1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

KISA, İLGİNÇ VE ÖĞRETİCİ HABERLER

KISA, İLGİNÇ VE ÖĞRETİCİ HABERLER
Bu haber 24 Ağustos 2023 - 9:11 'de eklendi ve 332 views kez görüntülendi.

KISA, İLGİNÇ VE ÖĞRETİCİ HABERLER

Uzun konuşma ve uzun yazmak,  toplumların  ilgisini çekmez. Özellikle de günümüzde, hayat  şartlarının giderek ağırlaşıyor olması, insanları uzun yalnızlığa itiyor. Her geçen gün, insanlar birbirleriyle çok daha az  konuşuyorlar.  Sosyal ilişkiler azalıyor. Saygı ve  sevgi her geçen gün kayboluyor. Umursamazlık ve vurdumduymazlık ise, yine  her geçen gün daha da fazla artıyor. Bu gelişmeleri dikkate alarak, bende kısa, ilginç ve öğretici haberleri aşağıdaki şekilde değerlendirerek,  mümkün olan en kısa bir hayliyle sizlerle paylaşıyorum.

1-Çok TV izlemenin bir zararı daha ortaya çıktı. Yeni Zelanda’daki bir araştırmada, günde  iki saatten fazla TV izleyen çocukların ileri de kumar, sigara, alkol ve uyuşturucu alışkanlığı edinme olasılığının, çok daha yüksek olduğu belirlendi. Çok TV izleyen çocukların, sigara bağımlısı olma ihtimali %20, kumarbaz olma ihtimali ise %30 daha fazla.

2-Bilim insanları, Sosyal Medya Bağımlılığının yoksunluk nedeni ile oluştuğunu belirtiyorlar. Bilimsel bir dergide yayınlanan araştırma da ise, düşük gelirli ailelerden gelen ergenlerin, sosyal medya bağımlılığını gösteren davranışlarını ortaya koyma ihtimalinin, çok daha fazla olduğunu gösterdi. Uzmanlar da böylesi gençlere, yardım edilmesi gerektiğini savunuyorlar.

3-Türkiye, dünyada sigara tiryakiliğinde ilk sıralarda yer alıyor. Kişi başına, günlük ortalama 17 Sigara ile birinci  konumdayız. Türkiye’yi günlük 16 sigara ile Yunanistan, 15 sigara ile İsrail, 14 sigara ile Japonya, 13 sigara ile Avusturya takip ediyor. Dünyada kişi başına ortalama 10 sigara ile, en az sigara tüketen ise İngiltere. Hollanda, İsviçre, Yeni Zelanda ve İtalya olarak belirlendi.

4-Üretilen yiyeceğin israfında, Türkiye ise yine ilk sıralarda yer alıyor. Ülkemizde her yiyeceğin 3/1’i son tüketiciyi beslemeden israf ediliyor. Bu durumu önlemek için gıda tedariki ve güvenliği alanlarında, ciddi çalışmalara ihtiyaç bulunmaktadır. Yerel yönetimlerin, gıda üretimi ve tüketim zincirine mutlaka dahil olması gerekmektedir.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER