünüp- düşünmediği şeklindeki soruya cevabı ise, aşağıdaki şekilde oldu:

“Öncelikle şunu belirtmek isterim. Başkanları bulunduğum sivil toplum kuruluşlarının, siyasete alet edilmesine karşıyım. Şoförler Odası seçimine müdahale eden bir siyasiye de, üyelerimiz oyları ile, gereken cevabı vermişlerdir.  Benim zaten oluşmuş, bir siyasi alt yapım var. Pozantı’da da çok iyi tanındığıma inanıyorum. Çünkü, ben sadece Akçatekir’e değil, Pozantı’ya da çok iyi  hizmetler vermekte olduğuma inanıyorum. Halkımız beni onaylarsa, Pozantı Belediye Başkanı Adayı olmaktan, büyük bir mutluluk duyar ve hizmetten de asla kaçmam. Zaten, bu konuda hazırlamakta olduğum projeler var.  Bunu da, yeri ve zamanı geldiğinde, Pozantı Halkıyla paylaşmaktan da, onur duyarım “dedi.

ŞOFÖRLER ODASI

Başkan Mehmet Kılınçkaya açıklamalarının son bölümünde, Başkanlığını 8 yıl aradan sonra tekrar kazandığı,  Pozantı Şoförler Odası ile ilgili olarak da, yapacağı çalışmaları aşağıdaki şekilde özetledi:

“ Ben, zaten şoförlükten yetişen bir esnafım. Emisyon ve eksoz muayene istasyonunu, Pozantı’ya getireceğim. I- Plaka konusunda gerekli çalışmaları yapacağım. Akçatekir ve Pozantı da  iş yeri sahiplerinin, araçlarını  ana caddeler üzerine park etmemeleri konusunda da, kendileriyle devamlı görüşme halinde olacağım. İyi niyet çerçevesinde, tüm  üyelerim ve  Pozantı Halkı ile sorunların çözümü konusunda, birlikte hareket edeceğim. Seçimlerde bana destek veren, veya vermeyen yanı sıra, Adana dan gelen Birlik Başkanımız Sayın Niyazi Göger ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte, kongremize katılanlara teşekkür ederim”dedi. (ÖZEL HABER TAMER ÜNAL

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER