1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

KIRMIZI DÜDÜK’LE İKAZ

KIRMIZI DÜDÜK’LE İKAZ
Bu haber 19 Ağustos 2018 - 15:50 'de eklendi ve 704 views kez görüntülendi.

TRAFİK’DE “ÇOCUK” YETKİSİ

KIRMIZI DÜDÜK’LE İKAZ

İçişleri Bakanlığı, Kurban Bayramı’nda kazaları en aza indirmek amacıyla, ‘Bu bayram, “Ben de Trafik Polisiyim. Hatalı Sürücüye Kırmızı Düdük” kampanyası başlattı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan açıklamaya göre, Kampanya kapsamında bayram süresince, trafik ekiplerince yapılan kontroller sırasında, araçta bulunacak olan çocuklara, 100 bin kırmızı düdük, 100 bin görev kartı, 100 bin broşür, 5 bin tişört ve şapka dağıtıldı. Trafik polisi gibi görev yapacak olan çocuklar, trafik kurallarına uymayan bireyleri düdük çalarak uyardı. Bu konuda da çocuklara, nasıl davranacakları hususunda bilgiler verildi.

POZANTI’DAKİ UYGULAMA

Bakanlığın bu genelgesi doğrultusunda, Pozantı’daki uygulama bayram öncesi başlatıldı. Kaymakam Taner Tengir, Emniyet Müdürü Fatih Uyguralp ve Trafik Şubesi Personeli, geçtiğimiz hafta Cuma Namazı çıkışı, Merkez Camii önünde “KIRMIZI DÜDÜKLE” ilgili çalışmaları başlattı. Broşürler dağıtıldı.

Çocuklardan oluşan kalabalık guruba, kırmız düdükler verildi. Kendilerinin, bir trafik Polisi gibi görev yapacaklarını, aşırı sürat yapan araçların yanı sıra, trafik kurallarına uymayan araç sürücülerini de, düdük çalarak ikaz edecekleri konusunda, açıklamalarda bulunan Kaymakam Taner Tengir, şunları söyledi:

“Çocuklarımızı trafik konusunda, küçük yaşta bilinçlendirmenin yanı sıra, kendilerine özgüven kazanmaları konusunda da, bir yetkili gibi hareket edebilme imkanı verildi. Bu uygulamanın, araç sürücüleri tarafından da, takdir ve anlayış ile karşılanacağına, çocuklarımızın Kırmızı Düdüklerini çalarak, kendilerine yapacakları uyarılara, dikkat edeceklerini inanıyorum” diyerek çalışmaları başlattı. İlk olarak da, Kaymakam Taner Tengir ve İlçe Emniyet Müdürü Fatih Uyguralp, Atatürk Caddesinden geçmekte olan, araç sürücülerini durdurtarak, çalışmalarla ilgili bilgi verdiler ve ikaz da da bulunarak, Bayramlarını kutladılar.

Haber: Hayriye Eroğlu

 

 

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER