1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

KİLİTLİ PARKE TAŞINDA DÖRDÜNCÜ SAFHA

KİLİTLİ PARKE TAŞINDA DÖRDÜNCÜ SAFHA
Bu haber 08 Kasım 2021 - 10:57 'de eklendi ve 493 views kez görüntülendi.

Yayınlarımız Sonrası Tekrar 40 Bin Metre Kareye Çıktı

KİLİTLİ PARKE TAŞINDA DÖRDÜNCÜ SAFHA

Pozantı Belediye Meclisinin dört olağan toplantısında görüşülen ve bir türlü karara bağlanamayan, kilitli parke taşı ihalesi, Meclisin Kasım ayı toplantısında, yine gündeme geldi. Belediye Başkanı Çay, bu konuyla ilgili olarak yeni ve dördüncü ve yeni bir kararını, Belediye Meclis Üyelerine yine oylayarak onaylattı.

GREYDER  HİKAYESİ

Başkan Çay, dört ay önceki meclis toplantısında, 1 Milyon 250 Bin Liralık dördüncü borçlanma yetkisini istedi.  Çay, bu paranın 1 Milyon Lirası ile yeni bir greyder alınacağını kalanının da, yine belediyenin ihtiyaç listesinde, önemli yer tutan malzemelerin, alımı için kullanacağını söyledi.

Greyder alınımına gerekçe olarak da, belediyenin elinde bulunan greyderin, artık teknik ömrünü tamamladığını, adeta çalışamaz hale geldiğini, sık -sık arıza çıkarttığın ve tamirinin de her defada, yaklaşık 15 BİN TL’yi bulduğunu, dolayısıyla da yeni bir greyderin alımının şart olduğunu belirterek, İller Bankası aracılığı ile, meclisten borçlanma yetkisi istedi. Mecliste onaylayarak kabul etti.  

TAŞ HİKAYESİ

 Başkan Çay’, bir ay  sonraki  aylık olağan meclis toplantısında, yaptığı  tatmin edici olmayan bir açıklama ile, greyder alımından vaz geçtiğini belirtti. İller Bankası aracılığı ile, belediyenin yeni bir borçlanması olarak verilecek olan, 1 Milyon 250 Bin Liralık krediyi, Boğaz Mahallerin ara sokakları başta olmak üzere, Pozantı’nın sokaklarına 40 Bin Metre Kare, Kilitli parke taşı döşenmesinde kullanacağını belirtti. Doğal olarak da Belediye Meclis Üyeleri, vatandaşların  çok önemli  ihtiyacı olan, bu isteğe karşı çıkmayarak, Çay’ın istediği yeni yetkiyi yine kendisine verdiler.  

Çay, yetki sonrasında yaptığı açıklamada, Akçatekir’in çok fazla sokağı olduğu için, kitli parke taşından döşenmeyeceğini, belediyenin imkanlarının da buna yetmeyeceğini belirtti. Meclis Üyelerinden Ahmet Sarıaslan’da, Çay’ın bu kararına ve yaptığı açıklamaya, tepkili bir şeklide cevap verdi.

YARI -YARIYA DÜŞÜŞ

Belediye Başkanı Mustafa  Çay, geçtiğimiz aylarda olağan meclis toplantısında, zamları ve fiyat artışlarını bahane  göstererek, İller Bankasınca çıkarılan 1 Milyon 250 Bin Liralık Kredi ile  40 Bin Metrekare yerine, 20 Bin Metrekare kilitli parke taşı alım ihalesi yapılacağını belirtti.  Meclis Üyelerinde bu yeni kararı ile ilgili olarak, üçüncü defa mal alım ihalesi yetkisini  Başkan Çay’a verdi.

  İHALE YAPILDI.

18 Ekim 2021 Pazartesi gün yapılan ihale ilgili olarak,  Başkan Çay  04 Kasım 2021 tarihli olağan meclis toplantısında yeni bir açıklama yaparak, kilitli parke taşı döşenmesini yeni bir mecraya taşıdı.  Yaptığı açıklamada, ihalenin şartlarına uyulması halinde, müteahhitlere 20 Bin Metrekare taşı döşenmesi için ödenecek paranın üzerine, 375 Bin TL KDV ekleneceğini, bunun da belediye bütçesini, önemli ölçüde zorlayacağını belirtti.

Kaldı ki, Çay bir Belediye Başkanı olarak, bu hesaplamayı ihale öncesi yapıp, buna göre karar vermesi gerekir idi. Ancak, bunun yapılmadığını, Çay kendi açıklaması ile bizzat ortaya koymuş oldu.

TEKRAR 40 BİNMETRE KARE

Çay’ın bu son açıklaması ile, boğaz mahalleri ağırlıklı kilitli parke taşı döşenmesinde, dördüncü safha açılmış oldu. Çay, 04 Kasım 2021 Perşembe gün yapılan oğlan meclis toplantısında yaptığı açıklamada, 18 Ekim 2021 tarihinde yapılan ihalenin, tarafınca iptal edildiğini ve yeni bir uygulamaya geçileceğini belirterek, şunları söyledi:

“Yapılan bu hizmet alma ihalesini, iptal ediyorum. Nedeni ise, bu ihale şartlarına uymamız halinde, Kilitli Parke Taşı Müteahhitlerine ödeyeceğimiz paranın üzerine, 375 BİN’TL de  KDV Vermek zorundayız. Bu da, belediye bütçesini büyük ölçüde zorlayacaktır. Bu nedenden dolayı, ben bu ihaleyi iptal ettim.

UYGUN FİYAT

Şimdi yeni bir uygulama yapacağız.  Bu defa sizden istediğim yetki, HİZMET ALIMI değil, MAL ALIMI şeklinde olacak. İller Bankası Yasası da, buna imkan tanıyor.  Böylece, 1 MİLYON 250 BİN LİRA karşılığında, 40 BİN METREKAREYİ kapsayan sokaklara, kilitli parke taşı döşeme imkanına kavuşacağız. Bu çalışmanın önemli bir bölümünü de, belediye personelimizle yapacağız. Yetişemediğimiz yerlerde ise, müteahhitler arasında yapacağımız seçimle, onlara  onlara en uygun fiyatlarla yaptıracağız.” Dedi.

SİNİRLİ CEVAP

Belediye Meclis Üyelerinden Bekir Gumru, kilitli parke taşı ihalesindeki bu değişikliklerin neden önceden düşünülmediği  şeklindeki sorusuna, Başkan Çay  biraz da sert bir üslupla cevaplayarak, özetle şunları söyledi:

“İller Bankası yasasına göre, Belediyeler direk MAL ALIM ihalesi yapamıyorlar. Yapılan hizmet alım ihalelerini, başkanlar yetkileri dahilinde iptal edip, bunu  mal alımına dönüştürerek yeni bir ihaleye gidilme yolu açılıyor.

Bizde, bu uygulamayı tatbik ederek, kilitli parke taşı mal alım yoluna gideceğiz. Böylece,  20 Bin Metrekare yerine, 40 Bin Metrekare  kilitli parke taşı alarak, sokaklara döşenmesini sağlayacağız. Biz emanet edilen parayı, son kuruşuna kadar koruruz. Bundan da hiç kimsenin şüphesi olmasın” şeklinde yüksek bir ses tonu ile, Gumru’nun sorusunu cevapladı.

YAZMIŞTIK…

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, bazı icraatları konusundaki kararsızlığına, kitlitli parke taşı ihalesi başlı başına bir örnektir.

Yukarıda da gelişmesini yazdığımız gibi, Belediye Başkanı Mustafa Çay, dört ayrı aşamadan sonra, kilitli parke taşı döşenmesindeki miktarı, 20 BİN Metrekareden tekrar 40 Bin Metrekareye çıkarmıştır.

Bu, dört ayrı tavır değişikliğinin ardında yatan gerçek ise bize göre, Başkan Çay’ın açıkladığı gibi değildir. Bilindiği gibi, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, 2014 Bütünşehir Belediye yasası sonrası, tekrar kazandığı Belediye Başkanlığı döneminde,  Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün de, kendisine verdiği sonsuz desteklere rağmen, Akçatekir başta olmak üzere,  Boğaz  Mahallerine yeterli hizmeti vermemiştir.

CEVAP

Bu hizmet eksikliğinin en büyük cevabını ise, 2019 yerel seçimlerinde, Pozantı Belediye Başkanlığına Bağımsız Aday olarak katılan, Pozantı Belediyesi Kayyım ve Eski Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal’ın, Boğaz Mahallerinden aldığı önemli oy, kendisinin bu yöredeki hizmet eksikliğinin de, seçmenin kendisine sandıktaki cevabı olmuştur.

2019 seçimlerinde de, devam ettirmekte olduğu Belediye Başkanlığı döneminde de, bu hizmet eksikliğini sürdüren Başkan Çay’ın, kilitli parke taşı ile ilgili olarak, sergilediği dört ayrı tavrın nedenlerini gelecek sayımızda, okurlarımızla paylaşacağız.  ( Yorum Haber: Tamer Ünal)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER