1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

“KİTAP OKUMAK BEYNİ ÇALIŞTIRIR”

“KİTAP OKUMAK BEYNİ ÇALIŞTIRIR”
Bu haber 21 Eylül 2023 - 15:18 'de eklendi ve 749 views kez görüntülendi.

Adana İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke:

“KİTAP OKUMAK BEYNİ ÇALIŞTIRIR”

Voleybol Milli Takımlar Ana Sponsoru olan Gedik Yatırım’ın, “Bir Kitap Bir Dünya” Projesi kapsamında, ilki Adana’nın Çukurova İlçesinde bulunan Buhara Ortaokulu’nda hayata geçirildi.

 Kütüphane açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, “Adana’da bu yıl inşallah ‘Adana Okuyor’ kampanyasıyla çocuklarımıza her gün bir saat kitap okutacağız” diyerek,  projenin Ekim Ayında başlayacağını söyledi.

Kütüphane açılışına, Adana İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, Gedik Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Onur Topaç, Çukurova İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Dağlı, Okul Müdürü İsmet Dal, Şube Müdürleri, Öğretmenler ve Öğrenciler katıldılar.

“Adana Okuyor” Kampanyasının benzerini, Antalya ve Van’da gerçekleştirdiklerini belirten Adana İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, “Başarı grafiğini yakaladık. Akademik başarıda her yıl 20 puan artış gördük. Üniversite sınavlarında puanların arttığını gördük.  Kitap okumak, Çocukların anlama, yorumlama, kabiliyetini artırıyor.

Adana’da da bu yıl inşallah ‘Adana Okuyor’ kampanyasıyla çocuklarımıza kitap okutacağız. Kütüphaneler cıvıl cıvıl olacak” şeklinde konuşarak sözlerine şöyle devam etti:

YORUMLAYABİLMEK

“Google Amca’ya girdiğiniz zaman bütün bilgi elinizin altında “Ama, önemli olan bilgiyi yorumlayabilmektir. Bunun yolunun çok çok kitap okumaktan geçer. Başka bir şekilde ne bilgisayarda, ne internette, ne cep telefonlarınızda bunun başka çözümü yok. O açıdan açmış olduğumuz kütüphane, bütün bu okulda öğrenilen bilginin yorumlanması, anlamlandırılması ve sizin bu bilgeliği kullanabilme kabiliyetinizin artırılmasını amaçlamaktadır.

Ben şöyle tabir ediyorum. Bu büyük bir gemi ise, kütüphane buranın dümenidir. O geminin nasıl gideceğini o kütüphane yönlendirir. Çünkü o kütüphanede okuduğunuz kitaplar, sizin yürüyeceğinizi o kitaplardan okuyarak, rahatlıkla anlayabilirsiniz. O açıdan hakikaten bugün tabiri caizse, burası bir göl ama işlevsel olarak bir deniz” şeklinde konuşarak bu hayaller, bu tefekkürle kütüphanenin açılışını yapacaklarını söyledi. ( Haber Merkezi)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER